lauantai 1. tammikuuta 2011

LA 01.01.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 9 C, pilvistä ja poutaa, tuuli 2 m/s, lämpötila päivällä – 7 C. Aurinko nousee: 10.18, aurinko laskee: 14.37. Päivän pituus: 4 h 19 min. Lumen syvyys 24 cm.

Tapahtumat

Heräsin jo ennen kolmea aamuyöllä, koska mieltäni eilen jäi vaivaamaan oikeudenkäynti vuodelta 1998, jolloin minut tuomittiin velallisen epärehellisyydestä 75 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mikä muutettiin sitten ehdonalaiseksi. Oikeudenkäynti oli Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesänhoitajan Hannu Maskosen organisoima yhdessä syyttäjä Sulo Heiskarin kanssa. Molemmat peittelivät tällä oikeudenkäynnillä omia rikoksiaan. Minun puolestani asioita hoiti asianajaja Vesa Laukkanen. Oikeudenkäynnissä ei ole huomioitu sitä, että lainassani on ollut myös veljieni takaus. Otin 100 000 markkaa lainaa lähtiessäni mukaan PR-Teollisuus Oy:öön. Lainan vakuudeksi pankille ei käynyt vuokratontilla ollut kesämökkini ja siksi veljeni takasivat lainan. Lainan vakuudeksi he saivat pantin kesämökkiini. Pankinjohtaja yhdisti 100 000 markan lainan talolainaan ja näin talolainan määrä ylitti talon kiinnitykset. Oikeuskäsittelyssä ei kuitenkaan ole huomioitu lainkaan veljieni takausta lainassa. Tämä johtuu siitä, että paikallinen pankki eli lainan myöntänyt pankki ei todennäköisesti ole tiennyt koko oikeusjutusta mitään ennen kuin lehtitietojen perusteella. Myöskään asianajajani ei perehtynyt asiaan sen vertaa, että olisi huomannut asian todellisen tilan eli veljieni takauksen lainassa.
Soitin tänään puolenpäivän aikaan Kalajoen silloiselle Meritapankin johtajalle Mauri Ylitalolle ja hän sanoi, ettei Meritapankki ole ollut kantajana jutussa. Meripankki on laitettu kantajaksi asiassa pankin tietämättä. Hän on valmis todistamaan asian valaehtoisesti missä oikeusasteessa tahansa. Hän varmisti asian vielä soittamalla minulle uudelleen asiasta ja totesi tilanteen olevan varmuudella niin kuin hän oli aikaisemmin ilmoittanut. Näin rikollisella tavalla APR:n konkurssipesänhoitaja Hannu Maskonen, syyttäjä Sulo Heiskari ja tuleva poliisipäällikkö Petri Oulasmaa saivat aikaan oikeuden väärän päätöksen. Kaiken lisäksi Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesällä ei todellisuudessa ollut velallisen asemaa minuun verrattuna, koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet. APR Oy:n konkurssipesälle en todellisuudessa ollut velkaa penniäkään. En siis missään tapauksessa ole voinut syyllistyä tuomittuun rikokseen. Pankkikriisin jälkeiseen aikaan kuului se, että kun yritys saatiin kaadettua rikollisesti, niin viranomaisvoimin tehtiin syyttömästä yrittäjästä rikollinen. Tämä on aikamoinen skandaali, kun pankki ei tiedä mitään, että sen nimissä on nostettu oikeusjuttuja heidän asiakkaitaan vastaan pankin tahdon vastaisesti.
Katso poliisipäällikkö Petri Oulasmaan muu toiminta: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/ylivieskan-poliisipaallikko-petri.html

Katso myös
http://www.promerit.net/tiedoksi.asianomaisille.htm


Ylivieskan käräjäoikeuden toiminnasta valaehtoinen todistus:Uutiset

Viron pääministeri sai uudenvuodenyönä kunnian nostaa ensimmäiset virolaiset eurosetelit automaatista Tallinnassa. Monien virolaisten ja talousasiantuntijoiden mielestä kunnia oli kuitenkin kyseenalainen, kertoo talouslehti Financial Times.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen korosti uudenvuodenpuheessaan, että ihmisten mielipiteet ovat päättyneen vuoden aikana kiristyneet niin Suomessa kuin muuallakin. Suvaitsemattomuus ei kuitenkaan ole presidentin mielestä ratkaisu ongelmiin. Halosen mukaan demokratiassa enemmistö päättää, mutta sen tulee tapahtua vähemmistöjen ihmisoikeuksia kunnioittaen ja suojaten.

Puhe kokonaisuudessaan
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Lue%20Halosen%20uudenvuodenpuhe%20kokonaisuudessaan/art-1288359736931.html

Televisiosta katsottua

Merten silkkitie. Dokumenttisarja Välimereltä Kiinan rannikolle johtaneesta muinaisesta kauppareitistä.
Myrskyävä luonto: Hurrikaani Andrew Floridassa.

Hiihdon tour de Ski
10 km:n takaa-ajo, naiset
1. Justyna Kowalczyk POL 27.08,5
2. Krista Lähteenmäki FIN + 27,5
3. Marianna Longa ITA + 30,5
4. Aino-Kaisa Saarinen FIN + 31,6
5. Petra Majdic SLO + 34,5
6. Riitta-Liisa Roponen FIN + 34,8
7. Charlotte Kalla SWE + 35,1
8. Arianna Follis ITA + 35,2
9. Therese Johaug NOR + 36,1
10. Julia Tshekaleva RUS + 37,3
11. Astrid Jacobsen NOR + 47,0
12. Valentina Shevtshenko UKR +1.05,3
--------------------------------------
18. Riikka Sarasoja FIN +1.29,0
21. Anne Kyllönen FIN +1.36,2
26. Kerttu Niskanen FIN +1.42,5

Miesten 15 km:n takaa-ajo
1. Dario Cologna SUI 40.20,6
2. Devon Kershaw CAN + 0,5
3. Aleksander Legkov RUS + 0,8
4. Ilja Tshernusov RUS + 4,2
5. Petter Northug NOR + 5,4
6. Sami Jauhojärvi FIN + 5,5
7. Matti Heikkinen FIN + 7,4
8. Ville Nousiainen FIN + 8,3
9. Alex Harvey CAN + 9,1
10. Axel Teichmann GER + 10,1
11. Giorgio Di Centa ITA + 10,8
12. Johan Olsson SWE + 12,7
13. Lukas Bauer CZE + 13,2
14. Jean Marc Gaillard FRA + 15,1
15. Daniel Rickardsson SWE + 16,5

Keski-Euroopan mäkiviikko Garmisch-Partenkirchen, Saksa

Lopputulokset (vain yksi kierros)
1. Simon Ammann SUI 142,1
2. Pavel Karelin RUS 138,3
3. Adam Malysz POL 138,0
4. Anders Jacobsen NOR 134,7
5. Janne Ahonen FIN 133,2
6. Anssi Koivuranta FIN 133,0

14. Thomas Morgenstern AUT 125,6
31. Matti Hautamäki FIN 115,6
32. Ville Larinto FIN 115,1

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Ihmisen nauru paljastaa paljon selvemmin hänen sielunsa julkeuden kuin sanat. (Heine)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Lippulaulu
http://www.youtube.com/watch?v=jFU7YVFrZbw

Terveys ja liikunta

Paino 102,8 kg, verenpaine 168 /98, lepopulssi 62. Aamujumppa 30 min. Kävelylenkki 6 km. Hiihto 10 km.

Loppukevennys

– Voiko olla totta, ettei tyttäresi häihin tule paljon porukkaa? tuttava ihmetteli teollisuuspampulta.
– Siltä vähän vaikuttaa. Sulhanenkin perui eilen.

Vanhapiika oli taas kerran pettynyt rakkaudessa ja oli yrittänyt hukuttaa murheensa viinaan. Aamulla hän istui punasilmäisenä ja pohti: - Onni jätti, Toivo petti, mutta onneksi Yrjö on vielä tulossa.

Blondi tuli närkästyneenä marketin juustotiskille. - Haluan rahani takaisin. Teidän juustopaketissanne luki, että viimeinen käyttöpäivä on 22. tammikuuta. - Niin, mikä siinä oli vikana? – Se, että juusto loppui jo 19. päivänä!

– Täytän kohta seitsemänkymmentä ja olen auttamattomasti rakastunut 25-vuotiaaseen kaunottareen. Hän ei kuitenkaan halua naimisiin kanssani – miljoonaomaisuudestani huolimatta.
– Sano hänelle, että täytät kohta yhdeksänkymmentä.

- Rouva, miehenne on kuollut, kotikäynnillä ollut lääkäri sanoi. – Vai niin. Ja minä kun luulin, että hän on vihdoinkin oppinut kuuntelemaan.

Kärpänen lensi ulos ravintolan miesten vessasta ja kiroili ankarasti.– Mikä nyt harmittaa? lajitoveri ihmetteli.– Minua kustiin silmään!

Vasta avioitunut pariskunta tuli hotellin vastaanottoon.– Kaunein huoneenne kahdeksi vuorokaudeksi, mies ilmoitti portieerille. Tämä hymyili vieressä seisovalle naiselle ja tokaisi:
– Teilläpä on käynyt tuuri. Yleensä hän varaa huoneen vain tunniksi.

Tyttö oli päässyt kuuluisan mäkihyppääjän kanssa samaan vuoteeseen. Aamulla loihe hän lausumaan:– Tyylipisteet ihan hyvät, mutta pituutta olisi saanut olla hieman enemmän.

Potilasta työnnettiin sängyssä pitkin sairaalan käytävää. Koko ajan tämä huusi anovalla äänellä:
- Ei tiputukseen! Älkää viekö minua tiputukseen! - Sehän tekee teille vain hyvää, mikä siinä noin kamalasti pelottaa? hoitaja ihmetteli. - Minä tiedän, että tämä on kahdeksas kerros!

Asento, kehotti kersantti joukkueen edessä ystävälliseen sävyyn, sillä kyseessä oli ensimmäinen saapumiserä naispuolisia alokkaita. Pian naisjoukon keskeltä kuului vieno kysymys:- Mikä niistä?

Avioparilla oli kauhea riita ja vaimo huusi:– Sanakin vielä, niin muutan asumaan äitini luokse!
– Taksi!

– Ihminen on selvästi kehittyneempi otus, kuin koira. Emmehän me esimerkiksi nuuhki jokaisen edellä kulkevan, toista sukupuolta edustavan takapuolta.– Emme niin, kun poliisijärjestys kieltää sen.

Saattaa olla että riipasen kovan kännin tänään
http://www.youtube.com/watch?v=MOIb3r5UyVw

Kummeli – krapula hang over
http://www.youtube.com/watch?v=AKc1Hjjz1Ys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti