perjantai 21. tammikuuta 2011

PE 21.01.2011

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 8 C. Pilvistä ja poutaa. Lämpötila päivällä – 6 C. Aurinko nousee: 09.39, aurinko laskee: 15.33. Päivän pituus: 5 h 54 min. Lumen syvyys 40 cm.

Tapahtumat

Jokilaaksojen poliisilaitoksen partio havaitsi perjantaiaamuyöllä ennen kahta Ylivieskan keskustassa henkilöauton, joka päätettiin tarkastaa. Kun ajoneuvosta havaittiin, että poliisi on siitä kiinnostunut, se yritti välttää tarkastuksen poistumalla paikalta pikaisesti käyttämällä mm. kevyen liikenteen väyliä. Partio pääsi lähietäisyydelle näyttäen henkilöautolle pysäytysvaloa ja kytki poliisiautoon hälytysvalot, mutta auton kuljettaja ei niistä välittänyt, vaan lähti ajamaan huomattavaa ylinopeutta Visalantietä kohti Alavieskaa tarkoituksenaan ilmeisesti välttää poliisin tarkastus.
Poliisiauton mittari näytti korkeimmillaan n. 140 km/h , välimatkan kasvaessa . Visalantiellä on nopeusrajoituksena alkupäässä 60 km/h ja sitten 80 km/h . Partio tavoitti auton n. 7 kilometriä Visalantietä ajettuaan, mutta tämä oli tehnyt U-käännöksen ja jatkoi edelleen kovaa ylinopeutta takaisin kohti Ylivieskaa.
Poliisiauto jatkoi seuraamista ja toisesta poliisiautosta näytettiin Ouluntien/Visalantien liikenneympyrässä autolle pysäytysvaloa edestäpäin, mutta tämä ei pysäytysvaloista ollut edelleenkään moksiskaan, vaan jatkoi ympyrän jälkeen Ouluntietä kohti etelää Savontietä päin. Savontien ja Ouluntien liikenneympyrässä auto lopulta suistui kohtisuoraan Savontien eteläpuolen penkkaan jääden siihen pyörilleen.
Auton kuljettaja, voimakkaasti päihtynyt kalajokinen nuori mies, joutui lain pitkän kouran kohteeksi ja otettiin paikalta kiinni ja häntä käytettiin tarkkuusalkometritestissä Ylivieskan poliisiasemalla tuloksen ollessa 1,07 mg/l. ( joka vastaa n. 2,4 promillea ).
Erkin kommentti: Rattijuoppous vähenisi, jos rattijuopon auto tuomittaisiin valtiolle menetetyksi. Se on lain mukaan mahdollista, mutta harvoin käytetty menettely.

Uutiset

Tunisian valtionkirstuista on kadonnut 1,5 tonnia kultaa, kertoo valtioiden kultavarantoja seuraava järjestö. Ranskalaislehden mukaan syrjäytetty presidentti Zine el-Abidine Bei Ali vei kullan mukanaan. Maailman kultaneuvoston WGC:n mukaan Tunisian kultavarannot olivat joulukuussa 6,8 tonnia. Samansuuntaisen arvion on antanut myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF. Tällä viikolla Tunisian keskuspankki ilmoitti kuitenkin, että sillä on kultaa vain noin 5,3 tonnia.
Kadonneen kullan arvo on noin 45 miljoonaa euroa.

Televisiosta katsottua

Alueuutiset koko maan alueelta
MOT: Punaopiston painajainen

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi

Päivän aforismi

Vain terveessä ruumiissa viihtyy voimakas sielu. (J:W. von Goethe)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Orpopojan valssi – Henry Theel
http://www.youtube.com/watch?v=CdeLXbM25OM

Mieleen jäänyt runo

Kuu kalpea – Eino Leino

Kuu kalpea kulkevi kulkuaan,
kevät-yö on kaunis ja pyhä.
Kai aika jo ammoin erota ois,
mut yhdessä ollaan me yhä.

Yön tuulonen hiljaa tuudittaa
lepän lehviä uinuvia.
Sydän ääneti sykkien aavistaa
suven suuria unelmia.

Terveys ja liikunta

Paino 102,0 kg, verenpaine 168 /99, lepopulssi 59. Hiihto 23 km / 57 km.

Loppukevennys

Miksi miehet kuluttavat niin paljon kaloreita naidessaan? - Koska panon jälkeen he juoksevat ympäri kaupunkia kehumassa siitä kavereilleen.

Mitä yhteistä on laihialaisella ja kasvissyöjällä? - Kumpikaan ei halua maksaa.

Minkä takia naishenkilön kannattaa ottaa mieheksensä moottoripyöräilijä? - Peli seisoo koko ajan lokakuusta huhtikuuhun.

Mitä eroa on Paavo Lipposella ja Ukko-Nooalla? - Ukko-Nooa oli kunnon mies.

Poliisi noin 80-vuotiaalle autoilijalle: - Eikö teidänkin olisi jo aika hankkia lasit? - Kuinka niin? En minä meinaa nähdä tuon yhdenkään lasin läpi.

Opettaja kysyy uskonnontunnilla: - Mitä tapahtuisi, jos Jeesus ei olisi kuollut ristillä? Pikku-Kalle viittasi ja vastasi: - Kouluissa ei olisi pääsiäislomaa.

- Voisitteko vipata minulle tuhat markkaa siihen asti, kunnes saatte sen takaisin?

Karjalaiset naiset olivat tutustumassa Niagaran putouksiin. - Tässä ovat kuuluisat Niagaran putoukset, opas selitti. - Ja jos arvon rouvat ovat hetken hiljaa, niin kuulemme veden kohinan.

Kyllä skitsofrenia aina yksin olemisen voittaa.

- Heikki on todellinen poropeukalo. - Miten niin? - Hän ei osaa keittää edes teevettä. Vaimo keittää sen illalla valmiiksi, niin että Heikin tarvitsee vain lämmittää se aamulla töihin lähtiessään.

- Mitä yhteistä on avustustyöntekijällä ja ornitologilla? - Molemmat ovat kiinnostuneet kurjista.

- Täällä voitte nähdä jättiläiskäärmeen. Aterioidessaan se pystyy nielaisemaan kokonaisen sian. Te hyvä herra, älkää menkö niin lähelle!

MTV3 – Uutismokat
http://www.youtube.com/watch?v=Hiu3jkZSTio

Yle moka
http://www.youtube.com/watch?v=Nrb8niSBMWo&feature=related

Teekkarilaulu – Tuli tippuri

Tuli tippuri, tuli tuli tei
Eikä erkane, perkele ei.
Vuosikausia kullissa kukkinut on,
kusireijänkin tippuri tukkinut on.
Mitä toivoisin minä muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti