lauantai 10. heinäkuuta 2010

LA 10.07.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 15 C, päivällä + 25 C, tuuli 2m / s

Tapahtumat

Kalajoen lentokentällä on nyt viikonloppuna BMW-Bimmerparty 2010. Kuten tunnettua BMW-autoilijat ovat fiksuja ja oikein fiksuja. Osa majoituspalveluiden tarjoajista ei halua bimmerpartylaisia rauhanhäiritsijöiksi omiin majoitustiloihinsa. BMW-Bimmertapahtuman lieveilmiöistä poliisin kertomaa asiaa:
Kalajoella Bimmer-party tunnelmissa klo 20 aikaan heitteli ulvilalainen reilu parikymppinen mies auton perää lentokentän alueella ilman ajokorttia ja alkoholin vaikutuksen alaisena. Poliisin tarkkuusalkometrin tulos oli niukasti törkeän rattijuopumusrajan ylittävä ja lisäksi syyte on näillä näkymin tulossa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Auton mies oli saanut kaveriltaan, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta päihtyneelle ja kortittomalle.

Kalajoella tapahtui vähän ennen kolmea Dyynin ja Merisärkän välisellä alueella pahoinpitely, jossa kolmen satakuntalaisen parikymppisen miehen epäillään pahoinpidelleen keski-ikäistä oululaista miestä. Miestä oli ensin hakattu ja tämän kaaduttua maahan häntä oli potkittu mm. päähän siten, että hän menetti tajuntansa. Mies loukkaantui eniten kasvojen ja pään alueelle. Tekijät tavoitettiin läheisyydestä ja heidät otettiin kiinni epäiltynä törkeään pahoinpitelyyn. Asianomistaja vietiin ambulanssilla terveyskeskukseen hoitoa saamaan.

Klo 23 jälkeen Kalajoen Himangalla Raumankarintie 15 kohdalla alkoholin vaikutuksen alainen 17-vuotias paikallinen mies oikaisi mopolla vasemmalle kaartuvaa mutkaa vastaantulevan kaistan kautta, jolloin auton tullessa vastaan, joutui väistämään oikealle voimakkaasti törmäten valaisinpylvääseen loukaten selkänsä. Poliisi löysi miehen myöhemmin tapahtumapaikan läheisyydestä ja hänen epäillään puhalluskokeen perusteella syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Valaisinpylväs ja mopo kärsivät lieviä vaurioita. Tämä viimeinen juttu ei liity Bimmerparty 2010:een.

Olin tänään Raumankarin markkinoilla. Valitettavasti en ehtinyt olla kuin reilun tunnin. Kuntaliitoksesta sain palautetta hiukan humoristiseen sävyyn esitettynä, esim. näin: Kun Hirsimäeltä siirrytään puoskarin käsittelyyn niin toiminta ei voi olla laadukasta. Selvästi huomaa, että himankalaiset eivät ole kaikilta osin tyytyväisiä kuntaliitoksen toteuttamiseen ja Kalajoen kaupunginjohdon toimintaan. Ensimmäinen kuva Raumankarin markkinoilta.

Kävin hiekkaolympialaisissa. Järjestelyvastuu oli siirtynyt Lionseilta Kalajoen Junkkareille. Junkkareille ei tullut Kalajoen kaupungilta avustusta tapahtuman järjestämiseen niin kuin edellisvuosina ”hyvät veljet” olivat saaneet. Olympialaiset hakevat nyt uusia muotojaan. Tapahtumassa on vielä kehittämistä. Valitettavasti nyt valmistelujakso oli liian lyhyt ja markkinointi tästä syystä lähes olematonta. Neljä kuvaa hiekkaolympialaisista, muun muassa perunanheittoa, ratsastusta, juoksua ja joulupukki.

Kävin katsomassa IV-sarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo vastaan KP-V. Kotijoukkue voitti numeroin 5-1.

Uutiset

Vaikea kuluva talousvuosi sysää ehkä jopa kymmenen uutta kuntaa ensi vuonna kriisiluokkaan.
Kriisikunniksi on nimetty viime aikoina vain muutamia kuntia vuosittain. Sekä valtiovarainministeriön kuntaosastolla että Kuntaliitossa arvioidaan, että kriisikunnaksi päätyy tämän vuoden tilinpäätösten perusteella noin kymmenen kuntaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Euroopan taloutta. Jutun otsikko: Sakea sumu Euroopan taloudessa. Euron kurssi heiluttaa Suomea.

Televisiosta katsottua

Katsoin SM-viestit. Erityisesti minua ilahdutti naisten 4 x 800m viesti. 800 metrillä naisten viestikullan IF Nykarlebynejdenille ratkaisivat Erikssonin siskokset Heidi, Sandra ja Zenitha. Joukkueen avausosuuden juoksi Andrea Julin. Kaikkien aikojen 100:tta viestijuoksun SM-kultaansa jahtaava Helsingin Kisa-Veikot jätettiin niukasti hopealle. HKV:n ankkurina juossut Suvi Selvenius (os. Myllymäki) jäi loppukirissä Zenitha Erikssonille ja eroa joukkueiden välille jäi 0,59 sekuntia. Pronssille juoksi Raision Kuula.

Marko Maunuksela Ilmajoelta on valittu uudeksi tangokuninkaaksi. Hän sai Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalissa tuomaristolta 57 pistettä.Tuomaristo valitsi voittajan kolmen nais- ja kolmen miesfinalistin joukosta. Tangomarkkinoiden finaaliin voittajan rinnalle pääsi toisen kierroksen jälkeen Suvi Karjula Tampereelta. Hän sai finaalissa 55 pistettä.

Jalkapallon MM-lopputurnauksen himmeimmät mitalit menivät vuoden 2006 tavoin Saksalle, joka kukisti lauantain pronssiottelussa Uruguayn 3-2 (1-1). Saksan maalintekijät olivat Thomas Müller, Marcell Jansen ja Sami Khedira, joka puski voitto-osuman 83. minuutilla. Uruguayn joukkueesta onnistuivat Edinson Cavani ja Diego Forlan.

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 162/102, lepopulssi 51.

Loppukevennys

Ilmajokelainen isäntä meni Seinäjoen synnytyslaitokselle katsomaan emäntäänsä. Kun isännälle ilmoitettiin, että kolmoset tuli ja niitä kolme hoitajatarta hänelle esitteli, niin tämä alkuhämmennyksestä selvittyään totesi: - Kyllä pyssy hajotti, mutta kaikki piretähän.

Kuortaneella ajoi pappi polkupyörällä ahdetta alaspäin keskellä päivää. Yhtäkkiä hän huomasi juopuneen isännän makaamassa tien vieressä pyörtänöllä. Pappi pysäytti ajokkinsa isännän kohdalle ja tunsi miehen sanoi: - Tuolla konstin, kuulkaa isäntä, ei päästä taivaaseen. – Emmä välittäiskää, ku mä pääsisin eres osuuskaupalle asti.

Pohjalaanen eukko vaati tyttärelleen myötäjäisiä: - Uus mersu, 30 000 eurooa rahaa ja sulhasen kalun pitää olla 20 cm! Sulhaasen isä: Autoon saat, rahaa löytyy, mutta pojaan vehjettä pätkimähän meirön talossa ei ruveeta!

Eteläpohjalaanen valittiin eduskuntaan. Parlamenttityö vaati voimia eikä edustaja meinannut millä keritä kotiseutunsa vaalikarjaa paimentamaan. Lopulta oli tultava kansan pariin, ja edustaja kiiruhti asemalta suoraan jumalanpalvelukseen. Seurakunta oli juuri seisten aloittamassa ylitysvirttä, kun parlamentaarikko astui sisään ja huudahti: - Ei tarvitse nousta. Vasta äskenhän minä oli yksi teistä!

Mitä yhteistä on laihialaisella ja kasvissyöjällä? – Kumpikaan ei halua maksaa.

Laihialainen oli todella huonolla tuulella. Hänellä oli lotossa täysosuma heti ensimmäisessä sarakkeessa, ja hän kun oli täyttänyt koko kupongin.

Laihialainen Maija oli kyläilemässä ystävänsä Hilman luona, jossa yhdessä jutusteltaessa juotiin myös kahvia. Maijaa rupesi kahvi kovasti lämmittämään ja tokaisikin emännälleen liikoja kursailematta: - Tässä pakkaa tulemaan hiki niin kuin paremmastakin kahvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti