perjantai 15. tammikuuta 2010

Pe 15.01.2010

Haaralan talosta maalataan taulu Kalajoki-näyttelyyn.

Päivän sää

Lämpötila – 5 C.

Tapahtumat

Laitoin selvityspyynnön Raahen käräjäoikeuden laamanni Ritva Pesonen-Ehrolalle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/raahen-karajaoikeudenlaamanni-ritva.html

Ilmoittauduin19.1.2010 klo 13.00 pidettävään juhlaseminaariin. Puhujana on kunta- ja alueministeri Mari Kiviniemi.
Pyysin kaupunginhallituksen 18.1.2010 esityslistat paperikopioina. Sähköisessä muodossa esityslistoihin ei voi niin hyvin perehtyä kuin paperikopioihin. Sain esityslistan tänään ennen kello 16.

Vein taitelija Oma Orellille materiaalia Haaralan talon maalaamista varten Kalajoki-näyttelyyn.
Olin Petroskoihin yhteydessä ja yhteistyö Kalajoki-näyttelyn osalta etenee suotuisasti. Olin yhteydessä myös Unkariin ja katsotaan millaisia yhteistyökuvioita voi syntyä unkarilaisten kanssa.

Uutiset

Maakuntaviesti hiihdetään 31.tammikuuta Kälviällä.

Kalajoella on maantierosvoja, jos Kalajoen Yrittäjien puheenjohtajan tekstiviesteihin on uskomista.

Helena Maijalan kolumni US:ssa. Katso http://www.uusisuomi.fi/mielipide/82082-fennovoimaa-ei-haluta-pyhajoelle-eika-simoon

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on saanut ennätysmäärän kanteluita Iltalehden kolumnistin Kaarina Hazardin viikonloppuna kuollutta Tony Halmetta koskevasta kirjoituksesta. Kanteluita oli tullut jo yli 120, kertoo JSN:n valmisteleva sihteeri Ilkka Vänttinen. Hänen mukaansa kyseessä on ylivoimainen ennätys, aiemmin yhdestä aiheesta kanteluita on enimmillään kertynyt puolisen tusinaa. Kanteluissa pyydetään JSN:ää tutkimaan, loukkaako Hazardin kirjoitus Halmetta ja hänen läheisiään. Kanteluvyöryä lienee kasvattanut Facebook, johon perustettu ryhmä lupaa boikotoida Iltalehteä, kunnes Hazard erotetaan. Ryhmä on kerännyt kahdessa päivässä tuhansia jäseniä. Ryhmän sivuilla myös kehotetaan kantelemaan kolumnista ja linkitetään JSN:n sivuille.
Katso kolumni http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011310917932_k9.shtml

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Yleisradion Ajankohtaisen kakkosen toimittajan sakkoihin kansanedustaja Pekka Vilkunan (kesk) kunnian loukkaamisesta. Vilkunaa vuonna 2008 haastatellut toimittaja Juha Ristamäki tuomittiin törkeästä kunnianloukkauksesta 80 päiväsakkoon. Sakon määrä on 2 560 euroa. Toimittajan on lisäksi maksettava Vilkunalle korvauksia henkisestä kärsimyksestä 7 000 euroa.
Erkin kommentti: Erikoinen tuomio Prkanmaan käräjäoikeudelta. Tapaus muutoinkin erikoinen Helsingin Sanomat julkaisi jutun ja Ylen toimittaja tuomittiin. Näin toimii oikeusvaltio Suomi.

Lehtileikkeet

Nimimerkki ”Totuus esiin” kirjoittaa Keskipohjanmaan yleisönosastossa lavastetusta yrityksestä näin: Terrori-iskuna kerrottu lentokoneen räjäytysyritys joulupäivänä Yhdysvaltain ilmatilassa on nyt käytännössä paljastunut lavastukseksi. Monet lennolla olleet matkustajat ovat kertoneet mitä siellä oikeasti tapahtui, ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat sen seurauksena jo neljä kertaa muuttaneet virallista kertomusta tapahtuneesta.
Paljastavampaa on vielä se, ettei ”tekijällä” ollut viisumia Yhdysvaltoihin, eli hän ei olisi todellisuudessa voinut päästä koneeseen Amsterdamissa. Miehen hoiti koneeseen seurassa ollut hyvin pukeutunut mies puhumalla. Väitetään, että nuori nigerilaispoika matkusti yksin, vaikka moni näki, ettei hän ollut yksin. Ajatelkaa miten teko tapahtui. Kun alkaa jauhetta ja nestettä sekoittaa matkustamossa, se on varmin tapa jäädä kiinni. Mutta jos olisi mennyt tekemään sen vessaan, olisi varmasti onnistunut. Ja poika oli muka oikein koulutettu tätä varten. Hei haloo.

Erkin kommentti: Nimimerkki ”Totuus esiin” saattaa olla oikeassa. Kysymyksessä voi olla CIA:n toiminta, jolla oli jokin tarkoitus. Tarkoitus pyhittää keinot.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 157/95, lepopulssi 60. Jumppa 30 min, crosstrainer 20 min. Tämä päivä on jäänyt ikään kuin lepopäiväksi. Viikon aikana painoni on pudonnut vain 700 kg johtuen siitä, etten ole tehnyt viikon aikana yhtään pitkäjaksoista ”rasvanpolttoharjoitusta” eli yli tunnin kestävää liikuntasuoritusta.

Loppukevennys

Nuoripari tulee ulos kirkosta vihkimisen jälkeen. Kaksi pikkupoikaa seuraa sivusta tapahtumaa. ”Pelästytänkö heidät?” kuiskaa toinen, juoksee sulhasen luo ja huutaa: ”Isi, isi…”

Kyläkoulun opettaja: ”Miksi olit kaksi päivää poissa koulusta?” Oppilas: ”Meillä oli tulipalo” Opettaja: ”Entä toissa päivänä?” Oppilas: ”Täytyihän meidän tyhjentää talo!”

Kaksi pikkupoikaa keskustelee: ”Minun äitini on parempi kuin sinun”. ”Niin minun isänikin sanoo.”

Vihkimisen jälkeen morsian sanoo sulhaselle: ”Minun täytyy tunnustaa sinulle jotakin. Olen prostituoitu.” ”Ei se mitään. Mene sinä aina omaan kirkkoon ja minä menen omaani”.

Sihteeri johtajalleen: ”Mitäkö teistä ajattelen? Ensinnäkin luulette, että rahalla saa kaikkea, toiseksi olette oikeassa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti