sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

SU 25.07.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, tuuli 4m/s, yöllä sadekuuroja, päivällä + 17 C, illalla + 20 C

Tapahtumat

Kävin päivällä Ylivieskassa viemässä Merjan junalle. Kävin Ylivieskassa Kirppiksellä. Ostin sieltä kuusi kirjaa yhteishinnaltaan 4,70 euroa. Rakennusliike Hakan historia oli kirjoitettu kirjaan Rakentavasti 50 vuotta. Kirjan hinta oli 50 senttiä.
Kalajoki-näyttelyssä on käynyt nyt 6000 henkilöä. Olin tänään jonkin aikaa esittelemässä näyttelyssä taideteoksia ja historiaa. Sain runsaasti vinkkejä ensi kesän näyttelyä varten ja tapasin mm. V.H.Kiviojan pojan. Sain tänään myös Kalajoen Osuuskaupan kuvia. Ensi kesän näyttelyyn tulee esille Kalajoen Osuuskaupan pienoismalli ja Kalajoen Osuuskauppaan liittyviä historiatietoja. Kalajokiset ovat kiinnostuneita ja tietyllä tavalla vaatimattomasti ylpeitä historiastaan.

Selvittelin tänään nykyisen Sievin kunnanjohtajan Markku Kosken liiketoimia, jotka Valtiontalouden tarkastusvirasto on julistanut salaisiksi. Katso http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/07/markku-kosken-liiketoimet-julistettu.html

Uutiset

Kiviniemen vaalikampanjan budjetti oli 65 991 euroa. Kiviniemen merkittävin tukiyhdistys oli Huomisen Suomi ry, joka antoi kampanjaan 57 350 euroa. Kiviniemen ilmoituksesta käy ilmi, että yhteensä 32 000 euroa on tullut seminaarilippujen myynnistä, 16 050 euroa taulumyynnistä ja 9050 euroa yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Omaa rahaa Kiviniemi pisti kampanjaan 5485 euroa.
Mari Kiviniemen vaalirahoitus http://www.vaalit.fi/uploads/narbn_2.pdf

Kuka ja ketkä ostivat seminaarilippuja, tauluja sekä tukivat rahallisesti hänen kampanjointiaan, tilit auki !
Aarno Laitisen kolumni http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/06/20/kepu-pesi-katensa/

Olisiko syytä selvittää vielä tarkemmin riihisäätiö/Halonen/L Lehtinen ja muut rahat SDP:lle?
Katso myös http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Venäjän vallanpitäjiä tukevat nuorisoliikkeet ovat rinnastaneet Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suomalaisen tuomarin Päivi Hirvelän natseihin. Hirvelä esiintyy nuorisoliikkeiden kokoamassa näyttelyssä.

Saksan Duisburgissa ainakin 19 ihmistä on kuollut ja yli 300 loukkaantunut elektronisen musiikin festivaaleilla lauantai-iltana sattuneessa onnettomuudessa. Silminnäkijät syyttävät järjestäjiä tapahtuma-alueelle vievän tunnelin tungoksesta, joka koitui useiden festivaalivieraiden kohtaloksi.
Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Etelä-Amerikan maiden tilannetta. Venezuelan armeija on hälytystilassa. Espanja on tarjoutunut sovittelijaksi Venezuelan ja Kolumbian välisessä kriisissä.

Televisiosta katsottua

A.T. Eko nappasi ensimmäisen voittonsa Oulussa järjestetyissä Kuninkuusraveissa sunnuntaina. Kuningatarkisassa sen sijaan I.P. Vipotiina pysyi vallan kahvassa ja uusi viime vuoden mestaruutensa.

KUNINKUUSKILPAILU, LOPPUTULOKSET
1. A.T. Eko 9.36,2
2. Saran Salama + 2,1
3. I.P. Lento + 2,2
4. Auraus + 4,8
5. Juppe Hoo + 5,7
6. A.L. Viku + 6,3
7. Tähen Tuuri + 7,2
8. Rillaus + 7,4
9. Kokeva + 9,3

KUNINGATARKILPAILU, LOPPUTULOKSET
1. I.P. Vipotiina 9.36,9
2. Maijuli + 2,7
3. B. Turolii + 4,1
4. Oktaavia + 4,9
5. Vokukka + 5,7
6. Toffi + 9,7
7. Jussin Vappu + 9,9
8. B. Helmiina + 10,1
9. Aamun Aria + 21,3

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 158/99, lepopulssi 56.

Loppukevennys

Mitä yhteistä on lakimiehellä ja siittiöllä? – Kummallakin mahdollisuus tulla ihmiseksi on noin yhden suhde 15 miljoonaan.

Jos asianajaja ja piru risteytetään keskenään, niin mikä on tulos? – Uusi asianajaja.

Jos lakimies on haudattu kaulaansa myöten lehmänlantaan, niin mikä on vialla? – Lanta on loppunut kesken.

Tiedättekö kuinka voi pelastaa viisi lakimiestä? – En. – Sepä hyvä!

Kuinka saat asianajajan alas puusta? – Leikkaa köysi poikki.

Eräs asianajaja päätti samana päivänä lopettaa asiakkaidensa huijauksen ja olla rehellinen tuomioistuimessa. Ne olivat kauniit hautajaiset.

Mistä löydät hyvän lakimiehen? – Lähimmältä hautausmaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti