keskiviikko 13. tammikuuta 2010

KE 13.01.2010


Tämä kemikaliorakennus poistuu Kalajoen katukuvasta jos tammikuun valtuusto hyväksyy kaupunginhallituksen esittämät maakaupat.

Päivän sää

Tänään lämpötila on – 12 C. Hieman sumuinen päivä.

Tapahtumat

Olen saanut lukuisia puhelinsoittoja ja yhteydenottoja koskien kaupunginhallituksen äänestyspäätöstä paloasemaverkkoselvitystyöryhmästä. Kaupunginhallitus nimesi Kalajoen edustajaksi siihen kaupungin teknisen johtajan Erkki Hirsimäen, joka ei tunne asiaa. Kaiken lisäksi Hirsimäki jo aiemmin ohitti teknisen lautakunnan asian valmistelussa, minkä johdosta nousi jo iso haloo asian johdosta. Asian kanssa päivittäin työskentelevä Alpo Murtoniemi ohitettiin valinnassa äänestyspäätöksellä. Näyttää siltä, että asiasta nousee tunteiden purkauksia ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän toiminta näyttää kyrsivän entistä enemmän Kalajoen asukkaita. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Raili Myllylällä ja Jukka Puoskarilla on tarkoitus lopettaa pienet paloasemat, ensin Rautio ja Merijärvi sekä sen jälkeen myös Himanka.

Sivistystoimen henkilöiden siirtäminen Kalajoen kaupungintalolta Kalajoen Hiekkasärkille on nostanut myös tunteita. Hotelli Sanin toimistotilat piti ennakkotietojen mukaan mennä kuin kuumille kiville. Nyt tilat ovat ikään kuin kaatuneet kaupungin niskaan. Tiloihin on sijoitettu kaupungin sivistystoimen henkilöitä jotta yhtiö saisi vuokratuloa. Nyt on ongelmana se, että asiakkaat ovat pääasiassa keskustassa eli noin 8 km:n päässä virka- ja toimihenkilöistä. Työmatkat pitenevät ko. henkilöillä ja asiointimatkat asiakkailla. Internet-yhteydet eivät toimi. Ja kaiken lisäksi henkilöiden siirtämisestä hotelli Sanin yhteydessä oleviin tiloihin ei ole tehty virallista päätöstä ainakaan kaupungin päättävissä elimissä eikä vuokrasopimuksia ole hyväksytty kaupunginhallituksessa. Menettely on enemmän kuin omavaltaista ja on syytä epäillä jo virkavastuulla toimivien henkilöiden toimivallan ylityksiä. Kenen edusta on kysymys? Keitä varten on palkattu sivistystoimen virka- ja toimihenkilöt?

Henkilösuhteet Kalajoen Lämmön johtajan ja Kalajoen kaupunginjohtajan välillä eivät ole normalisoituneet. Tällainen vaikutelma jäi maanantain kaupunginhallituksen kokouksesta. Kalajoen Lämpö Oy olisi halunnut vuokrata toimitilat Säästöpankin talosta, mutta niihin tiloihin piti saada työtaitopassiprojektin toimitilat. Kalajoen Lämmölle osoitettiin toimitilat hotelli Sanin yhteyteen. Nyt, kun Kalajoen sivistystoimen henkilöstöä on siirretty hotelli Sanin yhteydessä oleviin tiloihin, niin Kalajoen Lämpö joutui evakkoon Himangan kunnantaloon. Konserniohjauksessa näyttää olevan eroja Kalajoen Lämpö Oy:n ja Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n välillä. Hiekkasärkät Oy voi lisätä henkilöstöään mielensä mukaan, mutta Kalajoen Lämmöltä tällainen menettely halutaan estää. Saamani palautteen perusteella erityisen pahaa verta on herättänyt Aija Tilviksen palkkaus ensi vastoin sovittuja menettelytapoja Kalajoen sivistystoimen palvelukseen ja kun asia tuli julkiseksi, niin henkilö siirrettiin Hiekkasärkät Oy:n palkkalistoille. Ei voi välttyä ajatukselta hyvä-sisko-systeemin toiminnasta. Aija Tilvistä pyritään nostamaan keinoja kaihtamatta.

Lähetin Timo Kiemalle seuraavan sähköpostin SunArena hankkeen selvitysprojektista:

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: timo.kiema@ysk.fi
Sent: Wednesday, January 13, 2010 8:42 AM
Subject: loppuraportti

Timo Kiema

Pyydän Teitä toimittamaan minulle ko. hankkeen loppuraportin mahdollisimman pikaisesti osoitteeseen
Erkki Aho
Plassintie 39 A 3
85100 Kalajoki

Kesto: 18.6.2008 – 31.12.2009
Budjetti: koko projekti 83 500 euroa
Rahoitus: Ylivieskan seutukunnan rahoitus 2000 euroa vuodelle 2009, muut rahoittajat: Rieska-Leader ry., yritykset
Tavoite: Hankkeen tavoitteena on monitoimihallin esisuunnitteluvaiheen (1.12.2007 – 30.4.2008) jälkeen selvittää monitoimihallihankkeen konkreettiset toteuttamisedellytykset (mm. rahoituksen hankinta, investoinnit ja kannattavan liiketoiminnan käynnistäminen).
Yhteystiedot: Timo Kiema, puh. 050 590 8044, etunimi.sukunimi(at) ysk.fi

Kalajoella 13.1.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Kieman vastaus

Hei,
Hankkeen loppuraportti valmistuu hankkeen ohjausryhmän loppukokoukseen, joka voidaan järjestää 15.1.2010 jälkeen, jolloin saamme kirjanpidon hankkeesta lopullisesti valmiiksi ja haemme ELY:ltä hankkeen maksatusta. Hankkeen toteutusaika on 31.12.2009 saakka ja viimeiset laskut hankkeelle on juuri saatu sisään ja maksatukseen.

Loppuraportin voimme lähettää helmikuun alussa ja se on julkinen.

Terveisin,
Timo Kiema

Tänään 13.1.2010 oli sekä Kalajoki-lehdessä että Kalajokiseudussa yleisönosastokirjoitus, jossa nimimerkki ”vastarannan kiiski” kirjoittaa: ”Kaupunkilaisten puheista huomaa myös usein, että tosiasiat unohdetaan/sivuutetaan. Hankehan on yksityisen rahoittama, eikä käsittääkseni sen rahoitus, investoinnit ja kannattavuuslaskelmat kuulu valtuustolle, kuten kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Erkki Aho väittää.”

Erkki Aho vastaa kirjoitukseen näin: Kalajoen kaupunki on rahoittanut selvityshanketta, jolla selvitetään monitoimihallihankkeen konkreettiset toteuttamisedellytykset (mm. rahoituksen hankinta, investoinnit ja kannattavan liiketoiminnan käynnistäminen). Hanke on päättynyt 31.12.2009. Loppuraportti valmistuu helmikuun alussa. Yrittäjä on saadessaan kaupungin rahoituksen hankkeelle, sitoutunut siihen, että SunArena-hankkeen rahoitus, investoinnit ja kannattavan liiketoiminnan käynnistäminen selvitetään. Loppuraportti esitetään valtuustolle. Tämän jälkeen valtuusto voi päättää asiasta. Jos nämä asiat ovat kunnossa, niin hanketta voidaan viedä eteenpäin. Kaupungin on kuitenkin noudatettava lakia eli kaikkia yrityksiä on kohdeltava yhdenvertaisesti. Mitään yritystä ei saa perustuslain mukaan asettaa eriarvoiseen asemaan, vaan myös tämän yrityksen on maksettava tontista oikea hinta. On syytä epäillä, että kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on ylittänyt toimintavaltuutensa tuodessaan asian kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi ennen kuin tarvittavat selvitykset ovat valmistuneet. On myös syytä epäillä virka-aseman väärinkäyttöä maan lahjoitusoperaatiossa. Ei virkamiehillä eikä luottamushenkilöillä ole laillista oikeutta lahjoittaa yhteistä veronmaksajien omaisuutta ilmaiseksi, eikä varsinkaan keinottelutarkoituksiin.

Kalajoki-näyttelyn valmistelut etenevät. Sain tänään Oskari Santaholman kuvan muotokuvaa varten. Myös Hilma Pahikkalasta on valokuva, jota voidaan käyttää muotokuvan maalauksessa. Haaralan talosta otin valokuvia ja niistä voidaan maalata taulu. Keskustelin tänään erään asiantuntijan kanssa asioista ja hän pyysi kartoittamaan löytyykö Kalajoelta yhtään Isonvihan aikaista rakennusta. Kalajoelta venäläiset veivät Isonvihan aikana n. 200 lasta.

Uutiset

Jääsurffauksen EM-kisat järjestetään Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen läheisyydessä 18.-21.3.2010. Samalla kisat ovat myös SM-kisat. Kisoihin odotetaan noin 50 kilpailijaa ympäri Eurooppaa.

Merihiekan ympäristövaikutusselvitys on nähtävillä Kalajoen kaupunginvirastossa ja Kalajoen kirjastossa 4.1.-5.2. 2010. Selvitys koskee muun muassa Kalajoen Rahjan satamaa.

Toni Roposesta tullee uusi Suomen Maastohiihdon päävalmentaja. Ehkä keskustelua voi herättää se, että Toni Roponen on Riitta-Liisa Roposen mies. Tämä voi aiheuttaa kiistaa esimerkiksi muiden naishiihtäjien taholta. Suomen Maastohiihto ry:n talous on kuitenkin se asia, mikä vaikuttaa ratkaisevasti siihen, että vaakakuppi tulee kääntymään Toni Roposen hyväksi
Lehtileikkeet

Lehtileikekirjaani leikkasin uutisen Ukrainan presidentinvaalikampanjasta. Uutisen mukaan Venäjä haluaa Justshenkon vallasta. Toinen lehtileike käsittelee vuoden urheilijan valintaa.

Televisiosta katsottua

Katsoin illalla Ajankohtaisen kakkosen, mikä käsitteli kunniamurhia. Monet suomalaiset joutuvat elämään pelon vallassa islamilaisen toiminnan takia.
Illalla katsoin dokumentin polttoroviot, mikä kertoi juutalaisten järkyttävästä tuhoamisesta saksalaisten toimesta muun muassa polttorovioilla.

Terveys ja liikunta

Paino 103,8 kg, verenpaine 164/101, lepopulssi 58. Jumppa 30 min, crosstrainer 20 min, hiihto 5 km, uinti 200 m. Kävin uimassa Sanifanissa. Uimahallin puoli oli suljettuna korjaustöiden takia. Valitettavasti en ollut huomannut asiaa tai sitten asiasta on tiedotettu aika säästeliäästi.

Loppukevennys

- Haluatteko kahvin mustana?
- Mitäs muita värejä teillä on?

Vaimo oli raivona, kun hänen miehensä tuli kotiin päissään.
- Pidä suusi kiinni akka! Eikö siinä ole rangaistusta tarpeeksi, kun näen sinut kahtena.

Mikä on impotentin lempiruoka?
- Seisoppa!

Miksi Erkistä otetaan kaksi kuvaa?
- Ensimmäinen on värikuva Erkistä ja toinen on erikuva värkistä.

Bill Gatesin vaimo hääyön jälkeen:
- Nyt tiedän, mistä Microsoft on saanut nimensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti