torstai 29. heinäkuuta 2010

TO 29.07.2010


Uimapaikkani Tapiolandin maauimala tänään.

Päivän sää

Aamulla lämpötila + 18 C, yöllä oli kova ukonilma, päivällä + 34 C

Tapahtumat

Kävin Kalajoki-näyttelyssä ja tapasin siellä kirjailija Maarit Verrosen. Kalajoki-näyttely on saanut yleisöltä erinomaisen vastaanoton. Se kannustaa jatkamaan samalla linjalla. Keskustelin tänään myös seuraavasta Kalajoki-näyttelystä pienoismallien tekijän Leo Takalon kanssa. Pienoismallit on tarkoitus tehdä Kalajoen Osuuskaupasta, Tyngän Myllystä ja Helanderin talosta jne. Keskustelin muotokuvien tekemisestä taitelija Markku Hakolan kanssa. Tarkoitus on tehdä muotokuvat mm. Hilmasta ja Hilman hotellista, Helanderista, Merenojasta jne. Ivan kanssa olen jo sopinut koulujen pienoismallien tekemisestä. Taitelija Oma Orell jatkaa kalajokisten rakennusten maalaamista. Tarkoitus on tiivistää yhteistyötä kyläyhdistysten kanssa.

Sivulliset saivat pelastettua noin 50-vuotiaan miehen ja 10-vuotiaan pojan hukkumiselta Hiekkasärkillä torstaina iltapäivällä. Poika oli lähtenyt uimaan merivirran mukana ajelehtineen uimapatjan perään kauemmas rannasta. Mies oli lähtenyt auttamaan poikaa, mutta väsyi uimamatkalla. Kummatkin joutuivat veden varaan, mutta sivulliset saivat onneksi pelastettua kaksikon.

Uutiset

Entinen peruspalveluministeri ja vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara arvioi, että viranomaiset ovat häviämässä sodan huumeita vastaan. Soininvaara kirjoittaa asiasta blogissaan, jossa hän puntaroi, että huumeiden dekriminalisointi voisi vähentää huumehaittoja tehokkaammin kuin nykyinen tiukka nollatoleranssi.

Katalonia kieltää härkätaistelut. Koillis-Espanjassa sijaitsevan itsehallintoalueen parlamentti on hyväksynyt kiellon äänin 68-55. Yhdeksän edustajaa ei äänestänyt.

Alustavien havaintojen mukaan Suomessa on tänään mitattu kaikkien aikojen lämpötilaennätys, kertoo Ilmatieteen laitos. Kello 16.20 mittari näytti Joensuun lentoasemalla Liperissä 37,2 astetta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kansanmusiikkisäätiön asioita. Jutun otsikossa Timonen sanoo vetäneensä valituksen pois painostuksen takia. Painostajiksi hän nimeää Kaustisen kunnanvaltuuston puheenjohtajan, oululaisen asianajajan Antero Kassisen ja Kaustisen Osuuspankin toimitusjohtajan sekä yhden hallituksen jäsenen.
Toinen lehtileike käsittelee toimeentulotuen viiveitä. Kunnat eivät piittaa siitä, etteivät ihmiset saa toimentulotukensa lainmukaisessa määräajassa.
Kolmas lehtileike käsittelee EM-kisojen tuloksia.

Televisiosta katsottua

Christophe Lemaitre on Euroopan nopein mies. Parikymppinen nuorukainen voitti Barcelonan sadan metrin odotetun finaalin ajalla 10.11. Dwain Chambers romahti 60 metrin juoksun jälkeen ja jäi lopulta viidenneksi ajalla 10,18.
Olli-Pekka Karjalainen ei saanut heittoaan kuntoon moukarin EM-finaalissa. Karjalainen linkosi lekansa parhaimmillaan 73,70 metriin, mutta tämä ei riittänyt edes kolmelle viimeiselle kierrokselle. EM-kultaa vei lopulta Slovakian Libor Charfreitag, joka ainoana heittäjänä ylitti 80 metriä.
Naisten pituuden finaalista odotettiin Barcelonan EM-kisoissa venäläisnaisten näytöstä, mutta sen sijaan parrasvaloihin hyppäsi Latvian Ineta Radevica. Radevica hyppäsi maansa ennätyksen ja pokkasi tällä myös Euroopan mestaruuden.
Etiopialaissyntyinen Elvan Abeylegesse kirkasti neljän vuoden takaisen Göteborgin EM-pronssin kullaksi keskiviikkona Barcelonassa. Kymppitonnin mestaruus heltisi Turkin kivikovalle edustajalle Euroopan ykkösajalla 31.10,23.
Naisten kiekon finaalista tuli todellinen jännitysnäytelmä, mutta vasta viimeisellä kierroksella. Tuolloin Kroatian vasta 20-vuotias Sandra Perkovic pudotti jälleen Romanian Nicoleta Grasun kultamitaleilta ja vei Euroopan mestaruuden.
Jonathan Åstrand esiintyi mainiosti ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Hän juoksi 200 metrin alkuerissä eränsä viidenneksi ennätyksellään 20,78, mikä riitti välieräpaikkaan aikavertailun kautta.
Eemeli Salomäki putosi äärimmäisen täpärästi seiväshypyn loppukilpailusta Barcelonan EM-kisoissa. Tuloksen 560 hypännyt Salomäki oli karsinnan 13:s eli ensimmäinen finaalista pudonnut kilpailija. Myös Vesa Rantanen (550) karsiutui loppukilpailusta.
Matti Räsänen pettyi myös 5 000 metrin EM-matkalla Barcelonassa ja jäi kauas kärjestä omassa ensimmäisessä alkuerässään. Jussi Utriainen taivalsi toisessa alkuerässä eikä pystynyt myöskään laittamaan hanttiin viidennentonnin parhaille. Molemmat karsiutuivat lauantaisesta EM-finaalista.

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 151/100, lepopulssi 56. Kävely 9 km/226 km, pyöräily 58 km/1564 km, uinti 500m/23 000m.

Loppukevennys

Tamperelainen mies kävi Turussa ja kertoi kotiin tultuaan kaverilleen: - Kyllä turkulaiset tytöt ovat fiksuja. He osaava sanoa kättä katsomalla, minkä kokoinen mulkku miehellä on. – Ei voi pitää paikkaansa, kaverit naureskelivat. – Kyllä vaan. Mä annoin yhdelle likalle käteni, niin se katso sitä ja sano että, voi kauhia kun sull on iso käsi ja mul ku on niin pien.

Turkulainen hääyö:
- An ny!
- En mää.
- An ny!
- En mää.
- An ny!
- No pan hiven.

Radiossa kuulutettiin etsintäkuulutusta: - tuntomerkit: etsintäkuulutettu ontuu pahasti oikeaa jalkaansa ja hänen puheessaan on raumalainen korotus… - Voi, voi, sanoi Tampereen tyttö, kaksi niin vaikeata vammaa.

San snää vaa mnuu snuuksi, snuuks mnääki snuu sano, sano uurenkaupunkilainen.

Jos joku joskus jossa jotta, mut ko ei kukkan koska missä mittä, kon kaik stää ai vaa.

Kun menet Porriin, panna sut pärekorriin ja veretään pitki Pori torrii et ahteri sanoo horilorrii.

Väitetään, että Tampereen siniset bussit ovat nyssejä ja niiden kuljettajat myyriä. Kun bussi tulee asemalle, tamperelaiset tokaisevat. – Nysse tulee. Kun taas ollaan bussissa, tamperelaiset sanovat kuljettajalle: - Onko sulla lippuja myyrä.

Joko lähletään, sano Hollolan palokunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti