keskiviikko 27. tammikuuta 2010

KE 27.01.2010


Raumankarin pienoismalli

Päivän sää

Pakkasta on -10 C. Kylmä pureva tuuli.

Tapahtumat

Luin Johannes Virolaisen kirjan Pääministerinä Suomessa. Virolainen analysoi pääministerikauttaan 12.9.1964 – 27.5.1966 varsin perusteellisesti.

Heikki Myllylahti lupautui maalaamaan taulun Vasankarin Nuorisoseurasta Kalajoki-näyttelyyn. Terttu Myllylahdelta sain Vasankarin Nuorisoseuran historiikin Kalajoki-näyttelyä varten.

Himangalla kävin tutustumassa Raumankarin pienoismalliin ja se voidaan tuoda ensi kesän näyttelyyn Tapion Tuvalle. Se on kooltaan sellainen, että se mahtuu hyvin näyttelytiloihin. Nyt on ryhdyttävä keräämään historiikkia Raumankarista.

Lähetin kiirehtimispyynnön eduskunnan oikeusasiamiehelle koskien kanteluni käsittelyä.

Lähetin kiirehtimispyynnön poliisille tekemieni rikostutkintapyyntöjen käsittelemiseksi.

Kävin tutustumassa Himangan terveyskeskukseen ja muihin peruspalveluita tuottaviin laitoksiin sekä lämpölaitokseen. Käytin tutustumiseen aikaa 3,5 tuntia. Keskustelin henkilöstön kanssa ja sain hyvää informaatiota asioista. Himangalla peruspalveluiden tuottaminen on hoidettu mallikelpoisesti, mutta kuntaliitosvaiheessa on tullut esille sellaisia asioita, joista henkilöstö kantoi syvää huolta. Keskeinen asia oli lääkäripäivystys ja se, että keikkalääkärien toiminnan johdosta lääkärien vaihtuvuus on erittäin suurta. Kysymys on potilasturvallisuudesta. Myös tietojärjestelmien yhteensovittaminen on tuottanut suuria ongelmia. Himankalaisten valtuutettujen huoli asioiden tilasta on oikea ja perusteltu.
Jorma Tikkanen on Himangan kunnanjohtajana tehnyt eriomaista työtä himankalaisten peruspalveluiden toteuttamisessa. Jorma Tikkanen voi olla ylpeä elämäntyöstään ja himankalaiset voivat ylpeitä Jorma Tikkasesta.
Muuten Himangan liikenneympyräsuunnitelma on päätön idea. Siksi sen päälle on vedettävä punaiset ruksit.

Uutiset

Tilastokeskuksen tulonjakotilasto vuodelta 2008 paljastaa kaikkein köyhimmän väestönosan sinnittelevän yhä pienemmällä rahamäärällä. Synkkien tilastojen seasta löytyy yksi hyvä uutinen: pienituloisuusrajan eli noin 13 800 euron vuositulot alittaviin kotitalouksiin kuuluvien määrä laski noin 13 000 hengellä 700 000:een. Pienituloisiksi luokiteltiin 13,2 prosenttia suomalaisista vuonna 2008.
Oma työmarkkinatukeni viime vuonna oli 6 655,96 euroa, josta perittiin veroa 1 331,18 euroa. Vuodessa käteen jäävä osuus on 5324.78 euroa. Kuukautta kohti se tekee 443.73 ja päivää kohti 14.79 euroa. Sillä on ollut pakko tulla toimeen. Ihmisoikeudet minulta on viety ja työnteko estetty. Tätä ihmisoikeuksien vastaista kidutusta on kestänyt nyt jo lähes 15 vuotta. Tilannetta on pahennettu sillä, että työttömyyskorvauksetkin on ajoittain katkaistu lainvastaisesti ja jatkuvasti on organisoitu tietoisesti ja tarkoituksellisesti rikostutkintoja, kuulusteluja sekä oikeudenkäyntejä. Niissä on tehty tahallisia vääriä päätöksiä ja niistä on aiheutunut järkyttävän suuria oikeudenkäyntikuluja. Toiminta on ollut tietoista ja tarkoituksellista. Tänään vainojen uhrien muistopäivänä todelliset syylliset löytyvät tästä linkistä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/raahen-karajaoikeudenlaamanni-ritva.html

Remonttityöntekijät löysivät kerrostaloasunnon sohvalta vanhuksen, joka oli ehtinyt olla kuolleena kotoaan noin 2,5 vuotta. Vanhus löydettiin Helsingin Kannelmäen kaupunginosasta. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Keskusrikospoliisi selvittää, onko pääministeri Matti Vanhasta (kesk) syytä epäillä rikoksesta RAY:n rahojen jaossa. Asiasta kertoo Nelosen uutiset. Vanhanen on ollut pääministerinä päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen tuesta Nuorisosäätiölle. Samaan aikaan hän on itse saanut säätiöltä vaalitukea. Keskusrikospoliisi ei voi päättää esitutkinnan aloittamisesta pääministeriä vastaan yksin. Siitä päättää perustuslakivaliokunta oikeuskanslerin esityksestä.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Matti Vanhasen ja Susan Ruususen asian käsittelyä Korkeimmassa oikeudessa.

Toinen lehtileike käsittelee taistelua kotitalouksien jätteiden kuljetuksista.

Televisiosta katsottua

Ajankohtainen kakkonen kertoi eilen miksi Matti Vanhanen ilmoitti erostaan. Ohjelmassa kerrottiin Vanhasen ontuvista säätiöselityksistä.

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 160/100, lepopulssi 60. Kävin tänään Sanifanissa ”uimassa”.

Loppukevennys

Raamatun mukaan Jeesus sovitti syntimme, mutta kuka ne sävelsi?

Herätkäähän Römpäm isäntä, maanitteli vanhainkodin hoitaja – ottamaan unilääkkeenne.

- Mistä johtuu iän mukanaan tuoma seksuaalinen kyvyttömyys miehillä?
- Maan vetovoima on suurempi kuin vastakkaisen sukupuolen vetovoima.

- Mikä on impotentin lempiruoka? – Seisoppa.

- Mikä on dementikkojen suosikkilaulu jouluisin? – Koska meillä on joulu.

- Mitä yhteistä on tietokoneella ja peniksellä? – Suojaamattomina molemmat saattavat levittää viruksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti