keskiviikko 5. tammikuuta 2011

KE 05.01.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 19 C, pilvistä ja ajoittaista lumisadetta. Lämpötila päivällä – 23 C. Aurinko nousee: 10.13, aurinko laskee: 14.46. Päivän pituus: 4 h 33 min. Lumen syvyys 25 cm.

Tapahtumat

Tein kantelun Suomen Asianajajaliittoon asianajaja Pirkko Braxin toiminnasta. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/01/kantelu-asianajajan-toiminnasta.html

Tämä oikeustaistelu käy todella voimille ja rasittaa valtavasti myös lähiomaisiani. On järkyttävää millainen rikollismafia Suomessa toimii poliisi-, syyttäjä- ja oikeuslaitoksessa. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus lienee toiminnallisesti Suomen pimein käräjäoikeus.

Uutiset

Korkein oikeus on tuominnut potilaan nänniä imeneen lääkärin sakkoihin. Mies sai 80 päiväsakkoa seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen tuloillaan maksettavaa tulee 4 800 euroa. Aiemmin hovioikeus ja käräjäoikeus olivat sitä mieltä, että lääkäri ei ollut syyllistynyt rikokseen. Parikymppinen nainen oli tullut ultraäänitutkimukseen rinnan oireilun vuoksi. Ennen ultraäänitutkimusta lääkäri oli tutkinut naisen rintoja eri asennoissa, levittänyt tutkimuksessa tarvittavan geelin paljain käsin ja kehunut rintoja hyvän muotoisiksi.
Ultraäänikokeen jälkeen lääkäri oli pyytänyt naista lypsämään toista rintaansa, jotta siitä tulisi eritettä. Kun eritettä ei puristelemalla tullut, lääkäri oli luvan pyydettyään imenyt naisen nänniä.
Korkeimman oikeuden mukaan suositelluista lääketieteellisistä tutkimustavoista poikkeaminen ei vielä riitä osoittamaan menettelyn seksuaalista luonnetta. Kokonaisuudessaan lääkärin toiminta kuitenkin viittasi vahvasti seksuaalisen kiihotuksen tai tyydytyksen tavoitteluun. Lääkäri tuomittiin maksamaan naiselle kärsimyskorvauksia 1 200 euroa.

Asevarkaat aiheuttivat poliisille jättioperaation Alavieskassa eilisyönä. Poliisit jahtasivat tiistain ja keskiviikon välisen yön kahta, poliisin ennestään hyvin tuntemaa miestä. Vuonna 1963 syntynyt alavieskalainen mies ja vuonna 1983 syntynyt ylivieskalainen mies varastivat väkivalloin haulikkoja ja muita ampuma-aseita alavieskalaisesta omakotitalosta. Lopulta nuoremman miehen ajama auto saatiin pysäytettyä Ylivieskan keskustan liepeillä, mutta mies pääsi pakenemaan osoiteltuaan poliiseja haulikolla. Poliisi ampui yhden laukauksen yrittäessään pysäyttää autoa.
Sen jälkeen poliisi tarkasti useita asuntoja Ylivieskassa, minkä takia aamuyöllä miehistä vanhempi löydettiin ylivieskalaisesta omakotitalosta. Samalla löydettiin osa varastetuista aseista. Nuoremman miehen etsinnät jatkuivat, ja miesten käyttämä auto löytyi aamulla penkkaan ajettuna Ylivieskan taajamasta. Miehen epäiltiin jatkaneen matkaa varastetulla autolla, ja tämä varastettu auto tulikin lopulta poliisipartiota vastaan Ylivieskan keskustan ulkopuolella ja autoa yritettiin saada kiinni useamman partion voimin.
Lopulta kuski ajoi autolla umpikujaan erään kerrostalon piha-alueelle. Kuljettaja yritti ajaa kohti paikalla olleita poliisimiehiä, joten poliisi joutui ampumaan, jotta saisi auton pysähtymään. Näin nuorempikin mies saatiin kiinni aamulla kuuden aikaan. Rikoksia tutkitaan muun muassa nimikkeillä törkeä ryöstö, ampuma-aserikkomus, poliisin väkivaltainen vastustaminen ja törkeä rattijuopumus. Koska molemmat miehet tiedettiin ennalta arvaamattomiksi, poliisi käynnisti mittavan operaation, jotta miehet saataisiin mahdollisimman pian kiinni. Jokilaaksojen poliisi ei kuitenkaan paljasta, kuinka monta poliisia operaatioon osallistui. Oulun poliisilaitos antoi myös arvokasta virka-apua usean partion voimin.

Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV arvelee, että huomattavalla osalla kunnista rahat eivät riitä nykyisistä tehtävistä selviytymiseen. VTV esittää ensi viikolla julkistettavassa valtiontalouden erilliskertomuksessa, että kehysmenettelyä pitäisi laajentaa kuntiin ja sosiaaliturvarahastoihin.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 05.01.2011 Miinalaiva Pohjanmaa Somaliaan.

Televisiosta katsottua

Sprintti
1. Petra Majdic SLO 3.17,5
2. Arianna Follis ITA + 0,0
3. Magda Genuin ITA + 0,4
4. Laure Barthelemy FRA + 8,0
5. Kikkan Randall USA + 16,6
6. B. Johansson Norgren SWE + 17,7
11. Riikka Sarasoja FIN

Kerttu Niskanen jäi karsintaan. Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Roponen ja Anne Kyllönen jäivät puolivälierävaiheeseen.

1. Devon Kershaw CAN 2.58,0
2. Dario Cologna SUI + 0,1
3. Petter Northug NOR + 1,2
4. Marcus Hellner SWE + 2,8
5. Simen Östensen NOR + 3,4
6. Jesper Modin SWE + 4,8
19. Ville Nousiainen FIN

Matti Heikkinen jäi karsintaan. Sami Jauhojärvi keskeytti Tourin 4. etapin jälkeen.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Omatunto on elämän paras tulkki (Karl Barth)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Karjalan kunnailla
http://www.youtube.com/watch?v=2PNp2P5tnLM

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 167 / 94, lepopulssi 63. Uinti 1000 m

Loppukevennys

Valintamyymälän kassalla neiti laski miesasiakkaan ojentamia pikkurahoja ja kysäisi:
– Olisiko teillä viittätoista senttiä? Mies pillahti itkuun. Ei! Ei minulla ole kuin vähän yli kymmenen senttiä!

– Sinä et kyllä varmaan koskaan pysty lopettamaan ryyppäämistä ja pelaamista. - Varmasti pystyn! Lyödään vaikka kossupullosta vetoa.

Nainen tuli suihkusta ja seisoi alastomana peilin edessä valittaen miehelleen, että hänen rintansa ovat liian pienet. Jos haluat niitten kasvavan, ota muutaman kerran päivässä pari palaa vessapaperia ja hiero niillä rintojen välistä. – Hah! Sekö muka saisi rintani kasvamaan isommiksi? – Kyllä kai. Onhan se tehonnut takapuoleesikin.

– Menin naimisiin vaimoni kanssa, koska hän oli niin erilainen kuin kaikki muut naiset.
– Millä tavoin erilainen?– Hän oli ainoa joka huoli minut.

– Mitä yhteistä on rekkakuskilla ja koiralla?– Molemmat nukkuvat kopissa ja kusevat renkaille.

– Sain tänään pitkästä aikaa kirjeen sedältäni.– Vai niin. Hänkin siis elää vielä.– Jaa-a, en tiedä. Siitä hän ei maininnut mitään.

– Sinähän kohtelet minua kuin olisin joku täydellinen idiootti, vaimo marmatti.– Äläpäs nyt. Kukaan ei ole täydellinen.

– Uskon, että pääsen työelämässä vielä pitkälle, blondi kehui ystävättärelleen saatuaan ensimmäisen työpaikkansa.– Mistä niin päättelet?– Johtaja sanoi olevansa kiinnostunut minun urastani.

Pastori, mitä minun pitäisi tehdä, että saisin syntini anteeksi? -Syntiä, poikani, syntiä!

Piereskelyn SM-kisat olivat juuri päättyneet. Mitä teki voittaja?– Tuuletti innokkaasti.

– Mikä se oikein on se alkometri? vaari kyseli aikamiespojaltaan.– Se on laite, joka kertoo, että olet juonut liikaa.– Voi herran jestas, sellaisen kanssahan minä olen ollut naimissa jo kohta viisikymmentä vuotta.

Blondi oli ulkoiluttamassa kissaansa ja seisoi kadunkulmassa lemmikki sylissään odottamassa liikennevalojen vaihtumista. Paikalle osui turisti kameroineen. Hän kiinnitti huomionsa suloiseen eläimeen ja kysyi:– Voisinko ottaa kuvan mirristänne?– Totta kai! Hmm, mutta mihin laittaisin kissani siksi aikaa

Niilin hanhet – pensselisetä
http://www.youtube.com/watch?v=Lo_edXUlrT8

Pulttiboys - panettaa
http://www.youtube.com/watch?v=X9hg_5HQchs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti