tiistai 18. tammikuuta 2011

TI 18.01.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä Aurinko nousee: 09.46, aurinko laskee: 15.23 Päivän pituus: 5 h 36 min. Lumen syvyys 44 cm.

Tapahtumat

Tein tänään valituksen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksestä Rovaniemen hovioikeuteen sekä purkuhakemuksen Korkeimpaan oikeuteen. Lisäksi tein asiasta kantelun oikeuskanslerille ja tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjävirastolle ja poliisille. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/01/karajatuomari-timo-tammikedon.html

Tämä kohta 16 vuotta kestänyt oikeustaisteluni on henkisesti äärettömän raskasta. Nyt on aika voimaton olo. Miksi tiedotusvälineet vaikenevat oikeus- ja asianajajamafiasta? Miksi virkamiesten rikollisuuteen ei puututa? Miksi syyttömät joutuvat kärsimään rikollisten toiminnasta?

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Tänään illalla oli Himangalla Raumankarin koululla keskustelu- ja palautetilaisuus kaupunkilaisille. Kalajoen ja Himangan kuntaliitoksesta on kulunut vuosi. Hengeltään rakentava tilaisuus.

Uutiset

Elinkautiseen vankeuteen tuomitulla Aino Nykopp-Koskella on edelleen lupa harjoittaa hoitajan ammattiaan. Tieto selviää Valviran ylläpitämästä terveydenhuollon ammattihenkilöiden tietopalvelusta eli Terhikistä.

Sveitsiläinen pankkiiri on luovuttanut Wikileaks-sivustolle tietoja Cayman-saarten veroparatiisista. Sveitsiläinen Rudolf Elmer luovutti Wikileaksin perustajalle Julian Assangelle tiedotustilaisuudessa Lontoossa kaksi cd-levyä, jotka pankkiirin mukaan sisältävät tietoja kahdesta tuhannesta veroja kiertäneestä henkilöstä tai yrityksestä. Elmer työskenteli Julius Baer -pankin Caymansaarten-konttorin johtajana kahdeksan vuotta, kunnes hänet irtisanottiin vuonna 2002.

Tunisian hallituksen mukaan ainakin 78 siviiliä on kuollut viimeisen kuukauden aikana maata piinanneissa levottomuuksissa. Sisäministeri Ahmed Friaa kertoi maanantai-iltana myös, että lähes 100 siviiliä on loukkaantunut.

Lehtileikkeet lehtileikekokoelmaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa nettisivujen yleisönosastokirjoitus ta / 6.1.2011 / klo 18:57, Kalajoki: Kalajoella on päätetty, ettei sairaita tarvitse hoitaa, ainakaan lähetteet eivät mene johtavalta lääkäriltä eteenpäin. Tästä johtuen lääkärit eivät viihdy Kalajoella. Tälläkään hetkellä Kalajoen terveyskeskuksessa ei ole kuin kaksi lääkäriä, liekö toinen niistäkin johtava lääkäri, joka ei ota potilaita vastaan. Aikoja kysellessä kehotetaan hakeutumaan iltasella Oulaskankaalle tai Kokkolaan. Harmittaa vietävästi, kun päteviä niin kutsutussa kutsumusammatissa olevia lääkäreitä, jotka aidosti haluaisivat hoitaa ihmisiä, joutuu lähtemään Kalajoelta, kun ristiriidat johtavan lääkärin kanssa ovat ylitsepääsemättömiä. Tottakai johtava lääkäri on kaupungin herrojen suosiossa, kun se tulee niin halvaksi.

Televisiosta katsottua

Ajankohtainen kakkonen: Suomea siivotaan orjatyönä. Uraanituotantoa ilman ympäristölupia. Kuka mokasi Jämsän sappileikkauksissa? Tunteet kuumina Helsingin lumisodassa. Kiinan pellepelottomat.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Elämä on elämisen arvoista vasta sitten, kun sillä on päämäärä. (Fredrik Wislöff)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Elämää juoksuhaudoissa
http://www.youtube.com/watch?v=up19CyQSVyU&feature=related

Mieleen jäänyt runo

Eino Leino – Aamulaulu

Kaiu, kaiu lauluni,
kaiu korkealle!
Aamu koittaa, aalto käy
rannan raidan alle.

Nuku, kuku sydämein,
nuku nuorta unta!
Katso, kuinka havajaa
koko luomakunta!

Lennä, lennä lempeni,
lennä yli vuorten!
Ei ne estä vuoretkaan
lempimistä nuorten.

Terveys ja liikunta

Paino 101,8 kg, verenpaine 172 /106, lepopulssi 54. Uinti 1000m / 8000 m.

Loppukevennys

Miten ammattiyhdistysliike uhkaa toimia, ellei demarien ehdokasta valita? - Yhteiskunta saa Halosta päähänsä.

Missä Venäjän vaalitaistelua käytiin kiivaimmin? - Tshetsheniassa.

- Tapahtuiko murtovarkaus syyttäjän kuvailemalla tavalla?, tuomari kysyi syytetyltä. - Ei, mutta hänenkin suunnitelmansa on varsin käyttökelpoinen.

Mitäs Kaija sanoi eilen, kun tulit niin myöhään kotiin? - Ei mitään. Ja etuhampaat minä olisin vedättänyt muutenkin pois.

Oletko kuullut uudesta japanilaisesta kamerasta? Se on niin nopea, että sillä voi saada kuvan naisesta, jolla on suu kiinni.

Oliko presidenttiehdokas Kuisma pahinta, mitä hänen lajissaan löytyy? - Ei. Puhelinluettelon mukaan Suomesta löytyy henkilö, joka on Kuismin.

USA:ssa muutkin kuin Monica Lewinsky ovat kurkkuaan myöten täynnä Billin vehkeilyä...
Jussi innostui tanssiravintolassa hakemaan itseään huomattavasti nuorempaa naista parketille, mutta tämä vain tuhahti: - Mitä sinäkin kuvittelet, voisit olla vaikka isäni. Jussi ei tästä hermostunut, vaan katsoi naista pitkään ja sanoi kuuluvasti: - Joo, sinäpä sen sanoit. Meissä on kyllä yhteistä näköä ja kiertelevän elämäntapani huomioiden sekä äitisi moraalin tuntien pidän sitä jopa hyvinkin todennäköisenä.

Miksi poliisi pidätti Pekka Poudan? - Pouta tarjosi pilveä koko etelärannikolle.

Laskuvarjohyppykurssin hinta: - 1500 mk/henki.

Mikä on haikaran puhelinnumero? - 2593. Jos 2 ihmistä on yhdessä 5 minuuttia, niin 9 kuukauden kuluttua heitä on 3.

- Hei tyttö! Mihinkäs noin sievät jalat vaeltavat? - Ovat menossa elokuviin. Ellei tule mitään väliin…

Veli Puolikuu – Ämpärin vienti
http://www.youtube.com/watch?v=64QVFhYfSDE

Veli Puolikuu – Joulukuusta ostamassa
http://www.youtube.com/watch?v=AFQuMIJ6ctI&feature=related

Teekkarilauluja – Syvä kurkku

Syvä kurkkumme on,
jano sammumaton,
juomme saavista Karjalan A:ta.

Sillä Kossu ja kessu
ne lääkkeemme on,
eikä vatsamme täyttyä saata.

Nämä lääkkeet
ne maksalle lohdun soi,
mi voihkivi tuskissansa.
”Sitä ennen ei putkemme katketa voi,
kuin kaikki on turvallansa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti