maanantai 10. tammikuuta 2011

MA 10.01.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0, tuuli 5 m / s, lämpötila päivällä + 0 C. Aurinko nousee: 10.04, aurinko laskee: 14.59. Päivän pituus: 4 h 54 min.

Tapahtumat

Tein otteluselostuksen Kalajoenseutu-lehteen eilisestä JHT:n Suomi-sarjan pelistä. Lähetin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle tyytymättömyydenilmoitukseni ja laitoin sen tiedoksi myös Rovaniemen hovioikeudelle. Pyysin lähettämään sinne pikaisesti kaikki asiaan liittyvät asiakirja-aineistot.

Tein Rovaniemen hovioikeudelle ja korkeimmalle oikeudelle aineistot Kovalaisen ja syyttäjä Esa Mustosen asiassa.

Kävelylenkillä mietiskelin suomalaisen oikeusjärjestelmän kehittämistä. Mielestäni Suomessa tultaisiin toimeen kahdella oikeusasteella: alioikeudet ja hovioikeudet sekä perustuslakituomioistuin, mikä toimisi suomalaisena ihmisoikeustuomioistuimena. Mielestäni hallinto-oikeudet, korkein oikeus ja laillisuusvalvonta voitaisiin lakkauttaa. Asianajopalvelut pitäisi valtiollistaa jotta asianajokulut saataisiin pidettyä kohtuullisena ja kansalaisten oikeusturva taattua.

Uutiset

Tiellä 28 turvelastia kuljettanut rekka syttyi tuleen sunnuntai-iltana Sievissä. Pelastuslaitos kävi sammuttamassa ajoneuvon konehuoneesta alkaneen tulipalon. Tulipalon syttymissyyksi epäillään kuormasta konehuoneeseen päätynyttä turvepölyä.

Afrikkalaista sikaruttoa on todettu Pietarin lähistöllä, vain reilut sata kilometriä Suomen rajasta. Vaarallista virustautia löydettiin metsään hylätyistä 30 sianruhosta. Afrikkalaista sikaruttoa ei ole koskaan todettu Suomessa. Asiantuntijoiden mukaan taudin leviäminen maahan olisi katastrofaalista suomalaiselle sikataloudelle. Se voisi aiheuttaa miljoonien tappiot muun muassa pysäyttämällä vientikaupan. Suomesta viedään sianlihaa noin 40 miljoonaa kiloa vuodessa. Tautitilalla se edellyttäisi sikojen lopettamista sekä tuotantotilojen perusteellista saneerausta.

Arizonan ampumiset heikentävät poliittisia ääriliikkeitä Yhdysvalloissa, uskoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. Hän ennustaa, ettei Arizonan tapaus jää viimeiseksi.
Uudenlainen poliittisen väkivallan muoto on saamassa sijaa Yhdysvalloissa. - Luulen että tapaus tulee toistumaan. Suuremmat massamurhat yleistyvät. Väkivalta ei ole selkeän poliittista kuten 1970-luvulla, vaan saa sisältönsä impulsiivisista tapahtumista, Mika Aaltola arvioi Aamu-tv:n haastattelussa. Vastuu on erityisesti poliitikoilla, jotka käyttävät kovaa kieltä. Teekutsuliikkeen suosimat symbolit, kuten aseet, voivat yllyttää mielenterveysongelmista kärsiviä.
Erkin kommentti: Mika Aaltola on samalla linjalla kanssani. Suomessa kansan kahtiajako ja oikeus- ja asianajajamafian toiminta luo otolliset puitteet vastaaville tapahtumille Suomessa. Se on vain ajan kysymys: milloin?

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 10.01.2011: Jäteasetus ollut perustuslain vastainen.
Erkin kommentti: Mielenkiintoista nähdä miten ympäristöministeri Paula Lehtomäki pelastetaan ja miten Suomen valtio välttää vahingonkorvausvastuun asiassa:

Televisiosta katsottua

Suomen urheilugaala.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Kaikissa asioissa kokemus on opettaja. (Julius Caesar)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kansainvälinen
http://www.youtube.com/watch?v=xW9VBLH-0_s

Terveys ja liikunta

Paino 104,7 kg, verenpaine 164 / 107, lepopulssi 57. Aamujumppa 30/120 min. Kävely 9 / 31 km. Uinti 1000m/3000 m.

Loppukevennys

Mies luki lehteä. Vaimo käveli ohi mustissa sexyissä alusvaatteissa. Mies katsoi ja kysyi: Onko meillä suruaika? Siihen vaimo vastasi: Joo, meillä on kuollut mulkku talossa.

Mies seisoi alasti peilin edessä ja kehui vaimolle ylpeällä äänellä että: Tässä sitä on sata kiloa dynamiittia. Vaimo vastasi siihen: Eikö se ole vaarallista kun sytytyslanka on noin lyhyt ?

Taikatemppu Savolaisittain: "Tehhääänkö taekatemppu? Männään miun kämpille, Naiaan ja aamul ku mie herrään, ni sie ootkinna hävinnä."

Kaksi Lappalaista oli Thaimaassa. Opas sanoi että: 50%:lla väestöstä on täällä tuberkuloosi ja 50%:lla on AIDS. Toinen Lapinmies kysyy: Mithäse sanoih? Toinen vastasi: Naihjaan niithä jotka rykhii.

- Miksi kamikaze-lentäjät käyttävät kypärää?

- Jos pikaliima kiinnittää mitä vain, miksei se kiinnity tuubin sisälle?

"Kiitos kaikille, jotka autoitte auton ojaan ajossa keskiviikkona 5.1."

"Eräpuukko. Terä puukkoterästä, pituus n. 10 cm. Pää nahkaa, hela uushopeaa, tuppi vuotaa."

"Nahkapusero, hirveä 595,-"

Kuorsaaminen on tapa osoittaa vierustoverille, että on elossa.

Ennen vanhaan sattui ja tapahtui; nykyään ei tapahdu mitään, mutta joka paikkaan sattuu kyllä.

Ellun kana (Callina bohemiae) On huoleton eläjä, joka kuuluu kantturakoipisten heimoon. Ei muni eikä kotkota. Suo lämpöä harakoillekin. Tavataan yleisesti miltei kaikkialla maailmassa.

Jopet Show - Sivupersoonamies Risto (osa 1)
http://www.youtube.com/watch?v=UQe4Be3Gvio

Jopet Show – Vironkielinen radiokanava
http://www.youtube.com/watch?v=XzacGcaZf_M&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti