maanantai 25. tammikuuta 2010

MA 25.01.2010

Tänään on Paavon päivä. Kuvassa kissamme Paavo Orvokki.
Päivän sää

Tänään on pakkasta vain -4 C. On ollut todella hieno ulkoilusää.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa äitini luona ja kävin samalla matkalla myös erään henkilön luona, joka kääntynyt puoleeni avun saamiseksi asioidensa hoitamisessa.

Muotokuva-asiat etenevät, mutta huomenna keskityn hankkimaan V.H. Kiviojasta tarkempia valokuvia. V.H. Kivioja on niin merkittävä mies, että hänestä on saatava taitelijalle hyvä materiaali, mistä muotokuva maalataan. Huomenna otan Santaholman konttorirakennuksesta valokuvan Antti Santaholman muotokuvaa varten. Vasankarin Nuorisoseurasta maalataan myös taulu. Huomenna tiedän kuka taulun maalaa. Katso Vasankarin Nuorisoseuran historiikki http://www.vasankari.com/arkisto/nuorisoseuranhistoria.html

Tänään sain yhteydenoton Oulusta. Soittaja kertoi Oulun erikoisista kuvioista. Hän pyysi apua tietojen vaihtamiseksi. Odottelen materiaalia ja lisätietoja asiasta sähköpostitse.
Toista soittajaa lupasin auttaa erään tv-ohjelman tekemisessä. Minun puoleeni on tämän asian johdosta kääntynyt eräs henkilö jo pari vuotta sitten, mutta asia ei silloin edennyt viranomaiskäsittelyssä, mutta nyt näyttää siltä, että asia etenee julkisuudessa.

Olen saanut kaksi yhteydenottoa edunvalvojien toiminnasta. Molemmissa tapauksissa valvottavilta on viety asunto edunvalvojan toimesta. Molemmissa tapauksissa henkilöt ovat olleet rikkaita ihmisiä.

Olen saanut parin päivän sisällä neljä puhelinsoittoa, joissa minua on pyydetty eduskuntavaaliehdokkaaksi. Minulle on tällä hetkellä tärkeintä saada oikeutta omissa asioissani ja vasta sen jälkeen voin ajatella muita asioita. Tämä tarkoittaa sitä, että en ryhdy ehdokkaaksi ennen kuin saan oikeutta omissa asioissani. Senkin jälkeen harkitsen tarkkaan mitä teen.

Tein vastauksen lainsääntöneuvos Tuula Linnan sähköpostiviestiin. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/kirjeenvaihtoa-lainsaadantoneuvos-tuula.html

Uutiset

Haitin maanjäristyksen kuolonuhrien vahvistettu määrä on yli 150 000 yksin pääkaupungin Port-au-Princen alueella, kertoo Haitin viestintäministeri.

Sairauslomalle jäänyt Juhani Tamminen ei enää palaa Vaasan Sportin vaihtopenkin taakse. Vaasan Sport vahvisti maanantaina, että Tamminen jättää tehtävänsä Sportin päävalmentajana.
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) entinen naisystävä Susan Ruusunen puhkesi kyyneliin korkeimman oikeuden istunnossa maanantaina. Ruusunen hakee KKO:ssa Pääministerin morsian -kirjaan liittyvien syytteiden hylkäämistä. Kirjan kustantanut Kari Ojala vaatii samaa.
Merimetsojen kannankasvu on Suomessa nopeampaa kuin missään muussa Euroopan maassa. Laji pesi Suomessa ensimmäisen kerran kesällä 1996. Viime kesänä pareja oli jo yli 16 000.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Petroskoin uhattua ilmettä. Koristeelliset puutalot Petroskoin keskustassa aiotaan purkaa.

Toinen lehtileike käsittelee V. A. Koskenniemeä. Kolmas lehtileike käsittelee Kusti Eskolaa. Lauantaina oli seminaari Kusti Eskolasta Sievissä. Kusti Eskolasta suunnitellaan elämäkerran kirjoittamista. Netistä löysin Maija Siika-ahon ansiokaan Pro gradutyö Kusti Eskolasta. Katso http://74.125.77.132/search?q=cache:lvt2e-kGHfAJ:kotisivukone.fi/files/sievinkylat2010.kotisivukone.com/JYRINKI/gradu__maija.pdf+maija+siika-aho&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

Muut lehtileikkeet käsittelevät urheilua.

Televisiosta katsottu

MOT-ohjelmassa käsiteltiin eläkerahojen miljardikuplaa. Jälleen kerran hyvä MOT-ohjelma.

A-studiossa käsiteltiin sotilaiden lähettämistä Afganistaniin. Kysymys oli suomalaisten sotilaiden määrän lisäämisestä Afganistanissa. Minä en kannata suomalaisten sotilaiden lähettämistä Afganistaniin tapettavaksi.

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 154/93, lepopulssi 60. Hiihto 12 km. Crosstrainer 20 minuuttia, jumppa 30 minuuttia.

Loppukevennys

Pikku-Kalle tuli kauppaan, latoi rahat tiskiin ja sanoi: - Saanko kymmenen kiloa sokeri ja kilon hiivaa. Isä leipoo tänään.

- Kalle, sä olit talvilomalla. Tulikos paljon ulkoiltua? – Mitä nyt parvekkeelta kävin oksentamassa,

- Kalle, huhu kertoo, että ole ruvennut keittämään pontikkaa. – Pötypuhetta. Tietysti meidän kateellinen naapuri on levittänyt huhua, kun ei saanut maistiaisia.

Tänään opettaja kysyi, onko minulla sisaruksia, ja minä kerroin, että olen ainoa lapsi. – Mitä opettaja siihen sanoi, äiti kysyi. – Luojan kiitos!

Opettaja kysyi koulussa tunnilla: - Miksi villihanhet lentävät etelään syksyllä? – Koska sinne on liian pitkä matka kävellä, vastasi Kalle.

Kalle esitteli uutta avaraa asuntoa ystävilleen. – Olen sisustanut täällä ihan oman pääni mukaan.
– Ilmankos on niin tyhjän näköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti