torstai 13. tammikuuta 2011

TO 13.11.2011

Kesäpäivä Vuokkiniemessä rajan takana.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, tuuli 2m /s, pilvistä, vähäistä lumisadetta, lämpötila päivällä – 5 C. Aurinko nousee: 09.58, aurinko laskee: 15.08. Päivän pituus: 5 h 9 min. Lumen syvyys 33 cm.

Tapahtumat

Kävin tänään Raahessa maistraatissa Kalajoelle muuttaneiden maahanmuuttajien kanssa auttamassa heitä heidän asioissaan. Raahen maistraatissa on palvelu aina hyvää ja asiallista ja siellä asiat hoituvat jouhevasti.
Kävin tänään kirja-alennusmyynnissä.
Tänään on Kalajoen kirkkovaltuuston kokous. Tänään valitaan mm. kirkkoneuvosto.
Sain PR-talojen konkurssivyyhteen liittyvää aineistoa. Muun muassa varatuomari Paavo M. Petäjän väärän lausuman korkeimmalle oikeudelle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/01/se-on-siina-varatuomari-paavo-m-petajan.html

Uutiset

Suomi pyytää Venäjältä selvitystä rajan pinnassa olevien tonttien myyntikiellosta. Venäjä julkaisi tiistaina listan alueista, joilta tonttien myyminen ulkomaalaisille tai ulkomaisille yrityksille on kielletty. Listassa on laajoja alueita myös Suomen itärajan tuntumassa. Lista ulkomaiselta omistukselta suojatuista Venäjän alueista käsittää kaikki Venäjän raja-alueet. Rajoitusalueiden sisällä on joitakin poikkeuksia kuten Käkisalmi. Venäjän suurlähetystöstä todetaan, että lista liittyy vuonna 2001 annettuun maalakiin, joka kieltää ulkomaisen omistuksen rajavyöhykkeellä. Vyöhykkeet on nyt presidentin ilmoituksella määritelty.

Venäjän Federaation presidentti Dmitri Medvedevin ukaasi, jolla hän 09.01.2011 päätti muodostaa koko Venäjän ympärille 380 raja-aluetta, on aiheuttanut mittavan määrän kysymyksiä. On esitetty vaatimuksia, että suomalaisten on vastavuoroisuusperiaatteella kiellettävä venäläisten kiinteistöostot Suomessa. Presidenttinä ollessaan Vladimir Putin päätti, että raja-asiat ja -alueet ovat turvallisuusorganisaatio FSB:n eli entisen KGB:n toimialaa. FSB-ulottuvuus antanee pohjaa päätöksen eriskummallisuuksille. Presidentin ukaasi on monitahoinen: "Venäjän federaation maalain artikla 15, pykälä 3:n mukaisesti annan asetuksen: Hyväksyn liitteenä olevan raja-alueiden listan, jonka mukaan vieraan maan kansalaiset ja yhteisöt, samoin kuin kansalaisuutta vailla olevat henkilöt, eivät saa omistaa maa-alueita."

Suomen Rajavartiolaitoksen mukaan "Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi on Suomen itärajalla rajavyöhyke. Sen leveys on maalla enintään kolme ja merellä enintään neljä kilometriä." Suomessa ei syviä raja-alueita ole lainkaan. Venäjän päätöksessä herättää hämmennystä sen valtaisa maantieteellinen laajuus ja rajavyöhykkeen syvyys. On luonnollista, että päätös kattaa kaikki Venäjän rajat. Millä perustellaan rajavyöhykkeen syvyys ja se, että syvyys vaihtelee jopa viereisillä alueilla, on salaisuus. Esimerkkinä on nykyisen Karjalan tasavallan alueella Pitkäranta, joka ei ole merkitty raja-alueeksi, vaikka sen pohjois- ja eteläpuolella olevat alueet ovat raja-alueita. Vastakkaisena esimerkkinä on Belomorskin alue, joka ulottuu Laatokkaan, mutta on silti merkitty raja-alueeksi. Uhkaako uljas Laatokka jotenkin Venäjän ulkoista rajaa?

Onko FSB määritellyt raja-alueet Venäjän nykyisen sotilasdoktriinin pohjalta? Doktriinin kulmakiviä ovat venäläisten suojelu siitä riippumatta, missä he asuvat ja ennakoivan iskun mahdollisuus. Ollaanko raja-alueelle rakentamassa jälleen jonkinlaisia suljettuja kaupunkeja?

Suomen näkökulmasta tällaisen syvän suojavyöhykkeen luominen, ottaen huomioon useat venäläisten erittäin arveluttavat kiinteistö-ostot suomalaisten puolustuslaitosten ja viestimastojen vieressä, on erittäin huolestuttavaa. Venäjän sisäpoliittiseen peliin kuuluu aina ulkoisen uhan etsiminen, kun maassa on vaikeaa. Tämä erittäin syvän raja-alueen määrittäminen kertoo, että Venäjän sisäiset vaikeudet ovat lisääntyneet ja rajoja pitää taas jollakin tavoin sulkea ja "varmistaa". Ukaasi oli presidentin antama. Kuitenkin FSB on pääministerin nyrkin alla. Pelaavatko tahot yhteen vai oliko ukaasin antaminen taktinen sisä- ja vaalipoliittinen temppu? Kysymyksiä on paljon enemmän kuin vastauksia. Jos ulkomainen taho omistaa yhtiön osake-enemmistön, siitä tulee ulkomainen yhtiö. Jos tällaisella yhtiöllä on kiinteistö rajavyöhykkeellä, purkautuuko kauppa tai siirtyykö omistusoikeus esim. Venäjän federaatiolle? Kenties yksi syy rajavyöhykkeen laajentamiseen on haluttujen ulkomaisten yhtiöitten lisääntyvä haltuunotto koko federaatiota koskevalla ukaasilla. ( Lainaus on Pro-Karelian tiedotteesta)

Europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr) allekirjoitti aikanaan ympäristöministerinä lakiehdotuksen, jolla poistettiin kaikkien ulkomaalaisten kiinteistönostorajoitukset. Eduskunnan hyväksymän lain vahvisti allekirjoituksellaan presidentti Martti Ahtisaari joulukuussa 1999.

Entinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö listaa leikkauskohteita:

1. Elinkeinotukia kutistettava
2. Hallinnosta ylimääräiset pois
3. Puolustus on vanha leikkauskohde
4. Verotukia on liikaa
5. Asuntolainojen korkovähennykset hallitusti alemmas
6. Ei kevennetä työn verotusta
7. Arvonlisäverot ylemmäs
8. Pääomatuloveroon parin prosenttiyksikön korotus

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 13.01.2011 Tuulimyllyn tontteja menee halvalla. MTK ja Metsänomistajien liitto ihmettelevät yhtiöiden salamyhkäistä hinnoittelua.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Ei viisas tiedä eniten, vaan sen mikä on tärkeintä. (Aiskhylos)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Olen suomalainen – Kari Tapio
http://www.youtube.com/watch?v=RE6aW-gh0BE

Terveys ja liikunta

Paino 102,1 kg, verenpaine 169 / 100, lepopulssi 58. Aamujumppa 30 min/ 180 min. Uinti 1000m / 6000m. Lentopallo 1,5 t /3 t

Loppukevennys

Manne ajoi Volvolla, mutta kuinka ollakaan, autosta puhkesi rengas. Manne nousi autosta ja avasi takakontin. Samalla paikalle sattui toinenkin smugu ja äityi kysymään: "Mitäs sinä sieltä tongit?" "Otan täältä tunkin ja renkaan" Samassa paikalle tullut smugu meni auton luo ja iski ikkunan paskaksi. "No veliii, minä otan sitten stereot"

Mihin nivelbusseja tarvitaan? - Reumaatikkojen kesäretkelle.

Mies: Vaihdetaanko asentoja tänä iltana? Nainen: Hyvä idea. Mene seisomaan silityslaudan taakse, niin minä istun sohvalla ja piereskelen.

Poliitikon iltarukous: - Jumalani, anna sanojeni olla makeita ja tuoreita, sillä voi olla, että huomenna joudun syömään ne.

Rouva Virtanen miehelleen: - Meidän pitää ehdottomasti aloittaa säästäminen. Sinä jätät väliin päiväoluesi ja minä lopetan tupakanpolttosi.

Miten saa 50 kuubalaista puhelinkoppiin? - Sanomalla, että se on merikelpoinen.

- Terve Timppa! Sinulla kuuluu olevan uusi nainen?! - Niin no uusi ja uusi, semmonenhan se vaan..
- Jokos tuo on ruvennut puhumaan avioliitosta? - Mistä arvasit? Justiin eilen kertoi olevansa naimisissa!

Kaksi poliisia törmäsi partioautollaan puuhun. Toinen säikähti kovasti, mutta toinen lohdutti:
- Koskaan emme ole olleet näin nopeasti onnettomuuspaikalla.

Mitä tapahtui ensimmäiseksi palokunnan juhlapäivällisillä? - Nautittiin alkupaloja.

Mikä on palomiehiä eniten järkyttänyt elokuva? - Lassie palaa kotiin.

- Johtaja on ilkeä mutta oikeudenmukainen. - Miten niin? - Hän on ilkeä kaikille.

Mies tuli poikansa kanssa ulkomailta ja tullissa tullimies penkoi heidän matkalaukkuaan. Poika sanoi: - Näetkö isä? Alkaa jo polttaa!

Kummelit – automyyjät
http://www.youtube.com/watch?v=ZmD_wxBfo74

Kummeli – Linja-autossa on tunnelmaa
http://www.youtube.com/watch?v=wbSbEkhOGdo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti