perjantai 22. tammikuuta 2010

PE 22.01.2010
Päivän sää

Tänään on pakkaspäivä. Aamulla pakkasta oli -23 C. Päivällä pakkasta on -19 C.

Tapahtumat

Kalajoki-lehden pääuutinen oli Pukki lomalla Särkille. Uutisen mukaan tämä liittyy Kalajoki-brandyn rakentamiseen ja joulupukki tulee kesän mittaan usein lomailemaan Kalajoen Hiekkasärkillä. Leirintäalue Kalajoki Top Camping Hiekkasärkät on joulupukin virallinen leirintäalue.
Kun luin tuon uutisen, niin piti nipistää itseäni ja äimistellä voiko tämä olla totta. Onko joulupukki tosiaankin Kalajoen matkailuvaltti? Minun mielestäni ei ole. En voi välttyä vaikutelmalta, että Kalajoen Hiekkasärkkien markkinoinnissa pallo on pahasti hukassa. Onko mopo karannut käsistä?
On aika erikoista sekin, että Suomen suosituin leirintäalue on juhannuksena suuren lähinnä rockfestivaalijuhlan keskuksena. En tiedä, että missään muualla Suomessa tällaisia festivaaleja järjestettäisiin leirintäalueella. Minun mielestäni leirintäalue on leirintäalue eikä festivaalien pitopaikka.
Katso: http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/06/suomen-suosituin-leirintaalue.html

Kävin kuvaamassa Vasankarin koulurakennusta pienoismallin tekemistä varten. Kävin katsomassa lääkäritalon pienoismallin valmistumista.

Lähetin lainsäädäntöneuvos Tuula Linnalle oikeusministeriöön tiedoksi ja toimenpiteitä varten sähköpostia Suomen oikeuslaitoksen tilasta.

Uutiset

Ministeri Mari Kiviniemi, 41, tavoittelee keskustan puheenjohtajan paikkaa kesäkuussa Lahdessa.
–Peruslähtökohtani on, että olen ehdolla puheenjohtajaksi. – Ehdokkuudesta seuraa kuitenkin suoraan myös se, että olen valmis kaikkiin tehtäviin, joita keskustan puheenjohtaja saa hoidettavakseen – myös pääministeriksi, Kiviniemi sanoo.

Varattomien konkurssipesien hoitajille maksettavaa palkkiota saatetaan nostaa. Tarkoituksena on tehostaa rauenneiden pesien selvittämistä ja yrittää paljastaa niihin liittyvää rikollisuutta, kuten varojen siirtoa velkojien ulottumattomiin. Tällä hetkellä pesänhoitajille, eli useimmiten asianajajille, maksetaan 500 euroa rauennutta pesää kohti. Konkurssilain uudistamista selvittävä työryhmä pohtii, voitaisiinko palkkio nostaa tuhanteen euroon. Pesän selvittäminen maksetaan valtion varoista, jos pesän varat ovat loppu.
– Tarkoituksena on lisätä resursseja sellaisiin konkurssipesiin, joiden selvittäminen uhkaa muuten jäädä pinnalliseksi, toteaa lainsäädäntöneuvos Tuula Linna oikeusministeriöstä.

Työhuoneesta luvatta viety yksityiskuva sai pääministeri Matti Vanhasen raivon partaalle. Valokuva kopioitiin Vanhasen virkakoneelta. Kuvavarkauden osapuolena on myös kansanedustaja Merikukka Forsius, 37, (kok). On käynyt ilmi, että pääministerin tietokoneelta varastettiin vuonna 2007 otettu yksityinen intiimi yhteiskuva Vanhasesta ja Forsiuksesta. Poliisin tämänhetkinen tutkinta on kuitenkin yksityiskuvaa huomattavasti laajempi. Se sisältää muitakin henkilökohtaisia viestejä ja valtiosalaisuuksia.

Lehtileikkeet

Hannu Salo on eronnut JHT Kalajoki ry:n puheenjohtajan tehtävistä, joita hän on hoitanut viitisen vuotta.

Toinen lehtileike käsittelee talouskuplan syitä. Pankit vain osasyyllisiä kuplaan on jutun otsikko.

Kolmas lehtileike käsittelee USA:n demokraattisen puolueen uutta tilannetta.

Televisiosta katsottua

Katsoin sprintin SM-kisat Keuruulta.
Naisten sprintti
1. Anne Kyllönen 2.49,4
2. Mirva Rintala + 0,2
3. Ann-Mary Ähtävä + 6,6

Miesten sprintti
1. Sami Jauhojärvi 2.40,2
2. Lasse Paakkonen + 1,6
3. Jari Joutsen + 1,8
4. Niklas Colliander + 2,5

Katsoin taitoluistelun EM-kilpailuja Tallinnasta.
Naisten lyhyt ohjelman tulokset:
1. Carolina Kostner ITA 65,80
2. Kiira Korpi FIN 64,26
3. Laura Lepistö FIN 62,96
4. Elene Gedenashvili GEO 60,82
5. Alena Leonova RUS 58,26
6. Julia Sebestyen HUN 57,44

Terveys ja liikunta

Paino 103,1 kg. Verenpaine 164/99, lepopulssi 59. Paino on pudonnut viikon aikana 900 grammaa ja vuoden alusta lukien 3,2 kiloa.

Loppukevennys

Raittiussaarnaaja tapasi junamatkallaan Kallen, joka ennen junasta poistumista otti pienen tuikun pullostaan. – Kuulehan, sanoi raittiussaarnaaja. – Minä olen elänyt näin vanhaksi, enkä ole vielä kertaakaan ottanut ryyppyä.
Kalle painoi korkin kiinni kämmenpohjallaan ja sanoi: - Etkä ota nytkään!

- Äiti, sanoi Kalle. – Alkavatko kaikki sadut aina sanoilla olipa kerran?
- Eivät kaikki, huokasi äiti. – Isäsi sadut alkavat yleensä niin, että hän kertoo joutuvansa jäämään kokoukseen.

Kalle tuli kotiin ja löysi vaimonsa toisen miehen syleilystä. Hän heitti kaverin ulos ja kysyi vihaisena: - Kuka tuo oli?
- En tiedä. Se soitti ovikelloa ja kysyi, olisiko täällä jotakin, mitä talon isäntä ei enää käytä ja niin käskin hänen tulla sisään.

No, Kalle, kerropas sedälle, kuka on teidän luokalla paras. – Se on Oksasen Pasi. Se osaa heiluttaa korviaan.

- Meidän uudet naapurit on tosi köyhiä, uhosi pikku-Kalle. – Mistä sä sen muka tiedät? kysyi isä.
- No, kun siellä se pikkupoika oli nielaissut euron, niin siitä nousi kauhea meteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti