keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

KE 13.04.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla +2 C, tuuli etelästä 1 m/s, pilvistä ja poutaa, lämpötila päivällä +3 C. Kosteusprosentti 96. Aurinko nousee: 06.00, aurinko laskee: 20.50. Päivän pituus: 14 h 50 min. Lumen syvyys 2 cm.

Tapahtumat

Sain tänään poliisihallitukselta tarkennuspyynnön kanteluasiaani. Selvitys on tehtävä 29.4.2011 mennessä. Tilasin Jokilaaksojen poliisilaitokselta pöytäkirjan 8540/R/0012890/10. Tänään laajalevikkisessä keskiviikon numerossa Kalajokilaakso lehti uutisoi, että Erkki Aholle syyte kunnianloukkauksesta. Soitin Kalajokilaakso-lehteen. Päätoimittaja Seppo Kangas ei ollut paikalla, mutta toimitussihteeri Liisa Ängeslevä oli. Pyysin Kalajokilaakso-lehteä toimittamaan minulle tuon syytteen, josta he uutisoivat. Heillä ei ollut tuota syytettä, koska sitä ei ole minullakaan eikä kenelläkään muulla. Rikosseuraamusvirasto tekee lausuntonsa 30.4.2011 minun asiassani. Sitä ennen käynnistyvät rikostutkinnat asiassa tekemälläni rikostutkintapyynnöllä. Teen aineistot oikeuskanslerinvirastoon, jonne oli yhteydessä esittelijä Pekka Liesivuoreen. Syytettä, jos sellainen yleensä tehdään, ei voida toimittaa edes tiedoksi ennen kuin rikosseuraamusvirasto on antanut lausuntonsa asiassa.

Markku Koski soitti minulle 21.3.2010 klo 11.00 tai oikeastaan hän huusi suoraa huutoa puhelimeen ja vaati minua poistamaan blogistani kirjoituksen Markku Koski myrskyn silmässä. Hän uhkasi haastavansa minut oikeuteen jos en poista ko. kirjoitusta. Koska kirjoitus on koottu varmoista lähteistä, niin en katsonut aiheelliseksi ryhtyä toimenpiteisiin, koska asiat ovat totta. Koski pitää yhtenä syynä eduskunnasta putoamiseensa juuri Sepe-asiaa.

Katso myös Markku Koski myrskyn silmässä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/06/markku-koski-myrskyn-silmissa.html

Kysymyksessä on nyt minun poliittinen ajojahti, jossa tutkija on jättänyt asiat tutkimatta eli suorittanut valikoivan tutkinnan, mikä on esitutkintalain vastainen menettely. Myös tutkinnanjohtaja on minun oikeustajuni mukaan toiminut esitutkinta- ja poliisilain vastaisesti ja syyttäjä Esa Mustonen on vuorenvarmasti esteellinen toimimaan syyttäjänä.

Soitin tänään eläkkeellä olevalle pankinjohtaja Mauri Ylitalolle, joka tekee kirjallisen todistuksen minulle siitä, ettei hän ole ollut lainanmyöntäneenä pankinjohtajana tietoinen koko oikeudenkäynnistä. Kysymyksessä on asianajaja Hannu Maskosen ja syyttäjä Sulo Heiskarin rikollinen operaatio, jolla rikollisesti kaadetun yrityksen toimitusjohtajasta eli minusta piti tehdä rikollinen suuren yleisön silmissä rikollisin toimenpitein ko.herrojen omien rikosten peittelemiseksi. Syyttäjä Sulo Heiskari varmisti rikollisen toiminnan toimimalla myös Ylivieskan käräjäoikeuden tiedottajana eli kävi samalla mediakäräjiä virka-asemaansa kyseenalaisesti hyväksi käyttäen. Maskonen kuoli omin toimin 3.8.2001.

Kävin tänään yksityisen lääkärin vastaanotolla, koska Kalajoen terveyskeskuksesta ei saanut lääkäriaikaa huhtikuulle.

Uutiset

Europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr.) pelkää Suomesta olevan tulossa ”ydinvoiman ja uraanikaivosten villi itä” viranomaisten löperön kaivoslupaprosessin vuoksi. Hassin mukaan Talvivaaran nikkelikaivoksessa erotellaan jo malmista uraania, vaikka yhtiön hakemus uraanin talteenottamisesta on vasta vireillä. Kaivosluvista vastaavan työ- ja elinkeinoministeriön mukaan uraanin talteenottoa ei kuitenkaan tehdä Talvivaarassa ”aktiivisesti”, vaan uraania irtoaa nikkelisakasta jonkin verran normaalin nikkelin liuotusprosessin osana. Hassi pyytää oikeuskansleria selvittämään muun muassa, rikkooko kaivoksen nykyinen toiminta säteilylakia ja työturvallisuusmääräyksiä, sekä onko kaivoksen nykyisessä toiminnassa kyse rikoslain tarkoittamasta ydinenergian luvattomasta käytöstä. EU:n energiakomissaari Gunther Oettinger vastasi viime vuonna Hassin kysymykseen Talvivaaran uraanikaivossuunnitelmasta, että uraanin talteenotto ei ole laillista, ellei kaivoksen lupaa saateta ajan tasalle.

Perussuomalaiset on ylivoimaisesti suosituin puolue ammattikoululaisten keskuudessa. Ammatillisten opiskelijoiden työtä ja elämää selvittävässä AMIS-tutkimuksessa puoluekantansa ilmoittaneista lähes 40 prosenttia ilmoitti, että äänestäisi perussuomalaisia. Kakkosena olivat vihreät ja kolmantena keskusta.

Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto on jakanut apurahoja. Erkki Aho ei saanut apurahaa Kalajoki-näyttelyn järjestämiseen, mutta onneksi Kalajoen kaupunginjohtajan vaimo Tuula Puoskari sai avustuksen lasinäyttelyä varten. Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahoja 17 222 500 euroa. Myöskään sieltä ei tullut tukea Kalajoki-näyttelyn järjestämiseen. Rahaston hoitokunnan puheenjohtajana on rautiolainen Jaakko Okkonen, joka on opiskelukaverini lukioajoilta, jolloin kuljimme kimppakyydillä lukiossa Rautiosta. Meillä on kesäkuussa luokkakokous Kalajoella. Tuskin tällaisen kohtelun jälkeen osallistun ko. luokkakokoukseen. Mielestäni Kalajoki-näyttely olisi voinut olla luokkakokouksen yksi ohjelmanumero.

Mielenkiintoiset blogit
Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/ NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Vakaa tahto halkaisee kiven. (Kiinalainen sananlasku)
Ei rannalla seisomalla uimaan opi (Kiinalainen sananlasku)
Ovelinkaan kettu ei voi paeta taitavaa metsästäjää (Kiinalainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Tapio Rautavaara:
Häävalssi
http://www.youtube.com/watch?v=_-Mt98Sed0A

Liikunta ja terveys

Paino 105,0 kg, verenpaine 163/87, lepopulssi 61.

Loppukevennys

Pomo haukkuu vasta firmaan tullutta ja tiuskaisee: - Luuletteko, että olen idiootti? - Siihen minun on vaikea sanoa nyt mitään, kun vasta aloitin.

Mies ja vaimo hakivat avioeroa. Sukeutui riita lapsen huoltajuudesta. Tuomari totesi, että kiistatilanteessa lapsen synnyttäjä yleensä nimetään lapsen huoltajaksi. Mies ei lannistunut vaan vetosi: - Saanen huomauttaa, herra tuomari, Jos panen rahan virvokeautomaattiin ja sieltä kolahtaa Coca-Cola-pullo, niin kummalle se mielestänne kuuluu, minulle vai automaatille?

Halpalentoyhtiön kone joutui polttoaineen loppumisuhkan takia ottamaan lennonjohtoon yhteyttä. - Täällä lennonjohto. Ilmoittakaa sijaintinne. - Olen tässä ihan koneen keulaosassa.

Asianajaja soitti päämiehelleen, kun käräjäoikeus oli saanut jutun ratkaistua. -Täällä asianajajanne. Oikeus voitti! - Valitat heti hoviin, vastasi asiakas

Mies oli pudonnut kaivoon ja huusi apua. Ohikulkija pysähtyi ja kysyi: - Oletteko pudonnut kaivoon? - En, vastasi mies äkäisenä, minä synnyin täällä!

Stadilainen rekkakuski meni Kuopiossa baariin ja tilasi kupin kahvia. Myyjä kysyy: - Tullooko pulloo? - E-ei kun kuppiin, hämmentynyt mies änkyttää.

Jopet-Show - Meidän Isä Synnyttää http://www.youtube.com/watch?v=FsuNABz-Hqo

Jope Ruonansuu - Pieni Hiace http://www.youtube.com/watch?v=n_oHfl0ECw8&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti