lauantai 2. huhtikuuta 2011

LA 02.04.2011Kahden kauppa - Hanna Halmeenpää vai Erkki Pulliainen

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, tuuli etelästä 3 m/s, lämpötila päivällä +3 C. Aurinko nousee: 06.40, aurinko laskee: 20.17. Päivän pituus: 13 h 37 min. Lumen syvyys 40 cm.

Tapahtumat

Kävin tänään seuraamassa vihreiden vaalikampanjaa Kalajoella. Jos kalajokiset haluavat oman kansanedustajan niin heillä on mahdollisuus valita kolmesta edustajasta: Hanna Halmeenpää Vihreät, Eija Nivala Keskusta, Veli Ainali Kristilliset. Kristillisten osalla tilanne on se, ettei puolue galluppien mukaan tule saamaan kansanedustajaa Oulun vaalipiiristä. Siksi kristillisille annettu ääni menee puolueelle eikä tuota toivottua tulosta. Keskustan osalla on tilanne se, että ehdokkaita Oulun vaalipiirin eteläosassa on lähes jokaisessa kunnassa. Eija Nivala Kalajoelta, Juho Mattila Merijärveltä, Markku Koski Sievistä, Eero Isomaa Nivalasta ja Sanna Isola Haapajärveltä. Lisäksi Juha Sipilän isä on rautiolaista syntyperää ja Tapani Tölli sieviläistä syntyperää. Istuvat kansanedustajat Inkeri Kerola ja Antti Rantakangas keräävät oman äänipottinsa myös Kalajoelta. Keskustan riveissä valituksi tarvitaan näillä näkymin 5500 – 6000 ääntä. Ensikertalaisella Eija Nivalalla ei ole mahdollisuus saavuttaa noin suurta äänimäärää, joten Eija Nivalalle annettu ääni menee keskustapuolueella. Vihreiden osalta tilanne on se, gallup-mittausten mukaan puolue saa yhden kansanedustajan ja toisen paikan saamiseksi tarvitaan 1000 ääntä lisää. Vihreiden ehdokkaiden pääosa eli 13 on Oulusta tai lähiympäristöstä. Tämä merkitsee sitä, että ehdokkaat tasaavat äänimääriä eli on todennäköistä, että Erkki Pulliaisen äänimäärä pienenee. Hän pääsi viimeksi 3945 äänellä. Hanna Halmeenpäällä on mahdollisuus saada tuo äänimäärä jos kalajokiset keskittävät äänensä hänelle puolueista riippumatta. Hanna Halmeenpää tulee samaan melko suuren äänipotin myös Oulun alueelta. Kalajokiset itse ratkaisevan sen haluavatko he oman kansanedustajan. Tämä on ennakkoluuloton ratkaisu, mutta varmistaa sen, että saadaan V.H. Kiviojan työlle jatkaja. Hanna Halmeenpää tarvitsee Kalajoelta todennäköisesti noin 1200 ääntä tullakseen valituksi. Tavoite ei ole mahdoton.

Uutiset

Norsunluurannikon taisteluissa on kuollut satoja ihmisiä enemmän kuin mitä aiemmin oli arvioitu. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan yksin Duekouen kaupungissa on tällä viikolla kuollut ainakin 800 ihmistä.

Japanissa Fukushiman ydinvoimalan rakenteista on löytynyt halkeama, josta valuu radioaktiivista vettä mereen. Merestä voimalan edustalta on jo pitkään mitattu korkeita säteilytasoja, mutta on ollut epäselvää, mistä säteily pääsee mereen. Voimalayhtiö Tepco kertoo, että nyt löytynyt vuotokohta on voimalan kakkosyksikön yhteydessä. Muissa viidessä yksikössä ei ole tarkastuksissa löytynyt halkeamia.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Ei lempeydellä sotilaita tehdä, eikä oikeamielisyydellä rahaa (kiinalainen sananlasku)
Ennen kukkimistaan päivänkakkara on pelkkä rikkaruoho (japanilainen sananlasku) Koirat tappelevat paskanokareesta (kiinalainen sananlasku)


Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kultaiset Korvarenkaat - Taisto Tammi http://www.youtube.com/watch?v=aupBw_8Ub68&feature=more_related

Liikunta ja terveys

Paino 106,2 kg, verenpaine 166/106, lepopulssi 66.

Loppukevennys

Milloin useimmat laihdutuskuurit aloitetaan? - Huomenna.

Jos haluat laihtua, sinun on valittava kahdesta vaihtoehdosta: on pidettävä joko suu tai jääkaapin ovi kiinni.

Mistä tietää, että mies on seksihullu? - Hän ei jätä edes vaimoaan rauhaan.

Mies oli ravintolassa, jossa oli ulkovessa. Hän tuli valittamaan tarjoilijalle, että se oli täynnä kärpäsiä. - Menkää sinne kello 11 ja 14 välisenä aikana, neuvoi tarjoilija, silloin kärpäset ovat seisovassa pöydässä.

- Tämä ei ole mikään ravintolavaunu, huomautti kuljettaja eväspakettiaan raitiovaunussa availeville maalaisille. - Ei niin, siksi me otettiinkin omat eväät.

Kaksi miestä oli vessassa pisuaarilla vierekkäin. Heillä molemmilla oli samankaltainen ruskea nahkatakki. - Kappas vain, meillähän on samanlaiset. Minulla on vain hieman pienempi ja kuluneempi, totesi toinen. - Niin. Ja takkimmekin muistuttavat toisiaan.

Hymyhuulet - Mannet pelaavat jääkiekkoa http://www.youtube.com/watch?v=qYxuW4UQQPM

Velipuolikuu - Homo Saunassa http://www.youtube.com/watch?v=bTj9Sc2ASF4&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti