keskiviikko 20. tammikuuta 2010

KE 20.01.2010Vasankarin koulun kuva
http://www.vasankari.com/arkisto/koulunhistoriikki.html

Katso myös http://www.vasankari.com/

Päivän sää

Päivän lämpötila – 11 C, tänään on pilvinen päivä.

Tapahtumat

Selvittelin tänään erikoista tapausta, jossa henkilö on joutunut täysin syyttömänä törkeän rikosepäilyn kohteeksi. Asiassa on suoritettu myös erikoinen rikostutkinta ja syyteharkinta. Samat tunnetut henkilöt ovat taas kerran asialla . Prosessissa näyttää olevan melko monta erityispiirrettä, jotka on selvitettävä miksi näin on käynyt.

Sain tänään Korkeimmalta oikeudelta sähköpostiviestin, jossa pyydettiin tarkennettua tuomioiden purkuhakemusta Korkeimmalle oikeudelle.

Tänään hain kaupunginvirastosta viiden koulun piirustukset, joiden perusteella voidaan aloittaa pienoismallien suunnittelu. Luonnollisesti minun täytyy lisäksi ottaa valokuvat kohteista ja käydä tarvittaessa pienoismallien tekijän kanssa paikan päällä katsomassa kohteita.

Sain tänään sähköpostiviestin toimittaja Kustaa Hulkolta. Hän informoi minua siitä, että toisessa blogissani http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=655, virkkeet "Lista ei ole tyhjentävä, mutta toivottavasti se auttaa kiinnostuneita löytämään hyviä tietoja. Tutkijoiden keskustelu Suomen lamasta jatkuu yhä." on otettu hänen Suomen Kuvalehteen tekemästään jutusta enkä minä ole maininnut lähdettä, kun olen käyttänyt noita kahta virkettä. Valitettavasti minä en ole lukenut koko juttua, mutta en voi kieltää etteivätkö virkkeet olisi Kustaa Hulkon tekemiä. Olen ottanut tai ne ovat jääneet mieleeni jostakin toisesta yhteydestä. Valittelin tapahtumaa Kustaa Hulkolle ja lupasin korjata asian lähteen mainitsemisella tai sitten ne voidaan poistaa blogistani. Muistaakseni Kustaa Hulkko on kirjoittanut pankkikriisistä kirjankin. Minulla ei kuitenkaan ole ollut varaa ostaa tuota kirjaa enkä ole myöskään vaatinut kirjastoa tilaamaan tuota kirjaa. Blogissa esittämässäni luettelossa olen maininnut muut keskeiset pankkikriisiä käsitelevät kirjat. Kustaa Hulkon kirjaa siinä en ole maininnut, koska en ole sitä lukenut.

Olen jälleen kerran saanut useita yhteydenottoja Master of Law Mikko Kovalaisen toiminnan johdosta. On käsittämätöntä miten tämän henkilön toimintaan ei viranomaisten toimesta puututa. Eduskunnan oikeusasiamiehen olisi lain mukaan pitänyt siirtää asia poliisille tai suoraan valtakunnansyyttäjälle, jos hän katsoo, ettei asia kuuluu eduskunnan oikeusasiamiehen toimivaltaan.

Minuun on otettu yhtyettä myös räjähdysaineasioista ja Porin kaupungin erikoisesta päätöksestä asiasta. Pori on poliisiministeri Holmlundin kotikaupunki ja asiat hoidetaan näin:
Tässä on lainaus Porin kaupungin päätöksestä.

"Raaka-aineet
Laitoksen toiminnassa käytetään räjähdysaineita keksimäärin 55 tonnia vuodessa (maksimi 77 t/a). Räjähdysainevarastolle haetaan tarvittaessa lupa Teknilliseltä tarkastuskeskukselta ja ne suojataan lainsäädännön edellyttämällä tavalla."

http://www.pori.fi/ymparisto/luvat/paatokset/lemminkainen13.6.2006.pdf

Tätä laittomuutta voi verrata siihen, että joku ilmoittaa omistavansa aseita vaikka 50, mutta hakee luvat poliisilta tarvittaessa.

Uutiset

Hiihtolegenda Mika Myllylä heitettiin Iltalehden mukaan ulos ravintolasta humalan ja nujakoinnin vuoksi tiistaina aamukolmelta Kokkolassa. Nyrkkien heiluttelu jatkui ulkonakin ja lopulta poliisi vei olympiavoittajan yöksi putkaan. Poliisi epäilee Myllylän syyllistyneen kahteen pahoinpitelyyn. Uhreina olivat 19- ja 21-vuotiaat naiset. Heitä ei epäillä mistään.
- Toista on lyöty kerran nyrkillä lasvoihin ja toinen on kaadettu maahan, rikoskomisario Mikael Brännkärr kertoo. Brännkärrin mukaan yhdelle on tullut polveen vamma ja toinen on loukannut kasvojaan. Brännkärrin mukaan osapuolia on kuultu. Parhaillaan kerätään todistajien näkemyksiä tapahtumista.

Scott Brown, Massachusettsin täytevaalin republikaanivoittaja, nousee senaattiin osavaltiosta, joka on yleensä tukenut demokraatteja. Erityisen noloa se on demokraateille sen vuoksi, että paikka kuului elokuussa kuolleelle demokraatti-ikonille Edward Kennedylle. Scott Brownin, 50, elämästä selvisi jo vaalikampanjan aikana erikoisia vaiheita. Vuonna 1982 Brown valittiin "Amerikan seksikkäimmäksi mieheksi" Cosmopolitan-lehdessä. Tuolloin 22-vuotias Brown poseerasi ilkosillaan kuvissa, suojaten sukukalleuksiaan vain kädellään.
Käytännössä tulos tarkoittaa valtavaa poliittista takaiskua presidentti Barack Obamalle, sillä enemmistön menetys vaikeuttaa huomattavasti muun muassa terveydenhuoltouudistuksen eteenpäin vientiä kongressissa. Barack Obamalle tulos merkitsee sitä, että hänen toinen presidenttivuotensa on alkanut hyvin synkissä merkeissä.

Mervi Tapola on ilmeisesti jälleen kerran antanut anteeksi aviomiehelleen Matti Nykäselle. Tuoreimmat eropaperit ovat toukokuulta 2009, mutta silloin asia sovittiin ja hakemus raukesi. Se oli Tapolan 14. kerta, kun hän on perunut eroaikeet.

Itsemurhaisku tallentui kameralle. Katso video http://www.iltalehti.fi/nettitv/?14103462

Haitin viimeviikkoisen maanjäristyksen kuolleiden määrä on noussut jo 75 000:een. Loukkaantuneita on 250 000, ilmoitti maan hallitus tiistaina. Lisäksi miljoona ihmistä on jäänyt kodittomaksi ja pääkaupunki Port-au-Princen alueen rakennuksista puolet on tuhoutunut.

Kahdeksan ihmistä loukkaantui asuintalon räjähdyksessä Pohjois-Tallinnassa Koplin kaupunginosassa aamuyöllä kello kahden jälkeen. Loukkaantuneista kaksi oli lapsia.
Räjähdys tapahtui Süstakadulla kolmekerroksisessa asuintalossa, jonka yksi rappukäytävä on romahdusvaarassa. Ullakko ja kolmas kerros tuhoutuivat. Kahden rappukäytävän asukkaat saivat palata koteihinsa. Räjähdyksen jäljet näkyvät parinkymmenen metrin päähän.

Suomen julkisen talouden tila on osoittautumassa selvästi arvioitua synkemmäksi. Erityisen voimakkaasti ongelmat koskettavat valtion taloudenpitoa. Valtiovarainministeriön ylijohtaja Jukka Pekkarinen sanoo tv-uutisten haastattelussa Suomen olevan kriisin jäljiltä syvässä suossa.
Kunnathan elävät kädestä suuhun. Tavalla tai toiselle ne joutuvat tasapainottamaan taloutensa.
Omana kommenttinani sanon, että kuntaliitoksiin tulee lisää tarvetta, kuten olen jo ennakoinut.

Lehtileikkeet

Lehtileikekirjaan leikkaan kaksi tänään kaksi lehtileikettä. Toinen käsittelee Obaman karismaa ja toinen lehtileike on Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus energian vuosikymmenestä. Ylitalo kirjoittaa kansantajuisesti ja selkokielisesti vaikeistakin asioista.

Televisiosta katsottua

45-minuuttia ohjelmassa käsiteltiin puolustusvoimien helikopterihankintoja. Helikoptereita on hankittu liian suuri määrä tarpeeseen nähden. Puolustusvoimat on säästökuurilla ja huoneiden lämpötiloja lasketaan kustannusten säästämiseksi. Katso http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1036946

Terveys ja liikunta

Paino 104,0. Verenpaine 159/94 , lepopulssi 63. Jumppa 30 minuuttia, crosstrainer 20 minuuttia. Tänään on ollut todella kiireinen päivä enkä ehtinyt hiihtämään enkä kävelemään. On mennyt kohtuuton aika siihen, kun on yrittänyt saada henkilöitä kiinni puhelimella.

Loppukevennys

Virolainen ilotyttö vuokrasi asunnon ja sopi, että omistaja saisi periä vuokran luonnonmenetelmällä. Kerran omistajalla oli temput mielessä, ja soitti vuokralaisen ovikelloa.
- Kuka siellä?, huusi tyttö oven läpi.
- Vuokraa tultiin perimään, mies vastasi.
- Voisitteko odottaa hetkisen, tyttö huusi takaisin. – Minulla on juuri menossa sohvakaluston osamaksu.

Tsekkiläistä huumoria: - Mitä eroa sikarilla ja venäläisellä? – Sikarissa on parhaat ensimmäiset henkäykset, venäläisessä viimeiset.

Vankien kuntoutuskeskuksessa vangit tunnustivat rikoksiaan. Eräs myönsi murhanneensa, toinen varastaneensa. Sitten tuli Pekan vuoro. Hän kertoi joutuneensa linnaan koiriin sekaantumisesta. Inho ilme kävi muitten vankien kasvoilla. – Kuinka alas ihminen voikaan vaipua, eräs vanki pohti ääneen. – Mäyräkoiriin, vastasi Pekka.

Mitä tyttökissa sanoi poikahiirelle? – Olet mies aivan minun makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti