maanantai 4. huhtikuuta 2011

MA 04.04.2011


Viron valtionvarainministeri Rein Miller

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli kaakosta 3 m/s, lämpötila päivällä + 6 C. Aurinko nousee: 06.33, aurinko laskee: 20.23. Päivän pituus: 13 h 50 min. Lumen syvyys 25 cm.

Tapahtumat

Olen siivonnut valokuva-arkistoani. Sieltä löytyi kuva Viron valtionvarainministeri Rein Milleristä. Tutustuin Viron valtionvarainministeriin ihan yllättäen, sillä hän oli aikanaan Viron jääkiekkoliiton puheenjohtaja ja minä oli Kalajoen Junkkarien jääkiekkojaoston puheenjohtaja. Neuvottelin hänen kanssaan pelaajista ja valmentajista. Ystävyyteni Viron valtionvarainministerin kanssa mahdollisti minulle Viron itsenäistymisen tarkan seurannan varsinkin taloudelliselta kannalta katsottuna. Minulla on vieläkin tallessa kirjallista aineistoa Viron itsenäistymisohjelmista.

Laitoin tänään täydennystä Korkeimpaan oikeuteen ja Rovaniemen hovioikeuteen. Lähetin vastineeni Mikko Kovalaisen asiassa Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen. Tein Raahen ulosottovirastolle ja oikeusministeriölle perusteellisen selvityksen todistusaineistoineen. Esittämäni saatavat on lisättävä ulosottoselvityksessä saataviini. Siis 1. 153 864 970 euroa 27.11.2008 ja sen jälkeen 9 prosentin korko tähän päivään saakka 2. 6 200 000 euron saatavat Mikko Kovalainen + kumppanit ( kysymyksessä on Suomussalmen tapaus, Helsingin tapaus ja Espoon tapaus sekä omat saatavat) 3. 2 300 000 euron saatava vuodelta 2006 (tutkintapyyntö) Kalajoen kaupungilta ja sille 9 prosentin korko tähän päivään saakka.

Katsoin tänään hetken Ylen Areenasta Oulun alueen vaalitenttiä. Mieleeni tuli kysymys: Kuka oli valinnut Ahti Moilasen perussuomalaisten edustajaksi tähän vaalitenttiin? Lisääntyikö perussuomalaisten kannatus vaalitentin perusteella Oulun vaalipiirissä?

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Asialistalla oli yksi iso maakauppa, jota on valmisteltu pitkän aikaa. Se hyväksyttiin yksimielisesti valtuuston päätettäväksi. Keskustelua herätti lausunto yhteispalveluista. Erityisesti huomiota kiinnitettiin poliisin lupapalvelujen järjestämiseen. Keskustelusta jäi se vaikutelma, että järkevän toiminnan esteenä on poliisipäällikkö Petri Oulasmaan jääräpäisyys.

Sain tänään käsiini erästä ulkomaalaista koskevan Raahen käräjäoikeuden tuomion 09/820 päivämäärä 22.12.2009 asianumero R09/573. Päätös on vuoren varmasti väärä ja ihmisoikeussopimusten vastainen. Asiapapereiden tilaus koski myös kuulustelupöytäkirjoja, mutta niitä ei toimitettu. Ehkä sen takia, että kuulusteluissa ei ole käytetty tulkkia. Myös oikeuskäsittelyssä tulkki ei ole osannut kieltä, jota hänen olisi pitänyt osata. Henkilö on tuomittu rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Syyttäjänä on toiminut syyttäjä Sulo Heiskari ja käräjätuomarina Timo Tammiketo. Raahen käräjäoikeuden päätöstä ei ole toimitettu asianomaiselle tiedoksi joten hän ei ole voinut valittaa asiasta. Oikeuden väärällä päätöksellä on ollut haitallisia vaikutuksia ulkomaalaiselle monella tavalla.

Uutiset

Ydinvoimayhtiö Tepco on aloittanut radioaktiivisen veden päästämisen mereen. Tarkoitus on laskea11 500 tonnia radioaktiivista vettä mereen ja näin yrittää vapauttaa varastotilaa vielä pahemmin saastuneelle vedelle. Laitoksella etsitään samaan aikaan vuotokohtaa, josta pääsee läpi radioaktiivista vettä. Säteilyvuotoa ei ole toistaiseksi kyetty tukkimaan. Tepco perustelee saasteveden päästämistä sillä, että se on vain heikosti radioaktiivista

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Nauramalla nuorennut kymmenen vuotta. (Kiinalainen sananlasku)
Hölmöjen ansiosta viisaat huomataan. (Japanilainen sananlasku)
Menetys kasvattaa viisautta.(Kiinalainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni
Katri Helena - MUN SYDÄMENI TÄNNE JÄÄ
http://www.youtube.com/watch?v=V_0llEg2KTw

Liikunta ja terveys

Paino 106,8 kg, verenpaine 176/103, lepopulssi 60. Uinti 1000m. Jumppa 60 min.

Loppukevennys

Mies yritti houkutella tyttöä tanssimaan. - Olen matemaatikko, hän kertoi tytölle. - No minut voit ainakin unohtaa laskuistasi.

Mitä sanoi matemaatikko, kun vaimo lähti toisen mukaan? - Vaimoni siirtyi toiseen potenssiin.

Länsisuomalainen ja kainuulainen isäntä istuivat maatalousnäyttelyssä samassa pöydässä. Puhe siirtyi susiin. Länsisuomalainen kirosi susia olevan jo vaikka kuinka paljon, ihan liiaksi asti. Ovat kuulemma siirtoistuttaneet ne muualta päin suomea. Kainuulainen isäntä totesi: - Niinhän ne meilläkin päin siirtoistutetaan jopa kahden metrin syvyyteen.

Savolaismies yritti kaapata lentokoneen. Kukaan ei ostanut.

Matkustaja kysyi Savossa konduktööriltä: - Onko tuolla perässä tilaa? - On siellä tilloo, vuan ku ei oo junnoo, konduktööri vastasi.

Kalle oli umpihumalassa ja alkoi heittää vettä keskelle katua. Paikalle sattui poliisi, joka lupsakkaasti alkoi selittää, ettei niin saanut tehdä. - Virtsa voi jäätyä ja ihmiset liukastella ja jopa kaatuakin. - Ei tämä ole sillä tavalla vaarallista, selitti Kalle. Minulla on munuaiskivet, niin että minä hiekoitan samalla.

Velipuolikuu - Veikko ja Jussi –mokasarja http://www.youtube.com/watch?v=rKeo-MIV_fg

Pulttibois - Hyvää solarium iltaa http://www.youtube.com/watch?v=X81zCIGSoLI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti