torstai 8. heinäkuuta 2010

TO 08.07.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 12 C, päivällä + 26 C

Tapahtumat

Kuva tämän päivän Kalajoesta.
Kävin katsomassa Kehitysvammaisten Tuki ry:n järjestämää toritapahtumaa Kalajoen torilla. Siellä tapasin tuttuja, muun muassa Leiribaarini työntekijän Merjan. Hän oli töissä yrityksessäni vuosina 1984-1985.

Kävin tänään Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueella. Alueen siisteys ja puhtaus sekä toiminnan taso oli minulle suuri järkytys. Olen itse toiminut alueella yrittäjänä vuosina 1983-1988 ja olen toiminut myös leirintäalueen päävalvojani. Siksi olen todella murheellinen näkemästäni. Mielestäni perusasiat leirintäalueella eivät koskaan aikaisemmin ole olleet näin huonossa kunnossa kuin nyt.

Uutiset

Nato tappoi keskiviikkona vahingossa viisi liittolaisensa Afganistanin hallituksen joukkoihin kuulunutta sotilasta, kertoo uutistoimisto AP. Kuolemat aiheutti epäonnistunut ilmaisku.

Elinkautiseen tuomitun vapauttamista tulisi harkita tarkemmin tapauksissa, joissa henkirikos ei ole pikaistuksissa tehty, "normaali" henkirikos, sanoo oikeushistorian professori Jukka Kekkonen. Kekkosen mielestä koko Suomen rangaistusjärjestelmää tulisi uudistaa niin, että vankeusrangaistuksen käyttö vähenisi, mutta väkivaltarikoksista ja varsinkin marginaalisista, poikkeuksellisen raaoista veriteoista voitaisiin antaa kovempia tuomioita. Väkivaltarikosten ja muun muassa raiskausten tuomiot ovat meillä liian lieviä suhteessa moniin muihin rikoksiin. Suomessa on tällä hetkellä lähes 160 henkirikoksesta tuomittua elinkautisvankia. Keskimääräinen vankeusaika elinkautisvangeilla on noin 13 vuotta. Huomattavalla osalla henkirikoksiin syyllistyneistä on aiempia väkivaltarikostuomioita. Lähes kolme neljästä on väkivaltarikosten uusijoita.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike kertoo, että Ex-pääministerit ovat löytäneet rahakkaita töitä. Matti Vanhanen saa 16 000 euroa kuussa Perheyritysten liiton toimitusjohtajana ja Paavo Lipponen on saanut muhkeat palkkiot konsulttiyhtiö Cosmopolikselta kaasuputkiyhtiön konsulttina.

Televisiosta katsottua

Euroopan mestari Espanja voitti Saksan 1–0 ja meni MM-finaaliin. Välierän ratkaisi toppari Carles Puyol, joka puski toisella jaksolla kulmapotkusta ottelun ainoan maalin. Espanja oli läpi ottelun parempi kuin Saksa, joka oli valinnut varovaisen taktiikan jännittävään otteluun.

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 175/109, lepopulssi 53. Kävely 9 km, pyöräily 33 km/1069 km

Loppukevennys

Missä asiassa Perussuomalainen puolue on onnistunut ainoana maailmassa? – Saanet Velton sisään.

Olen aina huolissani, kun olet matkoilla, hehkeä vaimo sanoi kaupparatsulle. – Älä ota turhia paineita. Tulen takaisin ennen kuin aavistatkaan. – Niin. Siitä minä juuri olenkin huolissani.

Meidän liikekirjeiden tulee olla niin selviä, että tomppelikin ne tajuaa. Muotoilkaa ne uudestaan! Selvä. Mitä kohtaa johtaja ei ymmärtänyt?

Kaupparatsu tuli eräänä iltana maataloon ja pyysi lupaa jäädä yöksi. Isännällä ei ollut kuitenkaan vapaita huoneita, mutta hän sanoi: - Voit maata tyttäreni vieressä, jos lupaat olla koskematta häneen. Sehän kävi miehelle ja hän meni yön pimeydessä tytön viereen. Aamulla hän sanoi isännälle: - Vähän kylmä tuo sinun tyttäresi. – Tiedän, vastasi isäntä, - hänet haudataan tänään.

Montako laskutehtävää sinulla oli kokeissa? -20. – Montako laskit väärin? – Vain yhden. – Hyvä!
- Muita en ehtinyt tehdä.

- Miksi sinulla on yhdysviiva sanassa lintu-häkki, opettaja ihmetteli. – Ei se ole yhdysviiva. Se on tikku, jolla lintu voi istua! Niina vastasi.

Mistä aurinko juo? Aurinkolaseista.

Mies sanoi kioskilla: - Ottaisin hampurilaisen munalla ja ranskikset rahalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti