perjantai 31. joulukuuta 2010

PE 31.12.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla – 12 C, pilvistä ja lumisadetta, lämpötila päivällä – 11 C. Aurinko nousee: 10.19, aurinko laskee: 14.35. Päivän pituus: 4 h 16 min. Lumen syvyys 21 cm.

Tapahtumat

Hyvää Uutta Vuotta 2011 , Happy New Year 2011
http://www.youtube.com/watch?v=xf9cT2Y7RCw

Olen tänään monistanut päivällä neljä tuntia aineistoja Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tiistaina 04.01.2011 klo 10.00 istuntoa varten sekä Rovaniemen hovioikeuden lausuntoa varten. Toivon, että tiedostusvälineet ja yleisö saapuu paikalle seuraamaan oikeuskäsittelyä, sillä nyt siellä saa oikeaa tietoa ja todistusaineistoja asioista. Samalla valkenee koko Suomen oikeus- ja poliisijärjestelmän todellinen tila. Ennen kaikkea odotan Kaleva-lehteä paikalle, ettei lehden tarvitse turvautua toisen käden tietoihin.

1990-luvun alun pankkikriisin jälkeen yrityksiä 60 000 kaadettiin ja yrittäjistä tehtiin rikollisia. Niin minustakin. Minut tuomittiin velallisen epärehellisyydestä 75 päivän ehdottomaan vankeuteen. Tuomio muutettiin ehdonalaiseksi. Vasta tänä päivänä 31.12.2010 huomasin, että kantajana asiassa oli 31.3.1998 Merita-Pankki. Olen varma, ettei Kalajoen Meritapankin johtaja ole vienyt asiaa oikeuskäsittelyyn, koska omakotitalo oli pankilla velkojen panttina. Kysymys on asianajaja Hannu Maskosen omien ja syyttäjä Sulo Heiskarin rikosten peittelemiseksi tehty operaatio, jolla minut piti saada näyttämään rikolliselta. Siinä he onnistuivatkin yhteistyössä nykyisen Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaan kanssa. Minulla oli silloin asiaa hoitamassa asianajaja, mutta hänkään ei huomannut viranomaisten rikollista toimintaa. Nyt on syytä selvittää kuka on asiassa todellinen toimeksiantaja. Ei ole ihme vaikka Hannu Maskonen putosikin parvekkeelta ja kuoli.

Uutiset

Suomessa yleisimmin käytetty 95-oktaaninen bensiini muuttaa muotoaan, kun EU tavoittelee päästövähennyksiä. Nykyisin moottoribensiinin etanolipitoisuus on korkeintaan viisi tilavuusprosenttia, mutta vuoden alusta se voi olla enintään kymmenen tilavuusprosenttia. Uusi 95 E10 -bensiini soveltuu runsaaseen 70 prosenttiin bensiinikäyttöisistä autoista.
Uutta on myös karkkivero. Makeisille ja jäätelölle tulee kiloa kohti 75 sentin vero, kun taas virvoitusjuomaveroa korotetaan 7,5 senttiin litralta. Ensi vuoden alusta myös maidolliset kahvit ja kaakaot joutuvat veron piiriin.
Televisiomaksu nousee kuudella prosentilla. Uusi maksu koko vuodelta on 244,90 euroa. Korotus on 13,85 euroa ja se perustuu Ylen hallintoneuvoston esitykseen.
Kunnatkin vähenevät. Suomessa on tammikuusta alkaen 336 kuntaa, kun esimerkiksi Karttula liittyy Kuopioon ja Artjärvi Orimattilaan. Vuonna 2007 perustettu Vöyri-Maksamaa lyhenee Vöyriksi, kun mukaan yhdistyy Oravainen.
Hätäkeskuslaitoksen toimialue on vuoden alusta koko Suomi lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Hätäkeskuspalvelut keskitetään 2011 - 2015 kuudelle alueelle. Nykyisin hätäkeskusalueita on 15.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 31.12.2010 Lumen, pakkasen, myrskyjen ja suuntautumiskiistan vuosi 2010.
Erkin kommentti: Tämä on Keskipohjanmaa-lehden vuosikatsaus vuodesta 2010. Jos vuosikatsausta on uskominen, niin Kalajoella ei tapahdu juuri mitään. Tämä näyttää olevan lehden linja.

Televisiosta katsottua

Kiehtova maailma: Elää heimon kanssa osa 5/6.
Luontohetki: koralliriuttojen kätköissä.
Hiihdon Tour de Ski Naisten 2,8 km
Hiihdon Tour de Ski Miesten 3,8 km

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Päivän aforismi

Turha on laiskan rukous (Saksalainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kotimaani ompi Suomi
http://www.youtube.com/watch?v=DVf23vkck2c

Terveys ja liikunta

Paino 103,3 kg, verenpaine 183 / 106, lepopulssi 62.

Loppukevennys

- Tarjoilija, olisin iloinen, jos saisin tietää, mistä tämä pihvi on valmistettu. - Ette varmaan olisi.

Blondi oli raskaana, ja synnytyksen ajankohta lähestyi. Neuvolakäynnillä lääkäri kysyi: - Tuleeko lapsen isä mukaan synnytykseen? - Herra varjelkoon, ei missään tapauksessa! Hän ja mieheni eivät tule ollenkaan toimeen keskenään.

- Naiset ne laittavat omaisuuksia asusteisiin pukeutuakseen tyylikkäästi. - Aivan, ja minkä vuoksi?
- Miellyttääkseen miehiä. - Niin, vaikka tietävät, että suurinta osaa miehistä miellyttävät eniten alastomat naiset.

- Lapset ovat luonnostaan matkijoita. - Niin ikävä kyllä ovat, vaikka me vanhemmat kuinka yritämme opettaa heille hyviä käytöstapoja.

Poliisit pysäyttivät ratsiassa auton ja hetken sitä tutkittuaan totesivat: - Tätä rotiskoa ei todellakaan voi sanoa autoksi. Kuski riemastui. - Hieno päätös! Minulla ei nimittäin ole ajokorttia.

Kolme blondia oli lenkillä ja ohikulkeva mies ihmetteli tytöistä kuuluvaa omituista surinaa.
- Ollaan sauvakävelyllä, blondit vastasivat ja jatkoivat iloisina matkaansa.

Opettaja yritti äidinkielen tunnilla selittää oppilailleen käsitteitä yksikkö ja monikko. - Mikä on kysymyksessä, jos yksi nainen katsoo ikkunasta ulos? - Yksikkö, muuan tyttö vastasi. - Entä kun viisi naista katsoo ikkunasta ulos, mikä silloin on kysymyksessä? Eräs poika viittasi innokkaasti. - Ilotalo!

- Onko tällä elokuvalla onnellinen loppu? - On. Kaikki ovat onnellisia, kun se loppuu.

Somalimies tapasi heimoveljensä sosiaalitoimistossa ja purki tälle tuntojaan. - Minä en ymmärrä, mitä ihmisillä oikein on meitä vastaan täällä Suomessa. Emmehän me ole koskaan tehneet mitään.

- Minulla on todella pidättyväiset vanhemmat, koulupoika uskoutui kaverilleen. – Kumpikaan heistä ei polta eikä käytä alkoholia. Kaiken lisäksi sekä minä että siskoni olemme molemmat ottolapsia.

- Mitähän vaimosi sanoo, kun palaat kotiin tähän aikaan aamuyöstä? - En minä sitä murehdi! Kyllä hän aina sanottavaa keksii, mutta mitähän minä sanoisin…

Kummelit – Säämies
http://www.youtube.com/watch?v=bnI9K_05BzA

Pulttibois – Nunnukamiehet
http://www.youtube.com/watch?v=RWmC39tREEo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti