maanantai 11. tammikuuta 2010

MA 11.01.2010


Päivän sää

Lämpötila on – 7 C. Erinomainen ulkoilusää.

Tapahtumat

Varmistin erään maakaupan valmistelun. Soitin asiasta kaupungin maanmittausteknikolle. Asia tulee elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan käsittelyyn 27.1.2010 ja etenee sitä kautta.

Sain Jyväskylästä lisätiedustelun. En ehtinyt perehtyä asiaan tarkemmin. Vastaan hänelle huomenna.

Sain tänään pitkän puhelun eteläisestä Suomesta. Soittaja ihmetteli Suomen oikeuslaitoksen tilaa. Hän halusi lisätietoja asioista.

Pohjan kirkkoherra, teologian tohtori Juha Molari on viime vuoden keväästä saakka ja kiihtyvästi vuoden 2009 lopussa ja 2010 alussa hyökännyt Pro Karelia ry:tä ja Veikko Saksia vastaan. Hänen kaksi YouTube-videotaan on otsikoitu: "ProKarelia on rikollisjärjestö, sanoo Juha Molari OSA 1 / OSA 2". Veikko Saksi on tehnyt Molarin jatkaessa vihakirjoitustaan 23.04.2009 tuomiokapitulille kantelun, joka on kokonaisuudessaan tässä liitteessä.
http://prokarelia.net/document/ProKarelia_Kantelu_JuhaMolarista_Tuomiokapitulille_230409_KOPIO.pdf

Osallistuin mielipidetiedusteluun koskien Pyhäjoen ydinvoimalahanketta. Tiedustelu tehtiin puhelimitse. Kerroin hankkeen järjettömyydestä, ydinjätteen vaarallisuudesta, suunnitellun ydinvoimalamallin vaarallisuudesta jne.

Jorma Tikkaselta kuulin, että Raumankarin pienoismalli saadaan Kalajoki-näyttelyyn ensi kesäksi.

Kaupunginhallituksen kokous oli tänään kello 18. Ensimmäisenä asiana käsiteltiin edustajan nimeäminen paloasemaverkkoselvitystyöryhmään. Kaupunginhallitus aloitti ensimmäisen kokouksensa ensimmäisen asian käsittelyn äänestyksellä. Kalajoen kaupungin edustajaksi ko. työryhmään päätettiin äänestyksen jälkeen tekninen johtaja Erkki Hirsimäki. Hirsimäen vastaehdokkaana oli Alpo Murtoniemi. Äänestys päättyi numeroin 7-5. Valtuuston varapuheenjohtajana olisin nähnyt ko. työryhmässä asiantuntijan eli Alpo Murtoniemen. Minulla ei ollut asiassa äänivaltaa vaan ainoastaan puheoikeus.

Valtuusto nimeää edustajan Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuustoon. Minun mielestäni paikka kuuluu himankalaisille ja heidän parhaalle asiantuntijalleen eli Jorma Tikkaselle.
Valtuuston kokousten ilmoitustapa ja kunnallisten ilmoitusten tiedoksi saattaminen käsitellään seuraavassa kokouksessa eli viikon kuluttua 18.11.2010. Nyt tehdään päätös vain vuodesta kerrallaan.

Päätettiin ostaa Risto Heinistöltä, Mirja Pottoselta ja Pirkko Heinistöltä Kirjala-niminen kiinteistö RN:o 25:4 rakennuksineen ja liittymineen 24.000 eurolla. Kalajoen kaupunki myy Rakennushollari Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun noin 1.310 m2:n suuruisen määräalan tiloista Kirjala RN.o 25:4, Puustelli RN:o 25:54 ja Rahkola RN:o 53:52 niillä olevine rakennuksineen ja liittymineen määräalan asemakaavan mukaisen tontin n:o 1, korttelissa numero 1026. Kauppahinta 27.000 euroa. Kauppahinta sisältää 850 euroa tontin eortuskuluja.

Sami Luhtiolle päätettiin myydä noin 5 100 m2:n suuruinen määräala Tasanko-nimisestä tilasta RN:o 4:141 Rahjankylässä. Kauppahinta 5 100 euroa. Kauppahinnan lisäksi ostajan maksettava tontin erotuskuluina 850 euroa.

Kalajoen Teräs Oy:lle myydään tai vuokrataan noin 39.139 suuruinen määräala asemakaavan mukainen tontti n:o 1, korttelissa n:o 2312 Meinalan teollisuusalue tiloista Saari RN:o 4:564 ja Metsäsaari RN:o 4:227 sekä määräalasta Kärjänsorto-nimisestä tilasta määräalatunnus 208-402-4-357-M601 Kalajoen Etelänkylässä. Kauppahinta 59.708,50. Kaupunginhallitus edellyttää, että rakentaminen aloitetaan vuoden 2010 aikana.

J.Kerola Oy:lle myydään tai vuokrataan noin 7.920 m2:n suuruinen määräala Saari RN:o 4:564 Etelänkylästä. Kauppahinta on 24.610 euroa ja vuosivuokra 1.230,50 euroa.

Kaupunginhallituksen asia 13 § Toimistopalvelujen myynti Kalajoen Lämpö Oy:lle. Tämän asian käsittelyssä ei voinut välttyä vaikutelmalta henkilösuhdeongelmista. On otettava huomioon, että Kalajon Lämpö Oy toimii osakeyhtiölain mukaan. Jos Kalajoen kaupunginvaltuusto katsoo, ettei yhtiön johto nauti kaupunginvaltuuston luottamusta, niin johto vaihdetaan. Kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja teknisen johtajan mahdollinen epäluottamus ei riitä yhtiön johdon vaihtamiseen.

Tiedoksi saatettiin museoviraston kirje 28.12.2009 koskien valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä Pohjois-Pohjanmaan liiton alueella. Katso http://www.rky.fi/

Ramboll Oy on tarjoutunut suorittamaan kuntoarvion Merta-Market liikerakennuksesta. Tämä on kaupunginjohtajan päätös, joka saatettiin tiedoksi. Tiedoksiannosta ei käy selville ketkä olivat muita tarjoajia eikä myöskään se mitä Ramboll Oy:n kuntoarvio maksaa. Tiedusteluuni vastattiin että noin 2-3 000 euroa.

Uutiset

Tony Christian Halme oli kuollessaan 47-vuotias. Hän syntyi Helsingissä 6. tammikuuta 1963. Tony Halme tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 1993, kun hän esiintyi televisiossa Gladiaattorit-ohjelmassa. Sittemmin Viikinki-lempinimellä tunnettu mies ryhtyi ammattinyrkkeilijäksi. Hän riisti raskaansarja Suomen mestaruuden Jukka "Pyöveli" Järviseltä vuonna 1997. Halme kunnostautui myös kirjailijana, näyttelijänä ja laulajana. Suorapuheinen ja isänmaallinen Halme oli ristiriitainen henkilö, jota osa rakasti ja osa vihasi. Vuonna 2003 miehen uskomaton suosio nosti hänet eduskuntaan perussuomalaisten listoilta. Halme saavutti 16 390 ääntä ja oli Paavo Lipposen (sd) jälkeen toiseksi eniten Helsingissä ääniä saanut ehdokas. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Halme teki itsemurhan. Lehden mukaan asunnosta hänen viereltään löytyi pistooli, johon hänellä ei ollut kantolupaa. IS:n mukaan poliisi selvittää miten luvaton ase on päätynyt Halmeen haltuun.

Kokkolassa on paljastunut tapaus, jossa lääketieteen opiskelija ehti toimia Kokkolan terveyskeskuksessa lääkärin tehtävissä epäpätevänä yhteensä puoli vuotta ennen kiinni jäämistään. Mies ehti hoitaa satoja potilaita. Opiskelija jäi kiinni syyskesällä. Työskentely loppui heti, kun pätevyyttä alettiin epäillä ja asia tarkistettiin Valviralta. Opiskelija toimi Kokkolassa terveyskeskuksessa sekä MedOnen palveluksessa.

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintaa.
Toinen lehtileike käsittelee Punaisen Suomen oikeusistuimia. Juttu on Eeva Nikkilä-Kilpulan kirjoittama. Kolmas lehtileike käsittelee Obaman huuman haihtumista. Jutun on kirjoittanut Päivi Sinisalo.

Televisiosta katsottua

Katsoin Elävän arkiston dokumentin Suomen imitaattoreista. Katsoin dokumentin Modernin terrorismi historia osa 1, mikä kertoi al-Quaidan alkuhistoriasta. Katsoin dokumentin Saksan armeijan Wehrmachtin historiasta osa 1.
Katsoin MOT-ohjelman, jossa käsiteltiin ulkomaalaisen työvoima käyttöä.

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 166/108, lepopulssi 54. Jumppa 30 minuuttia, crosstrainer 20 minuuttia, hiihtoa 5 km. Kävin hiihtämässä nyt ensimmäisen kerran pariin vuoteen.

Loppukevennys

Leenalla oli ongelma ja hän meni lääkäriin. – Rinnoissani on jotain vikaa, koska aina kun riisun liivini, ne pompahtavat ylöspäin.
- Riisuutukaa, käski lääkäri.
Leena teki kuten käskettiin, ja lääkärin kasvot punertuivat sitä mukaa, kun vaatteet vähenivät.
- No, mistä se johtuu? Näettekö miten ne pompahtavat ylöspäin.
- En tiedä, lääkäri vastasi käheällä äänellä. – Mutta ainakin se on tarttuvaa.

Virtanen oli kesäleskenä, koska hänen vaimonsa oli matkustanut viikoksi Kanarialle. Joka ilta Virtanen heitti kruunaa ja klaavaa, lähtisikö hän kapakkaan vai jäisikö kotiin. Eräänä iltana hän joutui heittämään kolikkoa seitsemän kertaa, ennen kuin pääsi lähtemään kapakkaan.

Kaksi ruotsalaista juoksee aavikolla. – Täällä on varmaan kamalan liukasta. – Miten niin? – Kun täällä on hiekoitettu niin kamalasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti