torstai 7. huhtikuuta 2011

TO 07.04.2011
Mielenkiinnolla seuraan kalajokisen Hanna Halmeenpään vaalikampanjaa. Hänen numeronsa on 89.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, tuuli etelästä 3 m/s, lämpötila päivällä +10 C. Aurinko nousee: 06.22, aurinko laskee: 20.32. Päivän pituus: 14 h 10 min. Lumen syvyys 13 cm. Tänään oli jo muuttolintuja: joutsenia, töyhtöhyyppiä ja lokkeja.

Tapahtumat

Soitin tänään rikosseuraamuslaitokselle Anna Ojalalle aamulla kello 8.05. Sain tietää häneltä, että syyttäjä, joka on päättänyt hankkia minulle ehdottoman vankeustuomion, on Esa Mustonen. Mieleeni tuli ajatus, että täyttääkö syyttäjä Esa Mustosen menettely kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Tämä on samaa jatkuvaa Ahojahtia, jonka hän aloittanut minua kohtaan Mikko Kovalaisen asioissa vetämällä syytteitä lonkalta. Olen havainnut, että syyttäjä Esa Mustonen ei perehdy asioihin. Rajoittaako uskonto oikeuskäsitystä ja laintulkintaa? Miksi laillisuusvalvonta ei puutu syyttäjä Esa Mustosen toimintaan, koska näytöt ovat kiistattomat jo aikaisemmista oikeudenkäyntiprosesseista?

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Ennakkoäänestys jatkuu. Mielenkiinnolla seuraan kalajokisen Hanna Halmeenpään vaalikampanjaa. Hänen numeronsa on 89.

Uutiset

Portugalin pääministeri Jose Socrates sanoi keskiviikkona, että maa hakee EU:lta apua talouskriisinsä hoitoon. Socrates kertoi asiasta televisiopuheessaan. Tähän mennessä maa on kiistänyt tarvitsevansa talousapua. Portugali oli siten Kreikan ja Irlannin jälkeen kolmas EU-maa, joka joutui hakemaan talousapua Euroopan kriisirahastolta ja kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sanoi, että Portugalin pyyntö käsitellään niin pian kuin mahdollista.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomen takausvastuut Portugali-paketissa ovat ehkä 1,2 miljardin luokkaa. Summa saattaa Kataisen mukaan kuitenkin vielä muuttua.

Voimalayhtiö Tepco alkoi torstaina ruiskuttaa Fukushiman ykkösreaktorin paineastiaan typpikaasua. Typpi korvaa paineastiassa olevan vedyn, mikä estää vetyräjähdykset, kertoo yleisradioyhtiö NHK. Räjähdysriski reaktorissa kasvaa, mikäli paineastian sisällä oleva vety joutuu tekemisiin hapen kanssa. Typpikaasu sen sijaan ei reagoi hapen kanssa ja on kemiallisesti vakaa aine. Tepcon mukaan typpeä tullaan ruiskuttamaan reaktorin paineastiaan kuuden päivän ajan. NHK kertoo yhtiön harkitsevan aineen ruiskuttamista myös Fukushiman voimalan kakkos- ja kolmosreaktoreihin.

Vanhoillislestadiolaiset myöntävät laajan lasten seksuaalisen hyväksikäytön liikkeessään. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen SRK:n mukaan 80-luvulta lähtien kaikkiaan 70–100 henkilöä on syyllistynyt hyväksikäyttöihin liikkeessä. Pääsääntöisesti hyväksikäyttötapaukset ovat olleet perheiden sisäisiä. Sanomalehti Kalevan mukaan tekijöiden joukossa on ollut myös 10–15 liikkeen puhujaa. He eivät enää toimi puhujan tehtävissä tai rauhanyhdistyksen johtotehtävissä.

Kaksinkertaisen maastohiihdon olympiavoittajan Andrus Veerpalun doping-näytteestä on löytynyt normaalia korkeampi määrä kasvuhormonia. Virolaishiihtäjä kiistää käyttäneensä dopingia. Kansainvälinen antidopingtoimikunta Wada tutki Veerpalun näytteen 14. helmikuuta. B-näyte tutkittiin huhtikuun alussa Saksassa. Myös B-näyte osoitti normaalia suuremman kasvuhormonin määrän.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Viisas ei tee vääryyttä. (Xiyouji, Kiina)
Toisen tuskaa sietää kolmekin vuotta (Japanilainen sananlasku)
Rohkeus on aina tie menestykseen (Intialainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Erkki Junkkarinen - RUUSUJA HOPEAMALJASSA
http://www.youtube.com/watch?v=Ne4u6p3-LTU

Liikunta ja terveys

Paino 105,3 kg, verenpaine 177/109 , lepopulssi 61. Jumppa 20 min. Pyöräily 20 km. Uinti 1000 m.

Loppukevennys

Nuorukainen oli opetellut tanssimaan ja kehaisi tansseissa hakemalleen tytölle: - Viime vuonna olin perheeni ainoa tanssitaidoton. - Montakos teitä nyt on? kysyi tyttö.

Kalle oli umpihumalassa ja alkoi heittää vettä keskelle katua. Paikalle sattui poliisi, joka lupsakkaasti alkoi selittää, ettei niin saanut tehdä. - Virtsa voi jäätyä ja ihmiset liukastella ja jopa kaatuakin. - Ei tämä ole sillä tavalla vaarallista, selitti Kalle. Minulla on munuaiskivet, niin että minä hiekoitan samalla.

Kersantti kysyi marssilla alokkaalta, mistä tämä voisi päätellä joukkueen etenevän etelään päin? - Herra kersantti, siitä, että tulee koko ajan enemmän hiki.

Katolinen tyttö oli tunnustamassa syntejä papille: - Pyydän anteeksiantoa, sillä olen sortunut turhamaisuuden syntiin. - Kerropa tarkemmin tyttöseni, vastasi pappi. - Monta kertaa päivässä katson itseäni peilistä ja sanon itselleni, että oletpa kaunis. - Ei tuota voi pitää syntinä. Kyseessä on pikemminkin erehdys.

Eräällä liikemiehellä oli vuosia kasvatettu komea täysparta. Pidemmällä työmatkalla hän päätti ajaa partansa kokonaan pois. Kotiin palattuaan hän kellisti vaimonsa heti eteisessä ja kysyi lopuksi suudellessaan: - No miltäs maistui? - Ai se olitkin sinä! vastasi vaimo yllättyneenä.

- Miksi sinä istut aina linja-autossa silmät kiinni ja olet torkkuvinasi? - Koska en herrasmiehenä halua nähdä naisten seisovan.

Velipuolikuu – Kokki http://www.youtube.com/watch?v=LzkEPkHv5vs

Velipuolikuu – Pölynimurikauppias http://www.youtube.com/watch?v=I9t51EIWq1U&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti