torstai 21. tammikuuta 2010

TO 21.01.2010


Päivän sää

Päivän lämpötila – 19 C.

Tapahtumat

Georgiasta 15-vuotias laulua harrastava tyttö otti minuun yhteyttä sähköpostitse ja kertoi olevansa Nightwish-yhtyeen ihailija. Välitin terveiset Nightwish-yhtyeelle. Toivottavasti Nightwish-yhtye yllättää 15-vuotiaan georgialaisen ihailijansa. Delegoin yhteydenpidon georgialaistyttöön jatkon osalta omalle tyttärelleni Merjalle.

Kävin tervehtimässä äitiä Rautiossa. Siellä oli pakkasta -25 C.

Kävin tänään Kalajokiseudussa kahvilla. Entinen päätoimittaja Sauli Pahkasalo siirtyy Punkaharjulle ja uusi päätoimittaja Timo Ruotsalainen aloittaa työnsä.

Kalajoen perusturvajohtaja Anne Mäki-Leppilammelle kiitokset vaikeidenkin asioiden ripeästä eteenpäin viemisestä. Tämä on oikeaa johtamista. Asia etenee ja seuraava palaveri on 10.2.2010 klo 13.00.

Kävin Sanifanissa uimassa. Uimahallin puoli oli edelleen suljettuna korjaustöiden takia.

Tänään taas sain useamman puhelinsoiton, joissa ihmeteltiin Master Of Law Mikko Kovalaisen toimintaa ja ennen kaikkea sitä, miksi poliisi ja laillisuusvalvojat suojelevat Mikko Kovalaisen rikolliseksi epäiltävää toimintaa.

Europarlamentaarikko Timo Soini teki komissiolle 07.01.2010 uuden kysymyksen, mikä on kirjattu 13.01.2010. Näyttää siltä, että edelliseen Timo Soinin kysymykseen vastatessaan komissio ”hirtti itsensä”. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että jokin suomalainen taho on valmistellut vastauksen ja sen on allekirjoittanut Stavros Dimasin komission puolesta. Kuka on tämä suomalainen henkilö, joka valmisteli asian päin mäntyä?

Uutiset

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma järkytti suomalaisia hevosihmisiä keskiviikkona. Ohjelmassa kerrottiin tapauksesta, jossa hoito- ja valmennuspalveluja markkinoivassa tallissa hevosten hoitaminen ja ruokkiminen on pahasti laiminlyöty. Ohjelmassa näytettiin kuvia nääntyneistä ja huonokuntoisista hevosista. Järkyttävät kuvat kauhistuttivat ohjelman katsojia ja saivat aikaan ärhäkkään keskustelun hevosten puolesta. Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pentti Oinonen on järkyttynyt ilmitulleista eläinrääkkäystapauksista ja vaatii nyt maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan eroa.

Video Mika Myllylän lyönneistä: http://www.iltalehti.fi/nettitv/?14109283


Juupajoella maahan pudonneen ilmavoimien Hornet-hävittäjän kaksi lentäjää on löydetty. Heittoistuimella pelastautuneet lentäjät löydettiin koneen lähettyviltä. Molemmat ovat ainakin lievästi loukkaantuneita. Pelastuslaitos sai onnettomuudesta tiedon noin kello 11.50. Hornet oli lähtenyt lennolle Hallin tukikohdasta, jossa toimii Ilmavoimien koelentokeskus. Kone putosi Kopsamon kylän läheisyyteen.

Lehtileikkeet

Lehtileikekirjaani pääsee uutinen jätehuoltoyhtiö Vestiasta, joka lähtee pääosin lainarahalla osakkaaksi Vaasaan rakennettavaan jätteenpolttolaitokseen Westenergy Oy:öön. Kalajoen kaupunginhallitus käsitteli 18.1.2010 § 31 omavelkaisen takauksen myöntämistä Vestia Oy:lle. Kalajoen kaupunki myönsi omistuksensa suhteessa 261.800 euron omavelkaisen takauksen Vestia Oy:n Kuntarahoitus OyJ.ltä otettavalle 2.200.000 euron lainalle. Laina nostetaan Westenergy Oy:n osakepääoman korotusten mukaan. Laina-aika on 10 vuotta. Mielestäni Vestia Oy on sellainen yritys, jonka kontrollia pitää tiukentaa. Nyt se jakaa kustannuksia vain ilmoittamalla, että osuutenne tästä on näin monta euroa jne. Mielestäni tehokas päättäjien kontrolli puuttuu.

Seuraavat lehtileikkeet käsittelevät Kalajoen matkailua. Hannu Verrosen juttu Kalajokilaaksossa on otsikoitu Kalajoen matkailussa hyvä vire. Toimittaja on kritiikittömästi kirjoittanut mitä hänelle on syötetty ja kahvit on tietenkin tarjottu päälle. Paikallinen päättäjä Kari Tilus on tuonut yleisönosastonkirjoituksessaan esille Kalajoen matkailun todellisen tilan Caravan-lehden mielipidetiedusteluun perustuen. Mielipidetiedustelussa huonoimmaksi tuli Kalajoen Hiekkasärkät. Siitä kommentit: epäsiisti, heikot palvelut, kulunut, ahdas, levoton, kokonaisuus kuluneen näköinen ja tilat rempallaan. Lehteä on painettu 63 500 kappaletta ja lehden lukijat ovat matkailijoita.
Näyttää siltä, että perusasiat Kalajoen matkailussa ei ole kunnossa. Ihmettelen miten tähän sopii kausipaikkojen roima hinnannosto leirintäalueella. Menikö Matkailumajakka oikeaan osoitteeseen? Matkailumajakalla palkitaan vuosittain Kalajoella henkilö, jonka toiminta on aktiivista ja aikaansaavaa matkailun kentässä.

Vallanpönkitysseminaariksi ristimäni seminaari uutisoitiin Keskipohjanmaassa näyttävästi ja otsikoihin nostettiin kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin kädenojennus valtiolle. Puoskari lupasi hoitaa valtionkin tehtäviä Kalajoen kaupungin tuottamina 85 prosentilla niistä kuluista mitä palvelut nyt valtiolle tulevat maksamaan. Puoskari muisti sanoa, että tästä ajatuksesta ei ole keskusteltu Kalajoen päättäjien kanssa.

Kalajoella koetaan poliisin lupapalveluiden hoitaminen Ylivieskassa hankalaksi. Virkailija ajaa Kalajoelta Ylivieskaan tai Raaheen ja asiakas ajaa omalla autollaan hänen perässään. Palvelun saamiseksi on kuitenkin pitänyt tilata aika, mikä esimerkiksi kesällä saattaa venyä passin uusimisessa useiksi kuukausiksi. On järkyttävää miten poliisin lupapalveluiden hoitaminen on suoritettu niin, ettei ole ajateltu asiakkaiden palvelemista vaan järjestelmän keskittämistä. Kalajoelle on ehdottomasti palautettava lupapalveluiden hoitaminen poliisin toimesta niin pian kuin mahdollista. Kalajoella on nyt melkein yhtä paljon asukkaita kuin Ylivieskassa joten poliisihallinnon menettelyt palvelujen karsimiseksi Kalajoelta ovat minun mielestäni järjenvastaisia. Ulkomaalaisten poliisipalvelut Ylivieskassa ovat minun mielestäni ja kokemukseni perusteella lähes rasistisia. Valitin asiasta viime Oulun lääninhallituksen poliisiosastolle, mutta sieltä ei apuja herunut Ylivieskan tilanteen korjaamiseksi.

Televisiosta katsottuja

Eilen illalla katsoin A-studiolähetyksen, missä entinen KRP:n rikostutkija kertoi miten poliitikot estivät rikostutkinnat.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg. Verenpaine 166/93, lepopulssi 61. Uintia kylpylä Sanifanissa.

Loppukevennys

Kallen vaimo oli pyöräyttänyt esikoisen, ja Kalle ryntäsi synnytyslaitokselle katsomaan lastaan. Hoitaja näytti lasta ikionnelliselle isälle. – Sanonpa vaan, että onpa kunnon kapineet. – Päästäkää peukaloni, sanoi hoitaja. Olette saanut tytön.

Kalle heräsi siihen, että talossa kolisteli murtovaras. – Mitä te täällä teette? hän kysyi. – Etsin rahaa, varas kertoi. – Herättäkää ihmeessä, jos jotakin löytyy, Kalle sanoi ja nukahti uudelleen.

Kalle, tiedätkö mikä ero on radiolla, telkkarilla ja palkankorotuksella? – En… - Radiosta kuuluu, telkkarista näkyy, mutta palkankorotusta ei kuulu eikä näy.

Vaimo: ”Pidät parempaa huolta housuistasi kuin minusta.” Mies: ”Entä sitten. Ilman sinua voin mennä ulos, mutta en ilman housujani.”

”Saisinko pyytää neidin pienelle autoajelulle tänä iltana?” ”Tulen mielihyvin, mutta vanhempani ovat hyvin ankaria, ja minun on ehdottomasti tultava kotiin aamiaiselle.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti