maanantai 17. tammikuuta 2011

MA 17.01.2011
Päivän sää

Lämpötila aamulla – 9 C, tuuli 7 m / s, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä – 3 C. Aurinko nousee: 09.49, aurinko laskee: 15.20. Päivän pituus: 5 h 31 min. Lumen syvyys 40 cm.

Tapahtumat

Lähetin tänään klo 11.05 sähköpostitse poliisihallitukselle ja oikeuskanslerinvirastolle kiirehtimispyynnön, koska en ole saanut Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöstä konkurssioikeudenkäynnistäni, mikä oli 04.01.2011. Epäilen asiassa tietoisia rikoksia.

Kuntaministeri Tapani Tölli vieraili tänään Kalajoella. Kalajoen kaupungin delegaatioon ministerivierailun yhteydessä ei kelvannut entinen Himangan kunnanjohtaja, valtuuston ylivoimainen ääniharava ja kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Jorma Tikkanen edes esittelemään Himangan perusturvapalveluita.

Kaupunginhallituksen ylimääräinen kokous oli kello 13.30 alkaen. Asiana oli valituksen tekeminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksestä koskien Ventelän ja Naatuksen talojen suojelua. Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin esityksestä, ettei Oulun hallinto-oikeuden päätöksestä valiteta. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jorma Tikkanen jätti asiaan perustellun eriävän mielipiteen. Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtajan esityksestä, että päädytään purkuluvan hakemisen kannalle.
Ympäristölautakunta, jonka puheenjohtajana oli edellisellä vaalikaudella Erkki Aho, on antanut Naatuksen talolle purkuluvan 18.04.2006, mutta ympäristökeskus valitti Oulun hallinto-oikeuteen, mikä kumosi Kalajoen ympäristölautakunnan päätöksen. Katso
http://www.erkkiaho.com/kalajoki/blog/?content=detail&id=6

Kalajoen kaupunki ei tuolloin valittanut Korkeimpaan hallinto-oikeuteen asiasta, joten nyt palataan takaisin samaan tilanteeseen ja asia käsittely venyy ehkä 2-4 vuotta uuden prosessin takia. Järkevää vai ei? Mielestäni olisi ollut järkevämpää valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen asiassa jolloin olisi saatu asialle lopullinen päätös.

Kaupunginhallituksen toinen kokous alkoi kello18.30 tänä iltana.

Uutiset

Viime vuosien suomalainen menestyslaji yhdistetty on tällä kaudella kyntänyt tuskaisasti. Seefeldissä kisattu kauden viides maailmancup-viikonloppu oli kuitenkin vielä aiempiakin tylympi: nolla pistettä, nolla miestä maaliin asti.

Ulkomaiset pääomasijoittajat ovat löytäneet Suomesta kultakaivoksen. Suomen terveysmarkkinoita jakaa keskenään kolme kansainvälistä jättiä: Terveystalo, MedOne ja Mehiläinen. Terveystalo ilmoitti tällä viikolla ostavansa Oulun Diakonissalaitoksen terveyspalvelut. Oululaisia tilanne harmittaa: jättitalot syövät pienet ja paikalliset. Terveystalon omistaa kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö. Suomessa yksityinen ei aina ole aidosti yksityistä. Veronmaksajat tukevat terveysbisnestä: arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa ja Kela korvaa lääkärikuluja. Yritykset ja kunnat ulkoistavat työterveydenhuoltoaan. Tuotot ovat hyviä. Tilastokeskus arvioi, että terveyspalvelujen kate on 20 prosenttia tuotoista. Se on huomattavasti enemmän kuin palvelualoilla yleensä.
Erkin kommentti: Tämä on suora seuraus kokoomuslaisesta politiikasta Suomessa.

Tanssinopettajapari Åke ja Leena Blomqvist on hävinnyt sijoituskiistan Nordeaa vastaan korkeimmassa oikeudessa. Korkeimman oikeuden mukaan Nordea täytti tiedonantovelvollisuutensa Selekta-säästöhenkivakuutuksen markkinoinnissa ja kertoi vakuutuksen ottamiseen liittyvistä riskeistä riittävästi. Nordean ei tarvitse korvata Blomqvisteille näiden menettämää miljoonaa euroa. Tanssinopettajapari päätti sijoittaa lähes kaksi miljoonaa euroa Selekta-säästöhenkivakuutukseen 2000-luvun taitteessa. Blomqvistit olivat saaneet henkilökohtaista sijoitusneuvontaa luottopankinjohtajalta, joka oli suositellut Selektaa. Pankki oli laskenut tarjouskirjeessään säästöhenkivakuutuksen tuovan kymmenen prosentin tuoton. Vakuutuksen päättyessä vuonna 2005 pariskunta huomasi kuitenkin menettäneensä huomattavan osan säästöistään. Myös korkeimman oikeuden mielestä osakkeiden kirjallinen markkinointi oli harhaanjohtavaa. Selekta-sijoituksen markkinointi säästöhenkivakuutuksena ei herättänyt juuri mielikuvaa sijoitukseen liittyvästä riskistä.

Keski-Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan Ely-keskus joutuvat tekemään Työ- ja elinkeinoministeriölle selvitykset Teknologiakeskus Ketekin laboratorioprojektien rahoituksesta.
Ministeriö haluaa paikallisten viranomaisten selvittävän, onko muun muassa projektituella hankittuja laboratoriolaitteita käytetty rahoitusehtojen vastaisesti. Aiemmissa lausunnoissaan paikalliset valvojat eivät ole nähneet moitittavaa. Lausunnot eivät kuitenkaan vakuuttaneet ministeriön virkamiesjohtoa.

Perussuomalaisten suosio jyrsii raskaasti myös Lapin vahvimman puolueen eli keskustan kannatusta. Timo Soinin johtama perussuomalaiset saattaa saada Lapista yhden kansanedustajan paikan. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suosio näyttäisi putoavan lähes kymmenen prosenttiyksikköä. Kun vuoden 2007 eduskuntavaaleissa keskustaa äänesti 43,2 prosenttia lappilaisista, nyt kannatus jää 33,4 prosenttiin. Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa 16,7 prosenttia vastaajista sanoi äänestävänsä huhtikuun vaaleissa perussuomalaisia. Tulos nostaisi puolueen suuremmaksi kuin SDP ja kokoomus, ja sillä tulisi yksi kansanedustaja.

Lehtileikkeet lehtileikekokoelmaani

Ensimmäinen lehtileike: Kaleva 17.01.2011 Sähkölasku lihoi vuodessa viidenneksen. Leijonanosa hinnan noususta selittyy veroilla. Pelkästään vuoden alussa voimaan tullut sähköveron korotus nosti sähkölaskun loppusummaa 7-9 prosentilla. Korotuksen jälkeen sähkö- ja arvonlisäverot rouhaisevat jo melkein kolmasosan kuluttajan maksamasta sähkölaskusta. Noin 40 prosenttia kertyy varsinaisesta sähköenergiasta, loput sähkön siirtokuluista.

Televiosiosta katsottua

MOT-ohjelma: Miten SAK-opiston opettajan palkkariidasta paisui oikeusmaraton?

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Muuta kompastuskivesi astinkiveksi. (Tuntematon).

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Eldankajärven jää
http://www.youtube.com/watch?v=-GFAagvV6mY

Mieleeni jäänyt runo

Eino Leino – Nuori nainen

Liukas kuin lumella suksi,
kova kuin kuolon uksi,
kitkerä niin kuin kiukaan lieska,
makea niin kuin maito ja rieska,
leikkivä niin kuin lehti haavan,
ankara niin kuin aalto aavan,
synkkä niin kuin suossa vuosi –
niin on lemmessä nainen nuori.

Terveys ja liikunta

Paino 101,6 kg, verenpaine 168 / 97, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Miksi naiset pitävät lännenmiehistä? - Ne ovat aina satulassa ja joka miehellä on kuudesti laukeava.

Minkä juhlarahan USA aikoo panna liikenteeseen Clinton-skandaalin kunniaksi? - 69 dollarin kolikon.

Kaupunkilaisserkku kyseli maalaisserkulta oliko tällä lapsia. - Joo, kaksitoista. - Täysi tusina! Mahtaa tulla kalliiksi? - Eipä juuri, me tehdään ne itse.

Jussi vietiin sairaalaan verissä päin. Ensiapupoliklinikalla hoitaja kyseli henkilötietoja.
- Oletteko naimisissa? - Ei kun jäin auton alle.

Missä venäläiset pitävät heiniä? - Ladoissa.

Mitä eroa on lohella ja Kalpalla? - Lohi saa verkon heilumaan.

Miten kävi tontulle, joka ei käyttänyt lakkia? - Jäätyi korva tunturilla.

Mitä yhteistä oli 1970-luvulla papilla ja taistolaisella kommunistilla? - Molemmat puhuivat suureen ääneen suuresta rajantakaisesta paratiisista, mutta sielussaan pelkäsivät sinne joutumista.

Mistä on tehty maailman vanhin ja äänekkäin kovaääninen? - Kylkiluusta.

Venäläisvaimo palaa Pietarista kotikylään miehensä luokse. - Minua siellä koko ajan huoraksi haukuttiin, voihki vaimo. - Enkö minä sanonut monta kertaa, että älä mene paikkoihin, missä sinut tunnetaan.

Tiesitkö, että keilaajattaret ovat parhaita rakastajia? - Ellei tule heti kaatoa, saa yrittää kerran paikkoa.

Mitä hevonen sanoi teurastamolla? - Onpas turvaton olo.

Mitä yhteistä on Oulun Kärpillä ja impotenssilla? - Molemmat sohii luukulla, muttei saa mitään aikaan.

Kummeli – autonosto
http://www.youtube.com/watch?v=z0JebT4kIPU

Kummeli jackpot parhaita paloja
http://www.youtube.com/watch?v=rONiPBjVIV0&feature=related

Teekkarilauluja – Isäni kuoli viinaan

Puhelinlangat kaulaan
ja töpseli perseeseen.
Kaikista kurjimman kohtalon
mulle maailma tarjosi.

Isäni kuoli viinaan,
äitini paskalle ammuttiin.
Kaikista kurjimman kohtalon
mulle maailma tarjosi.

Puhelinlangat kaulaan
ja töpseli perseeseen.
Kytkentä tuhanteen volttiin
ja pääsen taivaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti