sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

SU 03.04.2011Viron kauppaministeri Ants Laos ja yrittäjä Arvo Marjakangas Alavieskassa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli etelästä 9 m/s, lämpötila päivällä + 9 C. Aurinko nousee: 06.36, aurinko laskee: 20.20. Päivän pituus: 13 h 43 min. Lumen syvyys 37 cm.

Tapahtumat

Olen siivonnut valokuva-arkistoani. Sieltä löytyi kuva Viron kauppaministeri Ants Laosista keskustelemassa Alavieskassa yrittäjä Arvo Marjakankaan kanssa. Kauppaministeri Ants Laos vieraili useita kertoja Kalajoella vieraanani. Kun kauppaministeri Ants Laos oli tulossa Kalajoelle, niin keskustelin silloisen pääministerin Esko Ahon kanssa Kokkolan lentokentällä. Kerroin hänelle kauppaministerin vierailuista ja toivoin, että voitaisiin järjestään tapaaminen. Pääministeri Esko Aholle se olisi sopinut, mutta hän pyysi tarkistamaan vielä asian ulkoministeriöstä. Ulkoministeriöstä kiellettiin tapaamisen järjestäminen. Tuolloin Viro ei ollut vielä ollut itsenäinen valtio.

Viime tiistaina valtuuston kokouksessa rautiolainen Alpo Murtoniemi esitti useiden valtuutettujen allekirjoittamana valtuustoaloitteen Raution koulukokonaisuuden selvitysryhmän perustamisesta. Maanantaina kaupunginhallituksen esityslistalla on selvitystyöryhmän perustaminen, mutta ei suinkaan Raution koulua varten vaan Vuorenkallion koulua varten. Työryhmän perustamista Vuorenkallion koulua varten on esittänyt kouluverkkotyöryhmä, jossa on myös rautiolainen jäsen. Vuorenkallion koulun selvitysryhmässä on mukana myös kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ja näin ollen työryhmästä käytännössä tulee yhden hengen työryhmä, koska virkamiehet joutuvat kuuntelemaan sitä kuusta, jonka juurella on asunto. Varsinaisella kouluverkkotyöryhmällä on selvitysaikaa toukokuun loppuun saakka. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että rautiolaisten suunnitelmat pyritään kaupungin toimesta vesittämään täydellisesti. Nyt Vuorenkallion selvitysryhmän perustamiselle eliminoidaan varsinaisen kouluverkkotyöryhmän työ, jos sellaisesta edes voidaan puhua. Koko kouluverkkoasia on yhden miehen ja yhden naisen show.

Uutiset

Robert Helenius otti merkittävän askeleen eteenpäin ammattinyrkkeilijän urallaan lauantaina Saksan Hallessa. Robert Helenius otti tyrmäysvoiton nyrkkeilyn WBO- ja WBA-liittojen raskaansarjan Intercontinental-titteliottelussa lauantaina Saksassa. Helenius voitti nigerialaisen Samuel Peterin yhdeksännen erän tyrmäyksellä. Porvoolainen on voittanut kaikki 15 ammattilaisotteluaan.

Fukushiman ydinvoimalasta on löydetty kuolleena kaksi työntekijää, jotka saivat ilmeisesti surmansa tsunamissa yli kolme viikkoa sitten. Ruumiit olivat nelosreaktorin turbiinihallissa. Työntekijät olivat tarkastamassa ydinvoimalan jäähdytysjärjestelmiä maanjäristyksen jälkeen, kun tsunami iski.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Rikkaat puhuvat äänekkäästi, köyhien puheita ei kuuntele kukaan. (Kiinalainen sananlasku)
Sukulaisuus yhdistää, rikkaus erottaa (Kiinalainen sananlasku)
Raha muuttaa ihmisen sydämen (Kiinalainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Markku Aro - Etsin kunnes löydän sun http://www.youtube.com/watch?v=H10j9R5Qdzc&feature=related

Liikunta ja terveys

Paino 106,2 kg, verenpaine 154/98, lepopulssi 68.

Loppukevennys

Mies matkusti raitiovaunussa, ja hänen viereensä istui kaunis nainen. Mies ei voinut vastustaa kiusausta, vaan tarttui naista sääriin. Nainen kimpaantui: - Eikö teillä todellakaan ole parempaa paikkaa käsillenne? - Olisi, mutta minä jään pois jo seuraavalla pysäkillä.

Mies poikkesi töiden jälkeen kaljalle ja saapui kotiin kello kymmeneltä. Vaimo ei sanonut mitään. Yöllä herätyskello pärähti soimaan kello kolmelta. - Miten ihmeessä kello soi tähän aikaan? mies ärisi vaimolleen, joka vastasi: - Ajattelin vain, että jos matka töistä kotiin kestää viisi tuntia, niin tottapa se kestää kotoa töihinkin saman verran.

Opettaja näyttää havaintoesimerkin tunnilla. Hän nousee seisomaan käsilleen seinää vasten. - Miksi kasvot muuttuvat punaisiksi? - Koska veri valuu päähän. - Miksi jalkani eivät tule punaisiksi, kun seison? - Siellä ei ole niin paljon tyhjää tilaa.

Matkustajakoneen matkustamon happi alkoi teknisen vian takia laskea, joten turvauduttiin happinaamareihin. Vessasta tuleva miekkonen katseli hetken näkyä ja sanoi: - Teemmekö välilaskun Turkuun?

Nuorempana inhosin käydä häissä. Vanhat tädit nipistelivät ja kuiskivat: - Sinä olet seuraava. Lopettivat, kun aloin tehdä heille samaa hautajaisissa.

Ylilääkäri ei pitänyt siitä että asiakkaat häiritsivät häntä vapaa-aikana. Kun hän oli kerran golf-klubillaan, huikkasi eräs rouva iloisesti: - Muistatte varmaan minut! Hetken rouvaa katseltuaan ylilääkäri vastasi: - Kyllä! Kasvonne ovat jääneet mieleeni... Mutta mitäs muuta vikaa teissä oli?

Velipuolikuu – Riparilla http://www.youtube.com/watch?v=i8din0AqC0I

Velipuolikuu - Eesti rahvates maameesköul http://www.youtube.com/watch?v=ra3JgRhPlH0&feature=more_related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti