sunnuntai 17. tammikuuta 2010

SU 17.01.2010


Päivän sää

Päivän lämpötila – 4 C

Tapahtumat

Lähdimme Tyrnävälle tytönpojan Artun 8-vuotissynttäreille. Tytöntyttö Saana on ollut meillä yökylässä ja lähti meidän kanssa Tyrnävälle. Tie oli kuiva ja siksi ajokeli oli hyvä.

Kävin katsomassa ykkössarjan lentopallo-ottelun HU-Kalajoki vastaan Kuortane. Kuortaneen nuoret pojat hävisivät puhtaasti 3-0. Kotijoukkueen voiton varmistaja oli pitkältä sairaslomalta palannut Jari Tuura. HU-Kalajoen otteluissa on poikkeuksellinen käytäntö eli musiikki soi häiritsevän kovaäänisesti koko ottelun ajan. Myös kuulutukset ovat järkyttävän kovaäänisiä. Nämä tekijät ovat yleisön kannalta kiusallisia ja häiritseviä.

Uutiset

Miika Antti-Roiko voitti Turun Atleettiklubin järjestämät kansalliset painonnostokilpailut ”Tammikuun Kisat” Turussa 16.1.2010. Kilpailut olivat samalla Suomen cupin loppukilpailu. Kilpailut käytiin sinclair-kilpailuna, jolloin paremmuusjärjestys ratkeaa saavutetun sinclair-tuloksen perusteella. Katso tulokset
http://www.painonnosto.fi/portal/fi/kilpailu/tulokset/?bid=739&area=3

Kaamos päättyi Utsjoella lauantaina, kun aurinko nousi parin kuukauden tauon jälkeen myös Utsjoen taivaalle. Aurinko nousi horisontin yläpuolelle puolen päivän maissa. Ensimmäisen päivän pituus oli eri puolilla kuntaa 35:stä 45:een minuuttia.

Keskipohjanmaan uutisen mukaan Jorma Tikkanen puuhaa lähetystöä jotta Vanhanen peruisi eroanomuksensa. Minulle Tikkasen ”mielenhäiriö” tuli yllätyksenä. Onko kaamoksen loppuminen vaikuttanut Tikkasen sielun elämään?

Kalajoen kristillisen kansanopiston rehtoriksi on valittu 31-vuotias Niko Rantanen, joka on syntyisin Kaarinasta. Nykyisin hän toimii pappina Pyhäjoella ja on puoluekannaltaan keskustalainen. Hän on myös Pyhäjoen valtuuston jäsen.

SM-hiihdoissa Imatralla miesten 20-vuotiaiden 15 km vapaalla 24. Nikula Juho Kalajoen Junkkarit 44.03,7 2.24,0, 23-vuotiaiden miesten 15 km:n vapaalla 4. Kopakka Heikki Alavieskan Viri 41.29,8 0.47,7
Katso http://personal.inet.fi/urheilu/iu/Hiihto/

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Vilkunan kunnian loukkaamista. Minä pidän Tampereen käräjäoikeuden päätöstä poliittisena päätöksenä, sillä minun oikeustajuni mukaan tv-ohjelma ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkkejä. Sen sijaan Helsingin Sanomien artikkeli seitsemästä kansanedustajasta sen kuvien kera minun mielestäni täyttää kiistatta rikoksen tunnusmerkistön. Minun mielestäni tv- ohjelma ei sisältänyt valheita tai vihjailuja. Teko ei täytä tahallisuuden tunnusmerkistöä. Pidän oikeuden päätöstä käsittämättömänä.

Toinen lehtileike käsittele Halme-kanteluita, jotka kaikki saatetaan hylätä. Mielestäni Kaarina Hazardin kolumni oli hyvien lehtimiestapojen vastainen, en voi hyväksyä tuollaista halventavaa kirjoitusta vainajasta.

Kolmas lehtileike käsittelee Ukrainan vaaleja ja neljäs Haitin maanjäristystä.

Televisiosta katsottua

Katsoin osan Miss Suomi-kisasta. Miss Suomeksi valittiin Viivi Pumpanen, yksi ennakkosuosikeista.

Terveys ja liikunta

Paino 104,5 kg. Verenpaine 169/97. Lepopulssi 58.

Loppukevennykset

Opettaja: Miten sanotaan ruotsiksi 8876?
Oppilas: otta, otta, sjuu, sex

Opettaja kysyy Kalelta: ”Missä on Venäjä”
Kalle: ”Etkö sinä sitäkään tiedä?”

”Eikö tässä kaupungissa ole todellakaan syntynyt ketään suurmiestä?” turisti kysyy oppaalta. ”Ei, meillä syntyy vain pieniä lapsia.”

”Hei äiti”, kirjoittaa poika Alpeilta. ”Laskettelu on kivaa. Tänään en ollut oikein kunnossa ja jalka meni poikki. Onneksi ei oma.”

”Tohtori, minua niin pelottaa. Tämä on elämäni ensimmäinen leikkaus.” Lääkäri: ”Älkää surko, niin minunkin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti