perjantai 29. tammikuuta 2010

PE 29.01.2010
Paavo Ruotsalainen
Päivän sää

Pakkasta aamulla – 23 C, tuuli 1 m/s, päivällä - 18 C.

Tapahtumat

Tein vastauksen Korkeimman oikeuden Pia Siven sähköpostiin. Tein siihen tuomioiden purkuhakemuksen korkeimmalle oikeudelle ja laitoin kantelustani kiirehtimispyynnön eduskunnan oikeusasiamiehen sihteerille. Laitoin asian tiedoksi suojelupoliisille, koska prosessissa on syytä epäillä maamme korkeita oikeus- ja poliisiviranomaisia rikollisesta toiminnasta. Laitoin asian tiedoksi myös perustuslakivaliokunnan jäsenille sekä tietyille lestadiolaisille kansanedustajille, koska on syytä epäillä lestadiolaisia virkamiehiä rikollisesta toiminnasta.

Etsin ja löysin valokuvia Niilo Kustaa Malmbergista ja Paavo Ruotsalaisesta muotokuvamaalausta ja Kalajoki-näyttelyä varten.

Tänään olen saanut puhelimitse yhteydenottoja ympäri maata kansalaisten erilaisista ongelmista. Puhelimessa meni aikaa useita tunteja. Todella vaikeita tapauksia, joita on äärettömän vaikea auttaa ja ratkaista heidän ongelmiaan puhelimitse.

Olen perehtynyt kaupunginhallituksen esityslistaan. Kokous on maanantaina. Esityslistat lähetetään jäsenille sähköpostitse. Hain kaupungintalolta paperitulosteena esityslistat, koska haluan tehdä niihin muistiinpanot ja papereihin on parempi perehtyä kuin sähköisessä muodossa oleviin listoihin.

Uutiset

Kauhajoen tragedia: Kaikki komisarion syytteet nurin. Mielivallanjakolaitos? Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki Kauhajoen koulusurman aselupaa koskeneet syytteet komisariota kohtaan. Yksi kolmesta tuomarista olisi tuominnut poliisimiehelle varoituksen.
Syyttäjä vaati komisariolle sakkorangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ns. asejupakassa. Kyse on välillisesti Kauhajoen kouludraamasta, jossa kuoli kymmenen oppilasta.
Omaiset vaativat hänelle rangaistusta kymmenestä kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Käräjäoikeus katsoi komisarion toimineen harkintavaltansa puitteissa, kun hän ei hakenut kouluampuja Matti Saaren asetta poliisin haltuun, vaikka Saaren nettiin lataamat videot olivat poliisin tiedossa. Komisario oli kutsunut Matti Saaren kuultavakseen päivää ennen ammuskelua. Hän ei kuitenkaan nähnyt tarpeelliseksi ottaa Saarelta asetta pois. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus langetti syytetyn oikeudenkäyntikulut uhrien omaisten maksettavaksi. Kulut ovat liki 32 000 euroa. Tämä on oikeusvaltio Suomi.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen satamaa. Sen otsikkona on Lama kiersi Kalajoen sataman. Kalajoen satamassa kasvua tuli 9,1 prosenttia. Kalajoen sataman kokonaisliikenne viime vuonna oli 332 000 tonnia.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg. Verenpaine 178 /107 , lepopulssi 49 .

Loppukevennys

- Kuinka juhlisimme kultahäitämme, vaimo kysyi. – Miten olisi minuutin hiljaisuus, mies ehdotti.

- Oletko nähnyt Tuulan iltapukua? – En. Miltä se näyttää? – Suurimmaksi osaksi häneltä itseltään.

- Nyt on käynyt niin hassusti, Alvari sanoi tohtorille, että poikani on saanut meidän kotiapulaiselta satiaisia. – Jaa, jaa, sellaista on elämä, sanoi tohtori myötätuntoisesti. – Mutta ei siinä vielä kaikki, minäkin olen ollut kotiapulaisen kanssa ja vaimoni kanssa sen jälkeen. – Perhana! sanoi tohtori.

Kaksi helsinkiläistä rekkakuskia piipahti Tampereella syömään erään pienen huoltoaseman baariin. Ihmeekseen he totesivat, että ruoka oli loistavaa. Erityisesti kinkku oli aivan taivaallista. – En tiennytkään, että näinkin pohjoisessa voi saada näin mehevää kinkkua, ihmetteli toinen rekkakuskeista nätille nuorelle baaritytölle. – Mä en olekaan täältäpäin, mä oon Vantaalta.

- Murteestanne päätellen olette savolainen, sanoi baarinpitäjä asiakkaalleen. – Pihveistänne päätelleen te olette suutari, vastasi asiakas.

Lipiäinen palasi lomamatkaltaan Pariisista ja vanha ystävä oli häntä vastassa lentokentällä. – No, millaista Pariisissa oli, ystävä kysyi. – Oli oikein mukavaa, mutta kaduttaa vain, etten mennyt jo kaksikymmentä vuotta sitten. – Mitä tarkoitat? Eikö Pariisi ollut entisensä? – On kyllä, vastasi Lipiäinen, - mutta minä en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti