maanantai 18. huhtikuuta 2011

MA 18.04.2011
Me rautiolaiset saimme oman kansanedustajan, kun Sipilän Pentin Juha-poika valittiin töihin Arkadianmäelle.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, tuuli lännestä 7 m/s, selkeää ja poutaa, lämpötila päivällä + 7 C. Kosteusprosentti 74. Aurinko nousee: 05.42, aurinko laskee: 21.06. Päivän pituus: 15 h 23 min.

Tapahtumat

Koko maan vaalitulokset
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/index.html

Oulun vaalipiirin tulokset
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/oulun_vaalipiiri_puolueiden_kannatus_14.html

Ehdokkaiden saamat äänimäärät Oulun vaalipiirissä
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/oulun_vaalipiiri_ehdokkaiden_aanimaarat_14.html

Kalajoen tulokset http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/kunta/kalajoki_puolueiden_kannatus_208.html

Ehdokkaiden äänimäärät Kalajoella
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/kunta/kalajoki_ehdokkaiden_aanimaarat_208.html

Kalajokisista ehdokkaista vihreiden Hanna Halmeenpää sai 2102 ääntä ja hän jäi eduskuntapaikasta tasan 200 äänen päähän. Kalajokisten olisi pitänyt keskittää äänet Hanna Halmeenpäälle jotta Kalajoelta olisi saatu V.H.Kiviojalle seuraaja. Keskustan kalajokinen ehdokas Eija Nivala sai 3640 ääntä ja jäi eduskuntapaikasta 1871 äänen päähän. Keskustaa äänesti Kalajoella 3355 äänestäjää ja Eija Nivalaa heistä äänesti vain 1718 äänestäjää. Eija Nivalalla ei ollut edes omien tuki takanaan. Surullista. Tämä on osoitus Kalajoen keskustalaisesta politiikasta. Kristillisten kalajokinen ehdokas Veli Ainali sai 300 ääntä. Kristillisistä ei Oulun vaalipiiristä tullut kukaan valituksi.

Perussuomalaisten äänimäärät Oulun vaalipiirin eteläosassa:
Kalajoki 1095 16.0%
Alavieska 231 16,2 %
Ylivieska 1301 18,3 %
Nivala 1026 19,0 %
Sievi 538 21,7 %
Haapajärvi 712 19,4 %
Merijärvi 75 11,4 %
Pyhäjoki 283 14,8 %
Oulainen 634 15,3 %
Raahe 2189 18,9 %
Yhteensä 8184 ääntä.

Valituksi tulemiseen perussuomalaisten listalla olisi riittänyt 3956 ääntä, sillä neljänneksi eniten ääniä saanut perussuomalainen kansanedustajaksi valittu Pirkko Mattila sai 3955 ääntä. Perussuomalaiset jäivät viidennestä kansanedustajapaikasta 1989 äänen päähän Oulun vaalipiirissä.

Yksi vaalien äänikuningattarista oli perussuomalaisten Kike Elomaa, joka sai 13130 ääntä. Kike lähti perussuomalaisten toimintaan mukaan, kun soitin hänelle aikanaan ja kysyin oliko hän kiinnostunut tulemaan toimintaan mukaan. Kike antoi myöntävän vastauksen, jonka saatoin Timo Soinin tietoon ja siitä alkoi Kiken ura perussuomalaisissa.

Viime eduskuntavaaleja ennen soitin Juha Miedolle ja pyysin harkitsemaan perussuomalaisten kansanedustajaehdokkuutta. Soittoni jälkeen Matti Vanhanen vieraili Kurikassa ja sen jälkeen Juha Mieto oli keskustan miehiä. Kuulin, että Raimo Vistbacka ei olisi ollut tuolloin kovin kiinnostunut vahvasta kilpailijasta ja myös siksi Juha Mieto olisi valinnut keskustan. Nyt Juha Mieto putosi eduskunnasta, mutta jos olisi ollut perussuomalaisten listalla, niin olisi voinut käydä toisin.

Perussuomalaisten suurella eduskuntaryhmällä on mahdollisuus palauttaa Suomi oikeusvaltioiden joukkoon. Esimerkiksi laillisuusvalvojien päätökset tulevat nyt entistä tarkempaan kontrolliin.

Uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen pitää todennäköisimpänä vaihtoehtona kolmen suurimman puolueen hallitusta. Tällöin mukaan tulisivat kokoomus, Sdp ja perussuomalaiset.

Perussuomalaisten ehdokkaana Satakunnasta eduskuntaan noussut pitkän tauon jälkeen noussut Joutsenlahti lupasi luovuttaa neljän vuoden edustajanpalkkansa hyväntekeväisyyteen. – Nyt se tulee toteutettavaksi. Tietysti toteutan sen. Yli 300 000 euroa hyväntekeväisyyteen neljässä vuodessa, Joutsenlahti kommentoi. Joutsenlahti lupaa lahjoittaa rahat kunnallisiin hoitolaitoksiin vanhusten olojen kohentamiseksi.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Ei sydänsuruja lääkkeillä paranneta (kiinalainen sananlasku)
Tuhatkaan silmäystä ei korvaa käden kosketusta (kiinalainen sananlasku)
Suuren laivan ankkuria on vaikea nostaa (kiinalainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni
Katri Helena - Katson autiota hiekkarantaa 1994 http://www.youtube.com/watch?v=le0_hzOmGvA&feature=related

Liikunta ja terveys

Paino 106,0 kg, verenpaine 159/93, lepopulssi 63. Kävely 7 km.

Loppukevennys Blondi seisoo kadun kulmauksessa, ystävällinen ohikulkija huomauttaa: - Hei, se on vihreä. Johon Blondi: Hmm... sammakko?

Mikä on rikollisten lempiruokaa? - Vasikka liemessä.

Jussi antoi lippunsa konduktöörille todeten: - Tällä lipulla voin matkustaa niin pitkälle kuin haluan. Konduktööri vilkaisi lippua ja totesi: - Eihän tällä pääse kuin Poriin. - En minä pidemmälle haluakaan.

Mitä yhteistä näyttäisi olevan - ainakin sarjataulukon perusteella - HPK:lla ja impotentilla? -Sohivat kovasti luukulla, mutta mikään ei mene sisään.

Miestä ei tarvitse johdattaa kiusaukseen, hän löytää sinne suhteellisen helposti itsekin.

Ivan on päässyt puristamaan Vladimir Putinin kättä. - Venäjä on ainoa maa, jossa voin elää, Ivan sanoo kyyneleet silmissä. - Kunnon mies, Putin tuumii. Mikä on tärkein syy isänmaanrakkauteesi? - Minulle ei myönnetä passia, Ivan nyyhkii.

Jopet Show - Rekkamies 2
http://www.youtube.com/watch?v=omDgsRLTpLE&feature=related

Risto
http://www.youtube.com/watch?v=5d_S8sI6tRY&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti