sunnuntai 9. tammikuuta 2011

SU 09.01.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4C, tuuli 4 m/s, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä - 2 C. Aurinko nousee: 10.06, aurinko laskee: 14.56. Päivän pituus: 4 h 50 min

Tapahtumat

Raahen poliisipartio sai eilen iltapäivällä hätäkeskuksen kautta ilmoituksen epäillystä rattijuoposta. Partio löysi epäilyn auton tyhjänä Raahen Saaristokadulta ja auton läheltä vahvasti päihtyneen kuljettajan. Poliisipartio otti epäillyn kuljettajan kiinni ja hänet tuotiin kiinniotetuksi Raahen poliisiasemalle. Poliisiasemalla mies puhalsi alkometriin lukemat 3,74 promillea. Miehellä ei ollut ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Erkin kommentti: Rattijuoppojen autot pitäisi tuomita valtiolle. Näin rattijuoppous vähenisi tehokkaimmin.

Kävin katsomassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelun JHT – Porvoon Hunters. Kotijoukkue otti voiton voittolaukauskisassa numeroin 4-3. JHT:n B-pojat jatkoivat voittoputkeaan Joensuussa voittamalla Joki-Pojat numeroin 2-3.

Uutiset

Arizonan kongressiedustajaa Gabrielle Giffordsia on ammuttu Tucsonissa, Arizonassa. Giffordsia ammuttiin päähän. Hänet on leikattu, ja seuraava vuorokausi on lääkärien mukaan ratkaiseva hänen selviämisensä kannalta. Toistaiseksi kuuden on kerrottu kuolleen heti tulituksessa ja yhden sairaalassa. Gabrielle Giffords pääsi Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen vuonna 2006, kun demokraatit saavuttivat muutenkin suuren vaalivoiton. Ennen uraansa Washingtonissa hän vaikutti Arizonan osavaltion politiikassa. Giffordsin puoliso on astronautti Mark Kelly.
Yhdysvaltalaismedioiden verkkokeskusteluissa epäillään laajasti, että ns. teekutsuliikkeen ja erityisesti Sarah Palinin kova kielenkäyttö olisi vaikuttanut Tucsonin ampujaan. Liikkeen keulakuvaksi on noussut republikaanien ex-varapresidenttiehdokas Sarah Palin. Palinin verkkosivuilla oli aina ampumisiin saakka Yhdysvaltain kartta, johon oli merkitty Obaman terveydenhuoltouudistuksen puolesta äänestäneiden kongressiedustajien kotipaikkoja. Joukossa oli myös Gabrielle Giffords. Merkkinä toimi kiikaritähtäimen tähtäinkuvio. Tucsonissa, Arizonassa tapahtuneesta verilöylystä pidätetyllä 22-vuotiaalla miehellä on poliisin mukaan ongelmallinen tausta. Ampujan epäillään saaneen myös apua teolleen.
Erkin kommentti: Suomessa virkamiesrikollisuus ja oikeus- ja asianajajamafia ovat saaneet sellaiset mittasuhteet, että vastaava asia voi toteutua Suomessa milloin tahansa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 09.11.2011 Vastuullisesta taloudenpidosta. Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus. ”Senhän tietää jokainen, että meillä on paras eduskunta, minkä rahalla on saanut …”

Televisiosta katsottua

Avara luonto: Suuri kiertokulku osa 2/6.
Aamusydämellä: Laihdutus muutti elämän.

9 KM (V), TAKAA-AJO, NAISET

1. Justyna Kowalczyk POL 35.13,7
2. Therese Johaug NOR +1.21,5
3. Marianna Longa ITA +2.40,7
4. Arianna Follis ITA +3.19,9
5. Charlotte Kalla SWE +4.27,7
6. Petra Majdic SLO +4.52,6
7. Marthe Kristoffersen NOR +5.09,0
8. Krista Lähteenmäki FIN +5.15,2
9. Marte Elden NOR +5.25,6
10. Astrid Jacobsen NOR +5.57,9
11. Riitta-Liisa Roponen FIN +6.46,4
12. Katrin Zeller GER +7.10,3
13. Aino-Kaisa Saarinen FIN +8.12,1
14. Ingvild Östberg NOR +8.49,4
15. Maria Rydqvist SWE +8.51,7
--------------------------------------
18. Riikka Sarasoja FIN +9.29,4
Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen eivät startanneet.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Elämämme on sellaista miksi ajatuksemme sen tekevät. (Markus Aurelius).

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Taistojen tiellä
http://www.youtube.com/watch?v=wTLScFjXZXE

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 166 /101, lepopulssi 64. Lentopalloa 1,5 tuntia.

Loppukevennys

Blondi oli kaupassa ostoksilla. Löysi sitten kivan takin jossa ei kuitenkaan ollut hintaa, pelkkä viivakoodi. Vieressä näkyi viivakoodinlukija. Blondi otti ja luki koodin, ruudussa näkyi: "Talvitakki, nahkaa, hinta 99?". Blondi mietti että onpas kätevä vekotin ja kokeili toistakin tuotetta: "Farkut, vaaleat, hinta 69?". Uteliaisuus vei voiton ja blondi istui viivakoodinlukijan päälle hajareisin, ja näytössä luki: "Rämemajava, kuollut, tuote arvoton".

Mies sanoi vaimolle, sinulla on tuo ahteri leveä, kuin meidän pihagrilli. Illalla mies hipelöi vaimoa sängyssä. Vaimo siihen, minä en grilliä lämmitä yhden prinssinakin takia.

Nainen sai lahjaksi pikkuhousut joiden lahkeissa luki: Hyvää Joulua ja toisessa hyvää Uutta vuotta: Nainen vastasi: Tervetuloa käymään pyhien välissä!

Eräs arvokkaampi herra istui ratikassa iltapäivälehteä lukien. Viereen istahti kaksikymppinen irokeesihemmo punavihreässä hiuslaitteessaan ja kirjavissa vaatteissaan. Mieshenkilö katsoi suht pitkään nuorta mietteliään näköisenä. Värikäs nuoremme ärtyi siitä kysymään: "Ek sä gubbe oo ite
tehny nuorena mitään raflaavaa?" Tähän herrasmiehemme edelleen miettivänä: "kyllä - panin
kerran Panamassa papukaijaa, joten mietin voisitko olla poikani..."

Opettajan koiralla oli killa-aika ja vahinkojen ehkäisemiseksi opettaja valeli koiransa takamuksen aina bensalla. Koira sitten katosi ja opettaja kyselemään luokkansa oppilailta, että olivatko he nähneet hänen koiraansa. Matti sitten viittasi ja sanoi, että tuollahan nuo uros koirat näyttävät tankkaavan sitä paraillaan.

Ruotsalainen, britti, italialainen ja ranskalainen keskustelivat siitä, mitä nimitystä kussakin maassa
käytettiin miehisestä sukuelimestä, eli mulkusta. Ruotsalainen sai ensiksi puheenvuoron.
-Me sanomme sitä "lumipalloksi" sillä mitä enemmän sitä puristaa sillä tiiviimmäksi se tulee, sanoi hän. - Me kutsumme sitä 'gentlemanniksi", sanoi britti. Sillä se nousee aina seisomaan kun naisia on läsnä. - Meillä se on "näytelmän päätepiste", sillä se painaa päänsä alas jokaisen aktin jälkeen, sanoi italialainen. Viimeisenä puhui ranskalainen. - Me nimitämme sitä "huhuksi". Kulkeehan sekin suusta suuhun!

Ulkomaalainen tuli lihatiskille ja kysyi myyjältä: ” mitä olla tämä liha?” Myyjä vastasi : ” Maksaa”
Ulkomaalainen: ” Maksaa, maksaa, minulla olla iso raha ,mutta mitä olla tämä liha? Myyjä huusi: ” Maksaa” Ulkomaalainen : Maksaa, minulla olla vieläkin raha, mutta mitä olla tämä liha?
Myyjä huokaisi: VITTU! Ulkomaalainen: Ooh, minä otta koko pala.

Miksi turkkilaisten ei pitäisi pelata jalkapalloa? Aina kun he saavat kulman, he pystyttävät pizzerian.

Miksi Meksikolla ei ole olympiajoukkuetta? Koska kaikki juoksu-, hyppy-, ja uintitaitoiset ovat jo Yhdysvaltojen puolella.

Mitä lukee Gigantin työntekijän palkkakuitissa? Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.

Ranskalainen, saksalainen ja suomalainen otti kilpailun kuka saa naisen huutamaan kauemmaksi aikaa yhdynnässä. Ranskalainen nuoli ja rämpläsi, nainen huusi 20 minuuttia. Saksalainen nai 2 tuntia, nainen huusi koko 2 tuntia. Suomalainen nai vartin, pyyhki mulkkunsa Marimekon verhoihin ja lähti kaljalle, nainen huusi 2 viikkoa.

Kummeli – pääministeri
http://www.youtube.com/watch?v=TVHUMH9liA4&feature=related

Kummeli – pääministerin vaalimotto
http://www.youtube.com/watch?v=waDwZkqDKfU&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti