maanantai 4. tammikuuta 2010

MA 04.01.2010Eräs ystäväni lähetti minulle sähköpostitse valokuvan Erkki Aho vuonna 2010. On todennäköistä, että esimerkiksi Kalajoen poliisi Harri Rahkola, Ylivieskan poliisi Raimo Ollila, syyttäjä Sulo Heiskari, syyttäjä Esa Mustonen, poliisijohtaja Sauli Kuha, Master of Law Mikko Kovalainen, Raahen käräjäoikeuden tuomari Jyrki Määttä, Rovaniemen hovioikeuden presidentti Esko Oikarinen ja apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske näkevät minut juuri tuolla tavalla.

Päivän sää

Tänään maanantaina on pakkaspäivä. Lämpötila päivällä on -15 C ja yölämpötila – 23 C. Pientä lumisadetta.

Tapahtumat

Luin Emil Skogin kirjan Veljet vastakkain. Kirjan teksti on varsin sekavaa ja vaikealukuista. Siksi siitä ei ole helppo tehdä koostetta. Skog jättää kirjassa kokonaan kertomatta NKP:n avustukset, vaikka eräässä kohdassa hän esittää eräänlaisen siihen viittaavan vertauskuvallisen paljastuksen. Kirjassa näkyy kuitenkin ajan henki eli poliittisen pelin likaisuus.

Olen saanut sähköpostitse palautetta, kun olen vaatinut rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten palauttamista omiin maihinsa. Mielestäni Suomen laki antoi sellaisen mahdollisuuden esim. Ibrahim Shkupollin tapauksessa. Ulkomaalaislain 57 §:ssä on määritelty oleskeluluvan myöntämisen esteet. Minun oikeustajuni mukaan saman periaatteen mukaan voidaan määritellä ulkomaalaisen karkottamisen perusteet.
Ulkomaalaislaki 57 §
Pysyvän oleskeluluvan ja pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EY-oleskeluluvan myöntämisen esteet (23.3.2007/358)
Pysyvä oleskelulupa ja pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EY-oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä, jos:
1) ulkomaalaisen on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty rangaistukseksi vankeutta;
2) ulkomaalainen on epäiltynä rikoksesta, josta on säädetty rangaistukseksi vankeutta;
3) ulkomaalaisen on todettu syyllistyneen kahteen tai useampaan rikokseen; taikka
4) ulkomaalainen on epäiltynä kahdesta tai useammasta rikoksesta.

Kysymys on siis Suomen viranomaisten huonosta toiminnasta. Minä en innostu oikeusministerin jalkapantoihin enkä poliisiministerin vanhojen aselupien tarkistukseen. Kysymys on nyt kokonaan toisista asioista eli viranomaisten lain noudattamisesta. Ei ole tehty sitä mitä olisi pitänyt tehdä. Myös rattijuoppojen osalla on rikoksen tekoväline mahdollista ottaa valtion haltuun. Olen varma, että rattijuoppoudet vähenevät, jos rattijuopon auto tuomitaan valtiolle menetetyksi.
Suomen viranomaiset kuitenkin yrittävät uutislähetyksessä perustella omaa toimintaansa näin: - Suomen lainsäädännön ja voimassaolevan tuomioistuinkäytännön mukaan karkottamisen edellytykset tuskin olisivat täyttyneet, Maahanmuuttoyksikön johtaja Heikki Taskinen kertoo.

Lähetin sähköpostin asiankuuluville tahoille koskien Master of Lawin Mikko Kovalaisen toimintaa. Hän käy parasta aikaa oikeutta kunniastaan ja mahdollisesti muistakin asioista samaa henkilöä vastaan Espoon ja Helsingin käräjäoikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa. Hän oli järjestänyt myös etsintäkuulutuksen henkilöstä saadakseen tilanteen näyttämään dramaattisemmalta. Minä suuresti ihmettelen miksi Mikko Kovalaista ei saada vastuuseen teoistaan. Onko siihen syynä yhteistyö poliisi- ja oikeusviranomaisten kanssa?

Täydensin kanteluani eduskunnan oikeusasiamiehelle. On käsittämätöntä, että oikeustaisteluni on kestänyt jo lähes 15 vuotta. Todistusaineistot ovat kiistattomat, mutta siitä huolimatta poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä eikä laillisuusvalvonta näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Myös oikeuslaitos tekee liukuhihnalta tahallisia vääriä päätöksiä. Ehkä tämän vuoden aikana suunta muuttuu, kun todistusaineistot on kaikkien nähtävillä blogissani.

Valmistelin omalta osaltani huomista esitystäni Alnus ry:n kokouseen.

Illalla kävin viemässä lapsenlapseni kotiin Vasankariin. On hyvä, että lastenlapset viihtyvät isovanhempiensa seurassa.

Uutiset

Miss Suomi-ehdokkaat – yksi Ylivieskasta. Katso
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1852482

Rautatieasemalle törmänneet junavaunut aiheuttivat tuhoja
http://www.hs.fi/videot/1135251890389

Näkymät maailman korkeimman rakennuksen huipulta
http://www.uusisuomi.fi/videot/81345-huimat-nakymat-maailman-korkeimman-rakennuksen-huipulta

Lehtileikkeet

Leikekirjaani otan lehtileikkeen Tshtseniaa käsittelevästä jutusta. Lainaus jutusta: ” Sukulaisten mukaan uhrit viedään kodeistaan keskellä yötä epäiltynä kuulumisesta ääri-islamilaisiin sissijärjestöihin. – Kukaan ei tiedä, missä he ovat, mihin heidät on viety tai mitä heille on tehty. Heitä hakataan ja kidutetaan – ja sitten me hautaamme heidät, kertoo ihmisoikeusaktivisti Minkail Ezhjev.

Toisen leikkeen otsikko on: Miksi vasta eläkkeeltä Paunion ajatuksia? Tämä on kokkolalaisen yrittäjän Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus laillisuusvalvonnasta. Kirjoituksessaan hän kertoo totuuden laillisuusvalvonnasta. Hän ihmettelee miksi eduskunnan oikeusasiamies ottaa kantaa asioihin vasta eläkkeelle siirryttyään, vaikka hänellä itsellään olisi ollut mahdollisuus korjata asioita virkatehtävää hoitaessaan. Ylitalo kysyy, rauhoittiko Paunion omaatuntoa, kun hän ei aiemmin huomioinut näiden kansalaisryhmien ongelmia? Katso http://www.alpoylitalo.com/

Kolmas lehtileike käsittelee Himangan kirkon remonttia. Kuntaliitoksen myötä myös seurakunnat yhdistyivät. Himangan kirkon korjaukseen on varattu tälle vuodelle 290 000 euroa ja reilut 130 000 euroa ensi vuodelle.

Netistä katsottua

Katsoin netistä Prahan sprintit. Tässä tulokset:
1. Natalia Korosteleva RUS
2. Celine Brun-Lie NOR
3. Alena Prochazkova SVK
4. Arianna Follis ITA
5. Aino-Kaisa Saarinen FIN
6. Vesna Fabjan SLO
7. Petra Majdic SLO
8. Magda Genuin ITA
9. Magdalena Pajala SWE
10. Britta Norgren NOR
11. Riitta-Liisa Roponen FIN
12. Astrid Jacobsen NOR
13. Vibeke Skofterud NOR
14. Valentina Novikova RUS
15. Pirjo Muranen FIN
20. Riikka Sarasoja FIN

Terveys ja liikunta

Panoni on 105,3. Verenpaine 163/102 ja lepopulssi 61. Jumppa 30 minuuttia, crosstrainer 20 minuuttia.

Loppukevennys

Miksi Fiat on hyvä talviauto? Turvavyötä ei tarvita, koska takapuoli jäätyy kiinni istuimeen.

Mikä on optimisti? Henkilö, joka ajaa Ladalla moottoritien ohituskaistalla.

Mikä on Skodan lämmityslaite? Hyppynaru hansikaskotelossa.

- Onko uusi autosi nopea? – Kyllä. Olen aina ensimmäisenä jonossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti