maanantai 3. tammikuuta 2011

MA 03.01.2011















Päivän sää

Lämpötila aamulla – 11 C, pilvistä, ajoittain lumisadetta, tuuli 1 m /s, lämpötila päivällä – 11 C. Aurinko nousee: 10.16, aurinko laskee: 14.42. Päivän pituus: 4 h 25 min. Lumen syvyys 24 cm.

Tapahtumat

Olen tänään monistanut aineistoa huomiseen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istuntoa varten 11 tunnin ajan. Olen tehnyt oikeudenkäyntiväitteet ja todistusaineistot. Oikeudenkäyntiä Raaheen tulee seuraamaan ainakin kaksi kansanedustajaehdokasta ja myös muita henkilöitä. Oikeudenistunto alkaa kello 10.00 Sovionkatu 1:ssä Brahe-salissa. Toivon, että paikalle saapuu mahdollisimman paljon yleisöä, koska tilaisuus on avoin kaikille. Ennen kaikkea tiedostusvälineet ovat tervetulleita.

Soitin tänään Rovaniemen hovioikeuteen ja sain lisäaikaa vastineen antamiseen. Sekä Mikko Kovalainen että syyttäjä Esa Mustonen ovat antaneet tietoisesti väärät lausumat Rovaniemen hovioikeudelle. Jos lakia noudatetaan niin on syytä epäillä, että ”häkki heiluu molemmille”.
Soitin tänään Korkeimpaan oikeuteen ja asian valmistelija on paikalla vasta 17.1.2011 joten minulle jää aikaa lisäaineiston tekemiseen.

Uutiset

Matti Heikkinen voitti Tour de Skin neljännen kilpailun Saksan Oberstdorfissa. Kyseessä oli Heikkisen uran toinen maailmancup-voitto. Krista Lähteenmäki palasi maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella parhaan suomalaishiihtäjän asemaan. Lähteenmäki hiihti tänään kahdeksanneksi 5+5 kilometrin yhdistelmähiihdossa ja on kiertueen puolivälissä viidentenä. Yhdistelmähiihdossa epäonnistunut Aino-Kaisa Saarinen putosi kokonaiskilpailussa kolmannelta sijalta 13:nneksi (-2.50,5). Hänellä on vielä tekemistä vapaan hiihtotavan tekniikkansa kanssa, eikä perinteinenkään sujunut teknisesti kunnolla. Saarinen oli tänään 33:s. Hänen edelleen hiihtivät suomalaisista Lähteenmäki, Roponen ja Riikka Sarasoja, joka oli 27:s.

Viime vuonna luterilaisesta kirkosta erosi 80 612 ihmistä. Määrä on liki kaksinkertainen verrattuna vuoteen 2009, jolloin kirkosta lähteneitä oli 43 650.

Yhä suurempi osa Suomesta on jäämässä ilman käyttökelpoista julkista työmatkaliikennettä. Julkinen tuki bussiliikenteelle ei ole kasvanut, vaikka liikennöinnin kustannukset nousevat.
Lain mukaan kuluvan vuoden aikana koko Suomessa määritellään alueelliset joukkoliikenteen palvelutasot. Suurimmissa kaupungeissa joukkoliikenteen pitäisi olla kilpailukykyinen vaihtoehto yksityisautoilulle. Haja-asutusalueilla taas pitäisi turvata perustason palvelu.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske lupaa, että vaalirahasotkujen syyteharkinnat valmistuvat kevään aikana. Vaalirahoitukseen liittyvän rikostutkinnan kohteena on kaikkiaan kuusi nykyistä tai entistä kansanedustajaa - joukossa myös entinen pääministeri. Suomessa kirjoitetaan nyt uutta poliittista historiaa: kaikkiaan kuusi näkyvää parlamentaarikkoa on joutunut rikostutkintaan epäselvien vaalirahoituskuvioidensa takia. Se, joutuuko entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) valtakunnanoikeuteen, ratkeaa eduskunnassa lähiviikkoina. Viittä muuta - nykyistä ja entistä - kansanedustajaa koskevat syyteharkinnat valmistuvat kevään kuluessa. Nyt on kansallisen itsetutkiskelun paikka. Vaalirahoitusta koskevaa rikostutkintaa ja syyteharkintaa johtaa valtakunnansyyttäjänvirasto. Syyteharkintaan on valjastettu kahdeksan kihlakunnansyyttäjää ja neljä valtionsyyttäjää. Syyttäjäkonetta ohjaa ja koordinoi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Erkin kommentti: Milloin kirjoitetaan uutta oikeushistoriaa?

katso Jorma Kalske
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/apulaisvaltakunnansyyttj-kalskeen-pts.html

katso Mikko Paatero
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Jostain minulle tuntemattomasta syystä sunnuntain Keskipohjanmaa tuli vasta maanantaina.
Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 02.01.2011 Viime vuonna leipäjonot pitenivät. Toimeentuloasiakkaiden määrä kasvoi. Köyhät ovat mielivallan armoilla.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 03.01.2011 Kuntaliitos ei mullistanut elämää. Uuden Kalajoen ensimmäinen vuosi saa varovaista kiitosta.
Erkin kommentti: Jorma Tikkanen paljastaa puheenvuorossaan totuuden. Taloudellinen tilanne kunnan omistamien yhtiöiden osalta oli vaikea. Toinen totuus on päätöksenteon etääntyminen.

Televisiosta katsottua

Kiehtova maailma: Elämää heimon kanssa osa 6/6.
Luontohetki: Jättisalamanteri.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Ainoa pettämätön viisauden merkki suuren yleisön silmissä on – menestys. (Edmund Burke)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Muistoja Pohjolasta
http://www.youtube.com/watch?v=J6zSb9t8rqI

Terveys ja liikunta

Paino 101, 8 kg , verenpaine 163 / 104, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Aviopari alkoi säästää rahaa lomamatkaan. Päätettiin laittaa euro säästöpossuun jokaisen yhdynnän jälkeen. Kun kassa myöhemmin avattiin, kolikoita olikin kertynyt melkoinen määrä. Mukana oli myös 50-senttisiä. – Mistäs nämä ovat tulleet? mies ihmetteli. – En minä kehdannut isännöitsijältä enempää ottaa.

Blondi osti itselleen upouuden peilin ja istui sen edessä tuntikausia silmät kiinni. – Mitäs tuo nyt tarkoittaa, huonetoveri ihmetteli. – Haluan nähdä miltä näytän nukkuessani.

Pikkupoika leikki lattialla Lego-palikoilla. Yksi pala oli sellainen, ettei se sopinut oikein mihinkään. Poika mutisi: – Voihan… sanoisinko vitsi, vai vittu? – Mitä sinä oikein sanoit? äiti havahtui.
– En mitään vielä. Minähän vasta mietin mitä sanoisin.

Mies meni lääkärille pitkäaikaisen päänsäryn vuoksi. – Teillä on pahanlaatuinen ja pitkälle kehittynyt aivosurkastuma, tohtori kertoi kokeitten jälkeen. – Vai niin. Eikö ole mitään positiivista sanottavaa? – Onhan toki. Näettekö tuon isorintaisen sairaanhoitajan tuolla? – Näen. Mitä hänestä?
– Minulla on illalla treffit hänen kanssaan.

– Lapset, mitä te oikein leikitte? äiti kysyi. – Tutkimusmatkailijoita. – Kuinka sitä leikitään?
– Pakastearkku on Pohjoisnapa. – Vai niin. Missä muuten Matti on? – Pohjoisnavalla.

Kaksi alkoholistia keskusteli kapakassa. – Jos joutuisit valitsemaan kahdesta vaihtoehdosta, Alzheimerin tai Parkinsonin taudin, niin kumman valitsisit? toinen kysyi. – Parkinsonin, toinen vastasi epäröimättä. – Vai niin, miksi? – On parempi, että läikytän puolet oluesta, kuin unohdan mihin sen jätin.

Blondi oli ollut viikon uudessa työpaikassaan, ison firman johtajan sihteerinä. Eräänä päivänä pomo ihmetteli: – Etkö vieläkään ole postittanut tätä kiireellistä Ranskaan menevää kirjettä? – En ole vielä löytänyt mistään yhtään ranskalaista postimerkkiä.

Takahikiän Uuno oli pääkaupunkireissullaan päätynyt hotellin baariin ja tapasi siellä kiihkeän naisen, joka meni suoraan asiaan. – Haluaisitko sänkyyn kanssani? – Ei kiitos. Minua ei nukuta nyt.

– Miksi uudessa rikoslaissa nimitetään raiskausta? – Naisen lievä luvaton käyttöönotto.

– Menepä teurastamaan vasikka, olemme tänään olleet naimisissa 40 vuotta, emäntä kehotti miestään. – Hullu! Ei kai se nyt vasikan vika ole, mitä silloin tapahtui!?

Mies kompuroi keskellä yötä kotiin ja vaimo oli eteisessä vastassa. – Missä sinä oikein olet ollut?
– Olin muhinoimassa yhden meidän konttoritytön kanssa. – Hyvä. Minä en nimittäin siedä valehtelua. Nyt nukkumaan siitä.

Turkulaispappa kävi seksikaupassa ja kehuskeli kaverilleen. – Kävin ostamas sellattise kullatu hieromasauva. Se on ny muaris.

Spede – naurunpurskahduksia
http://www.youtube.com/watch?v=kKI82vN15Zc

Veskushow – nakkikioskilla
http://www.youtube.com/watch?v=Xng3IcVuWZo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti