sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

SU 18.07.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 16 C, päivällä +23 C, tuuli 3 m/s sadekuuroja

Tapahtumat

Kävin katsomassa poniraveja Kalajoen Hiekkasärkkien raviradalla.
Kalajoen matkailualan yrityksille tämä kesä on ollut erinomainen. Myös Kalajoen keskustan kappaliikkeet ovat hyötyneet suuresta matkailijamäärästä.

Keskiviikkona Kalajoella kadonneen Kasperi Valkosen etsintöjä on jatkettu Kalajoen Hiekkasärkillä ja ulompana merellä nelisen vuorokautta. Etsinnät ovat olleet toistaiseksi tuloksettomia. Sunnuntaina jatkuneisiin etsintöihin on osallistunut vapaaehtoisen pelastuspalvelun väkeä parisenkymmentä henkeä. Paikalla on ollut myös sukeltajia sekä yksittäisiä, etsintöihin osallistuneita veneilijöitä. Etsinnät jatkuvat edelleen. Sunnuntai-iltana sään salliessa etsintöihin osallistuu vielä lentokone ja vesietsintään erikoistunut poliisikoira. Poliisi pyytää, että alueella ja rannoilla liikkuvat tarkkailisivat ympäristöä kadonneen löytämiseksi.
Eräs vastaamaton kysymys: Miksi Kasperi Valkonen ei huutanut apua jos hän oli hukkumassa?

Uutiset

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat jäivät yleisötavoitteestaan. Juhlilla kävi noin 82 000 vierasta. Tavoite oli 100 000 kävijää.

Vuonna 1981 syntynyt mies romutti auton kaahattuaan hurjaa ylinopeutta Lahdenväylällä Vantaalla varhain sunnuntaina. Kovassa humalassa ajanut mies pakeni poliisia nopeimmillaan 236 km/h tunnissa. Mies puhalsi poliisin alkometriin 2,14 promillen lukemat. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.
Poliisi tavoitti kaksi muutakin kovaa ylinopeutta ajanutta kuljettajaa sunnuntain vastaisena yönä Vantaalla. Vuonna 1974 syntynyt mies ajoi poliisin tutkaan moottoripyörällä 205 km/h. Vuonna 1986 syntynyt mies ajoi puolestaan autolla 169 km/h.

Kaksi kovasta ylinopeudesta epäiltyä miestä jäi poliisiin haaviin lauantaina Jämsässä Keski-Suomessa. Toiselta mitattiin yli sadan kilometrin ylinopeus. Illalla yhdeksän aikaan moottoripyöräilijä ajoi liikkuvan poliisin tutkaan Jämsänkosken Kenraalintiellä. Motoristilla oli 40 kilometrin rajoitusalueella nopeutta 144 kilometriä tunnissa. Aikaisemmin illalla toinen mies ajoi lujaa poliisia vastaan Koskenpäällä Jämsänkoskentiellä. Hänen autonsa nopeudeksi mitattiin 134 kilometriä tunnissa 80 km:n rajoitusalueella. Auto ja sen nuori kuljettaja tavoitettiin myöhemmin illan aikana. Molemmat miehet ovat paikkakuntalaisia. Heidän ajokorttinsa otettiin heti poliisin haltuun. Miehiä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sunnuntaina aamuyöllä Sievissä Koivistontiellä sieviläinen nuorimies kaahasi autolla sillä seurauksella että menetti autonsa hallinnan ja suistui ojaan. Matka ei loppunut ojan pohjalle, vaan se jatkui läheisen talon pihalle asti. Mennessään auto katkaisi valopylvään, pihalla olleen männyn ja rikkoi pihalla olleen grillikodan. Matka pysähtyi vasta pihamäntyyn. Ajoneuvo vaurioitui rytäkässä pahoin ja kuski sai lieviä vammoja. Hänet kuljetettiin ambulanssilla Oulaskankaan sairaalaan. Kuski puhalsi lisäksi poliisin alkometriin 0,98 promillen lukemat. Koska kuljettaja on lisäksi alle 18-vuotias, niin törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja rattijuopumuksen lisäksi hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Erkin kommentti: Rattijuoppojen tuomiota tulee koventaa. Raittijuopon auto on mielestäni aina tuomittava valtiolle. Tällainen rangaistus tehoaa rattijuoppousongelmaan.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Meksikonlahden öljyonnettomuutta ja öljyvuodon kuriin saamista. Lahteen on vuotanut n. 700 miljoonaa litraa öljyä.

Terveys ja liikunta

Paino 102,8 kg, verenpaine 165/109, lepopulssi 54. Pyöräily 28 km / 1304 km, uinti 500m.

Loppukevennys

Vanhempi mies menee lääkäriin sukupuolijuttujen takia. – Niin että voisikohan tuota minun seksielämääni mitenkään alentaa, hän sanoo. – Alentaa, ihmettelee lääkäri. Nyt minä en oikein ymmärrä. – No, kun sitä on vain päässä, ja minä haluaisin sen hiukan alemmaksi.

Poliisilaitokselle tuli puhelu. Poliisi vastasi ja kuuli äänen sanovan: - Virtasen talossa on kissa! – Ei kai se nyt niin hengenvaarallista ole? – On se, täällä puhuu Virtasen papukaija.

Mitä sirkustirehtööri sanoi kävellessään karhunsa perässä? – Voi hitsi otsoniaukko on suurentunut!

Kettu ja pupu olivat ryyppäämässä, pupu veti pellit kiinni eikä pysynyt tolpillaan valomerkin tultua. Kettu otti jänön hännälleen ja vei kotiin. Seuraavana iltana osat vaihtuivat. Pupu vei ketun kotiin urheiluautollaan. Mitä me tästä opimme? – Jos ei ole pitkää häntää, pitää olla hieno auto.

Talonpoika näytti ystävälleen lammaskatrasta ja sanoi: - Arvaapa kuinka monta lammasta tuossa on. Vieras katseli hetken ja sanoi: - Noin viisisataa. – Aivan oikein. Kuinka arvasit sen? – Laskin jalat ja jaoin sitten summan neljällä.

- Ovatko kalanne tuoreita, kysyi nainen kalakauppiaalta. – Varmasti, tämä vastasi. Lopetin juri tekohengityksen antamisen.

Kaksi kananpoikaa seisoskeli kanalan nurkalla. Toinen poltteli leuhkan näköisenä tupakkaa. – Lopeta heti tupakanpoltto tai kerron äidillesi, uhkasi nuorempi. – Hah, haa, kerro vaan. Minäpä olen tullut hautomakoneesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti