tiistai 5. tammikuuta 2010

TI 05.01.2010
Päivän sää

Pilvinen päivä, päivälämpötila -17 C ja yölämpötila – 21 C.

Tapahtumat

Alnus ry:n kokouksessa esittelin suunnitelmani Kalajoen historiaa ja rakennuksia käsittelevään näyttelyyn. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/

Alnus ry:lle perustettiin kv-ryhmä, mikä keskittyy kansainvälisiin asioihin. Minulla on kontaktit Venäjälle, Viroon, Bulgariaan, Unkariin, Puolaan, Slovakiaan, Sveitsiin ja Israeliin. Ensin on kartoitettava yhteistyön muodot Venäjälle Petroskoin yliopiston kanssa sekä mahdollinen yhteystyö Raution kylätoimikunnan Unkarin taloprojektin kanssa. Otan yhteydet myös Viroon ja keskustelen Bulgarian yhteistyömahdollisuuksista bulgarialaisten kanssa.

Kävin Keskipohjanmaa-lehden toimittajan Heikki Gummeruksen läksiäiskahveilla lehden Kalajoen konttorissa. Heikki Gummerus on toiminut kiitettävästi tiedottaessaan Kalajoen asioista Keskipohjanmaan toimittajana. Nöyrät kiitokset Heikille merkittävästä työpanoksesta kalajokisten hyväksi. Heikin toiminta on ollut asiallista, ammattitaitoista sekä puolueetonta tiedottamista. Heikki Gummerus on yksi parhaimmista toimittajista, joita olen elämän polullani tavannut.

Sain tänään kunnallisena luottamushenkilönä kuntalaisilta muutaman asian selvitettäväkseni. Kalajokiset luottavat toimintaani. Lupasin selvittää asioita, mitkä liittyvät kuntaliitokseen.
Sain sähköpostitse muualta Suomesta pari asiaa selvitettäväkseni. Kahdessa asiassa on kysymys viranomaisrikollisuuden selvittämisestä.

Uutiset

Onko Paatero tehtäviensä tasalla? Katso
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/shkupollin_karkotus_olisi_vaatinut_valtavia_muutoksia_1350565.html

Katso Kansanmusiikkisäätiön hallinto on retuperällä
http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/2010/01/kansanmusiikkisaation_hallinto_on_retuperalla_1347042.html

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Korpelan Voimaa ja Kalajoen kaupungin omistusta yhtiössä. Kalajoen kaupungista tuli Korpelan Voiman suurin omistaja kuntaliitoksen myötä. Nyt Kalajoen kaupunki omistaa Korpelan Voimasta 15,67 prosenttia. Kokkolan ja Korpelan Voiman välinen asia ei ole vielä ratkaistu. Kilpaileva sähköyhtiötoiminta oli syy, mihin Kokkolan kaupungin halu tulla omistajaksi tyssäsi. On mielenkiintoista nähdä miten kiista ratkeaa. Kuinka tiukasti yritys voi valvoa omia etujaan vapaassa kilpailussa?

Toinen lehtileike käsittelee kuntaliitosjuhlaa Torvenkylällä. Lehtihaastattelun mukaan siellä luotetaan entiseen kunnanjohtajaan Jorma Tikkaseen kuin kallioon. – Muut vain sanovat etteivät tiedä, mutta Tikkanen ottaa selvää, kehaisee joku.
Erkin kommentti: Kyllä kansa tietää. Jorma Tikkanen oli Himangan kunnan ylivoimainen ääniharava, ykkönen jopa valtakunnallisestikin katsoen. Hänen ammattitaitoaan, tietoaan ja suhdetoimintakykyään Kalajoen keskustan päättäjät eivät halunneet hyödyntää, vaan Tikkanen hyllytettiin poliittisen pelin takia. Olen huomannut, että rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ei kuulu kalajokiseen politiikkaan.

Kolmas lehtileike käsittelee HU-Kalajoen ja Vaasan Kiiston ykkössarjan lentopallo-ottelua. Neljäs lehtileike on maailmancupin tuloksista.

Terveys ja liikunta

Panoni 104,6 kg, verenpaine 165/97, lepopulssi 57, jumppa 30 minuuttia, crosstrainer 20 minuuttia.

Loppukevennys

Minkä takia blondi hukkui tiputtuaan laiturilta? Kyltissä luki ”Uiminen kielletty”.

Miksi blondi ei puhu rakastellessaan? Äiti sanoi, että ei saa puhua tuntemattomien kanssa.

Miksi blondi istuu ratikassa ilman pikkuhousuja? Se on kuullut, että se vitun tarkastaja tulee kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti