keskiviikko 26. tammikuuta 2011

KE 26.01.2011
Raution koulu

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 24 C. Selkeää ja poutaa. Lämpötila päivällä - 11 C. Aurinko nousee: 09.25, aurinko laskee: 15.49. Päivän pituus: 6 h 24 min. Lumen syvyys 45 cm.

Tapahtumat

Tein tänään apuraha-anomuksen Kalajoki-näyttelyä varten Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolle.

Kalajoella esiintyvästä kuplinnasta pinnan alla poliittisessa päätöksenteossa on osoituksena se, että sähköä on ilmassa Himangan kunnanjohtajien ja ns. Kalajoen kaupungin johdon välillä asiakysymyksissä. ”Nälvinnäksi” tulkittavaa esiintymistä oli myös eilisessä valtuutettujen tilaisuudessa havaittavissa. Tietoa ja kokemusta näyttää olevan muuallakin kuin ns. Kalajoen johtavalla parivaljakolla.

Tunteita kuumentaa kylillä se, että kouluverkkotyöryhmän tiedot ovat valuneet julkisuuteen: Pahkalan koulu todennäköisesti lakkautetaan oppilasmäärän vähyyden vuoksi ja
oppilaat siirretään Raumankarin koululle. Etelänkylän koulu todennäköisesti lakkautetaan oppilasmäärän vähyyden vuoksi ja oppilaat siirretään Tyngän aluekouluun. Vuorenkallioon rakennetaan 140-280 oppilaan koulu 8 vuoden kuluessa. Kärkisen ja Typpön oppilaat pakotetaan Tyngän aluekouluun. Raution koulu lakkautetaan ja kokouksessa on päädytty Pöllän laajennusvaihtoehtoon. Laajennus on tarkoitus toteuttaa siten, että ryhmäpäiväkoti poistuu kiinteistöstä ja tilat otetaan luokkakäyttöön. Laajennus on kokoluokaltaan sellainen, että kouluun mahtuu tuolloin 80 oppilasta.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että nyt kaupunginhallituksen puheenjohtajan palli heiluu, mutta keskustalla ei näytä olevan yksimielisyyttä vaihtoehdoksi. Onko keskustan valtuustoryhmä nyt hajallaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin? Oman valta-aseman pönkittämisessä käytetyt keinot saavat jo huvittaviakin piirteitä. Keskustalaisten mielestä Keskipohjanmaan yleisönosastonkirjoitus Kalajoen joukkuepelistä vaikutti tilatulta kirjoitukselta.

Kylien yhteistoiminnan estäminen ei ole onnistunut omasta valta-asemastaan huolestuneelta henkilöltä. Sähköpostit sinkoilevat ja säkenöivät villisti. Sama henkilö on saamani tiedon mukaan julistettu ”ei toivotuksi henkilöksi” Raution huomiseen koulupalaveriin.

Jännitteitä aiheuttaa myös kansanedustajaehdokas Hanna Halmeenpään kansan suosio ja onnistuneet televisioesiintymiset. Valtuutettu Hanna Halmeenpää perehtyy asioihin ja osaa esittää asiansa selkeästi, rohkeasti ja ymmärrettävästi. Hän pystyi pistämään jauhot suuhun ministeri Mauri Pekkariselle televisioväittelyssä. Kokeneena ja pitkäaikaisena valtuutettuna olen sitä mieltä, että Hanna Halmeenpäällä on erittäin hyvät mahdollisuudet tulla valituksi kansanedustajaksi. Viime vaaleissa kalajokiset äänestivät yli 100 kansanedustajaehdokasta, mutta jos nyt keskitytään oman paikkakunnan ehdokkaaseen, niin hän menee varmasti läpi. Hänestä voi tulla V. H. Kivojan seuraaja, jos kalajokiset niin päättävät. Vihreiden listalla läpimenoon riittää n. 3500 – 4000 ääntä. Keskustan listalla läpimenoon tarvitaan vähintäänkin 6000 ääntä. Kalajokisten on syytä tarkoin miettiä miten saavutetaan kalajokisten kannalta paras lopputulos seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hanna Halmeenpään valinta kansanedustajaksi olisi tietyille ns. Kalajoen johtaville henkilöille enemmän kuin katastrofi. Eduskuntaan tuleekin saada vaihtuvuutta ja on syytä varoa äänestämästä nykyisiä kansanedustajia, jos haluaa muutosta nykyiseen menoon.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätykseen, kertoo Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä mielipidetutkimus. Tutkimuksen mukaan 16,2 prosenttia äänestäisi perussuomalaisia, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Perussuomalaisten ja Sdp:n kannatuslukemat mahtuvat ensimmäistä kertaa HS-gallupissa samaan virhemarginaaliin, joka on kaksi prosenttiyksikköä. Kaukana ei ole keskustakaan, jonka kannatus on 18,3 prosenttia. Kokoomus pitää edelleen suosituimman puolueen paikkaa.

Poliisi epäilee, että keskustaa lähellä olevasta Nuorisosäätiöstä on virrannut vaalitukea useille entisille ja nykyisille keskustan ministereille. Tukea on maksettu poliittisten tukiyhdistysten kautta muun muassa pääministeri Mari Kiviniemelle, kertoi Ylen Ajankohtainen kakkonen tiistaina.

Kairon mielenosoituksissa on kuollut ainakin yksi poliisi. Suezissa kuoli kaksi mielenosoittajaa.
Tuhannet egyptiläiset ovat uhmanneet hallituksen uhkauksia ja lähteneet mielenosoitusmarsseille kaduille. Mielenosoituksia on järjestetty useissa kaupungeissa. Mielenosoittajat kokoontuivat Kairossa kaupungin keskustassa korkeimman oikeuden rakennuksen edessä, mistä he murtautuivat liikkeelle poliisiketjujen läpi. Poliisi on ampunut kyynelkaasua ajaakseen pois keskustaan leiriytyneet mielenosoittajat. Tuhannet protestoijat ovat ilmoittaneet pysyvänsä keskusaukiolla, kunnes hallitus kaatuu.

Metsähallitus aikoo hakea korvauksia kolmelta metsäyhtiöltä, jotka ovat syyllistyneet kartelliin vuosina 1997–2004. Korvauksia haetaan Metsäliitolta, Stora Ensolta ja UPM:ltä. Markkinaoikeus tuomitsi reilu vuosi sitten Stora Enson 30 miljoonan ja Metsäliiton 21 miljoonan euron sakkoihin raakapuukartellista. Myös UPM oli mukana kielletyssä hinnoista sopimisessa, mutta se vapautui sakoista, koska ilmoitti itse kartellista Kilpailuvirastolle. Metsähallituksen mukaan kartelli aiheutti sille merkittävää taloudellista vahinkoa.

Keski-Suomen poliisi otti tiistaina iltapäivällä kiinni seitsemän ulkomaalaistaustaista nuorta miestä Jyväskylän keskustassa. Nuoret olivat varustautuneet erilaisin rajuun väkivaltaan sopivin välinein.
Poliisi tutkii nuorten jo monta päivää jatkunutta häiriköintiä epäiltyinä törkeänä ryöstönä, törkeänä pahoinpitelynä, pahoinpitelyinä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vaarallisten esineiden hallussapitona. Tapauksen taustalla ovat usean päivän ajan jatkuneet ulkomaalaisnuorten keskinäiset riidat ja väkivaltaisuudet.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kalajokilaakso 26.01.2011 Jokilaaksojen poliisilla tiukka tilanne. Rikosmäärä kasvussa ja poliisin määrärahat laskussa.

Televisiosta katsottua

45 minuuttia. Raportti Keminmaan avoimesta ja räikeästä prostituutiobisneksestä sai runsaasti palautetta ja oli viikon puheenaihe sekä Lapissa että muualla Suomessa. Osa suuttuneista mieskatsojista kuului seksipalvelujen ostajiin. Yksi viestejä lähettänyt prostituoitujen suurasiakas, 67-vuotias Erkki Penttinen halusi tulla kertomaan kokemuksistaan maksullisten naisten kanssa. Hän on oman kertomansa mukaan ostanut seksiä noin puoleltatoistatuhannelta naiselta. Hän väittää saavansa tarvittaessa naisen kotiinsa kuudessa tunnissa Pietarista. Kuljettaja ottaa vain 20 euron korvauksen.

Päivän aforismi

Tekemänsä tyhmyyden voi joskus korjata, mutta puheitaan ei koskaan. (Andre Berthet)

Sanat eivät voi muuttaa totuutta. (Kiinalainen sananlasku)

Aikaa on aina tarpeeksi, jos vain käytämme sitä oikein. (Johann Wolfgang von Goethe)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Heili Karjalasta - Georg Malmsten
http://www.youtube.com/watch?v=7nnZZLWg8Hw

Kodin kynttilät - Harmonys Sisters
http://www.youtube.com/watch?v=tTsfK7Np8ss&feature=related

Lapin äidin kehtolaulu – Mirja Helin
http://www.youtube.com/watch?v=YoafITpr3jA

Mieleeni jäänyt runo

Aalloilla – Kössi Kaarta

Me keinumme elämän aalloilla
ja etsimme valkamaamme,
mut emme tiedä me poloiset
sen koska kohdata saamme.

Ja virran vyörtehet pauhaavat
ja lainehet lyövät laivaa
ja alle aaltojen kohtalo
salahautoja, kuiluja kaivaa.

Mut nousta noista ja uskaltaa
yhä uhmata kohtaloansa,
on miehen määrä ja miehen työ,
hänen onnensa, ainoansa.

Ei taipua, vaikk`olis valkeana
joka puolella merten tyrskyt,
jyly pilvien sois salamoinensa,
yli purren löisi jo hyrskyt.

Ja tyyninä hetkinä huoahtaa,
vaan myrskyhyn valmis olla.
On sankari vaan se, mi taistellen
lyö leikkiä kohtalolla.

Terveys ja liikunta

Paino 103,5 kg, verenpaine 168 / 106, lepopulssi 58.

Loppukevennys

Mies oli kovasti sairas ja hakeutui lääkärinhoitoon. Viikon kuluttua hän meni kuulemaan kokeiden tulokset. Lääkäri sanoi: - Minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Kummat haluatte kuulla ensin?
Mies halusi kuulla ensin huonot uutiset. - Teillä on enää viikko elinaikaa, lääkäri kertoi.
Innokkaana mies halusi kuitenkin tietää myös hyvät uutiset ja lääkäri kertoi: - Näettekö tuon kauniin sairaanhoitajan tuolla? Minä olin hänen kanssaan vuoteessa viime yönä.

Rouva Virtanen lukee lääkärikirjaa. - Herranpieksut! Olen sairastunut malariaan! - Höpö-höpö. Eihän sinulla ole oireitakaan, mies vastaa. - Tässä sanotaankin, että aluksi ei huomaa mitään!

Blondi ajoi huoltoasemalle ja kysyi: - Saisinko puoli litraa punaista öljyä? - Miten niin punaista, huoltomies ihmetteli. - Jarruvaloni ovat sammuneet, vastasi blondi.

Liisa oli kyllästynyt miehensä juomiseen, joten hän päätti antaa miehelleen opetuksen. Hän pukeutui Saatanaksi ja kun mies palasi kotiin ryyppyreissultaan, hän hyppäsi esiin sohvan takaa ja kiljui. - Et pelota minua yhtään, mies sanoi katsoen häntä tyynesti. - Olen naimisissa siskosi kanssa.

Millä nimellä uudessa rikoslaissa kutsutaan raiskausta? - Naisen lievä luvaton käyttöönotto.

Kun muurahainen ja karhu lempivät, tuloksena lienee muurahaiskarhu. Kun hirvi ja kärpänen tekevät sen, tuloksena on kaiketi hirvikärpänen. Mutta miten ihmeessä saadaan aikaan everstiluutnantti?

Miksi blondit pitävät minihameista? - Ne lämmittävät mukavasti nilkkoja.

- Kas vain, tohtori ratkoo sanaristikkoa, huomioi hoitaja. - Noh, tapan tässä vain aikaa, vastaa tohtori raukeasti. - Mutta olisihan tohtorilla potilaitakin!

- Tapasin muuten Houstonissa miehen, joka on kävellyt kuussa, kehui Amerikan matkalta palannut herra työkaverilleen. - Vai niin. Naapurissani asuu yksi tyyppi, joka on maannut auringossa, kuittasi kateellinen kuulija.

Miksi blondit ajavat mieluiten avoautoilla? - Niissä on eniten jalkatilaa.

Mitä yhteistä on HJK:lla ja siitä tehdyllä kirjalla? - Molemmat löytyvät ensi vuonna divarista.

Missä sarjassa jokainen jalkapalloilija aloittaa uransa? - Munasarjassa.

Katainen hermostui vihjailusta
http://www.youtube.com/watch?v=WIms5eS5sHk

Jyrki Katainen vastaa kysymyksiin Bildenbergistä
http://www.youtube.com/watch?v=2OMAv8zmItY&feature=related

Voi tätä populismin määrää – Jyrki Katainen
http://www.youtube.com/watch?v=OOrKR2p4EAw&feature=related

Teekkarilaulu – Pitkä likka

Hei, pitkä likka se kaivon kannella,
vinttasi vettä pyttyyn.
Persesilmästä suonta veti,
veti vitun reunat ryppyyn.

Hei juu ja julli,
eihän se seiso jätkän kulli,
pelkällä silakalla.
Säkkijärven polkka!

Illan tullen iltasella,
ilolinnut laulaa.
Sängyn tolpat natisee
ja karvapylly jauhaa.

Hei juu ja julli,
eikä se seiso jätkän kulli
pelkällä silakalla.
Säkkijärven polkka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti