keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Ke 07.07.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla +14 C sadekuuroja, päivällä +17 C, sadekuuroja.

Tapahtumat

Kävin katsomassa kahvila Siirissä Plassilla Lassi Metsävuoren valokuvanäyttelyn, josta tämä kuva. Valitettavasti valaistusolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset valokuvaamiseen ko. näyttelyssä, jossa on esillä 23 valokuvaa heinäkuun ajan. Esillä olevat valokuvat sen sijaan ovat näkemisen arvoisia.

Tänään ilmestyneissä paikallislehdissä oli merkkejä yhä lisääntyvästi kritiikistä Kalajoen virkamies- ja luottamushenkilöjohtoa kohtaan. Kalajoki-lehden yleisönosastokirjoituksessa kritisoitiin voimakkaasti valtuustonkyselytuntia, joissa ei saatu vastauksia esitettyihin kysymyksiin. Kalajoki-lehdessä oli myös valtuutetun mielipide kaupunginhallituksesta. Valtuutetun mukaan kaupunginhallitus on Myllylä + Puoskari. Kalajoenseudussa kolme valtuutettua kritisoi voimakkaasti valtuuston kyselytuntia ja annettuja vastauksia ja sitä, ettei asiaa oltu käsitelty kaupunginhallituksessa asianmukaisesti.

Kalajoki-lehdessä 7.7.2010 numero 27 oli kuvia kalajokisista taidenäyttelyistä, mutta Kalajoki-näyttelystä ei ollut, eikä myöskään Kari Isopahkalan näyttelystä. Kalajoki-lehti lähti yhteistyöhön Kalajoki-näyttelyn markkinointiin esitteen muodossa, mutta tästä Kalajoen korkeatasoisimmasta näyttelystä Kalajoki-lehdessä ei nyt ole edes mainintaa. Matkailijan kannalta samoinkuin kalajokistenkin kannalta on tärkeää tietää mitä näyttelyitä Kalajoella on juuri nyt nähtävillä.

Kalajoen Hiekkasärkiltä tavattiin tiistain vastaisena yönä kolmen korvilla oulaistelainen 15-vuotias nuori mies ajosta mopoautolla päihtyneenä ja ilman ajokorttia. Pojan epäillään ajaneen mopoautolla alkoholin vaikutuksen alaisena Oulaisista Kalajoelle. Silminnäkijöiden mukaan hän oli kuljettanut mopoa välillä pientareella ja välillä vastaantulevien kaistalla.. Matkan aikana hän oli lisäksi meinannut kolaroida useamman auton kanssa. Aikaisempaan käyttäytymiseensä sopivalla tavalla poika ei suostunut puhaltelemaan poliisin mittareihin, joten hänet vietiin suoraan verikokeeseen.
Poika luovutettiin verikokeen jälkeen äitinsä huomaan. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Erkin kommentti: Hiekkasärkille johtavalla pyörätiellä ajelee viritetyllä mopolla n. 80 km tunnissa henkilö vaarantaen pyörätiellä liikkuvien turvallisuuden. Poliisin on puututtava tähän vastuuttomaan toimintaan.

Uutiset

Yhdysvaltalainen sotamies saa syytteen internettiin vuotaneesta videosta, jossa kuvataan Yhdysvaltain joukkojen helikopteri-iskua Bagdadiin heinäkuussa 2007. 22-vuotiasta Bradley Manningia syytetään useista virkavirheistä, muun muassa salaisen sota-aineiston siirtämisestä omalle tietokoneelle ja aineiston jakamisesta eteenpäin. Hänet vangittiin viime kuussa.
WikiLeaks-sivustolla julkaistulla videolla näkyy, kuinka helikopterista ammutaan kadulla olevaa ihmisjoukkoa ja hetkeä myöhemmin haavoittuneita pelastamaan tullutta pakettiautoa. Tulituksessa kuoli ainakin 12 ihmistä, mukaan lukien uutistoimisto Reutersin valokuvaaja ja autonkuljettaja.

Poliisin mukaan Porvoossa kolmen ihmisen surmaamisesta epäillyllä miehellä on taustallaan väkivaltarikoksia. Vuonna 1969 syntynyt porvoolaismies on tuomittu muun muassa henkirikoksesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Vuonna 1997 tuomion saanut mies vapautui vankilasta joulukuussa 2009. Ampumavälikohtaus sattui tiistaina aamuyöllä Porvoon Näsissä sijaitsevan McDonald'sin autokaistalla. Kolme miestä sai surmansa, kun autokaistalla syntyi vielä tuntemattomasta syystä riitaa kahden porukan kesken.
Kun murhatuomiosta saadut rangaistuspäivät ovat täyttyneet, avautuvat vankilan ovet kevyesti. Väkivaltarikoksista elinkautistuomion saaneille ei tehdä vaarallisuusarviointia ennen vapautumista. Tutkimusprofessorin mukaan ei voida arvioida, miten monta väkivaltarikosta vaarallisuusarvion avulla voitaisiin välttää.

Turvapaikkaa hakeva venäläistoimittaja jatkaa työtään Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Mikäli turvapaikka myönnetään Maglevannaya jatkaa Suomessa kirjoittamista Tsetseniassa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista.
- En missään tapauksessa voi palata Venäjälle, se on minulle kuolemantuomio, kertoo Elena Maglevannaya, venäläinen free lance -toimittaja Joutsenon vastaanottokeskuksen pihalla.
Elena Maglevannaya on odottanut turvapaikkapäätöstä yli vuoden. Maglevannaya on vihdoin saanut kutsun ulkomaalaisvirastoon kuulusteluihin, joissa hän pääsee kertomaan itse syistään hakea turvapaikkaa Suomesta.

Metsäyhtiö Stora Enso lopettaa sanomalehti- ja luettelopaperin tuotantonsa Varkaudessa syyskuun loppuun mennessä. Yhtiö vahvisti lopettamissuunnitelmat keskiviikkona. Työt tehtaalla loppuvat 175 ihmiseltä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen kesäteatterin ohjelmistoa, näytelmiä Näkkijahtia ja Myrskyluodon Maijaa. Erkin kommentti: Kävin varaamassa liput Myrskyluodon Maija-esitykseen.

Televisiosta katsottua

Ensimmäistä jalkapallon maailmanmestaruuttaan havitteleva Hollanti selvitti tiensä ensi sunnuntain MM-loppuotteluun kaatamalla välierissä Uruguayn 3-2 (1-1). Hollannin maaleista vastasivat Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder ja Arjen Robben. Uruguayn onnistujat olivat Diego Forlan ja Maxi Pereira.

Terveys ja liikunta

Paino 103,6 kg, verenpaine 164/107, lepopulssi 54. Kävely 9km, pyöräily 28 km/ 1036 km

Loppukevennys

- Ei niistä e-pillereistä ole mitään apua, ruotsalaisneito sanoi lääkärilleen. – Ne tipahtavat aina ulos.

Miksi ruotsalaiset pitävät yöpöydällä sekä täyttä että tyhjää vesilasia? – Jos he sattuvat heräämään, eikä heillä olekaan jano.

Mitä tapahtui, kun ruotsalainen pesi portaita? – Pesukone meni rikki.

- Uffa, oletko koskaan käynyt Intiassa? Tomas kysyi. – En. – Sitten varmaan tunnet siskoni. Hänkään ei ole käynyt.

Kaksi ruotsalaista istui ravintolassa. Toinen tilasi naudanlihapihvin. – Etkö pelkää hullun lehmän tautia? toinen kysyi. – En. Minulla on kondomi.

Minkä värinen on Ruotsin sotalippu? – Valkoinen risti valkoisella pohjalla.

Kondomi kysyi toiselta: - Mitä tehdään illalla. Toinen mietti hetken: - Vedetään päät täyteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti