keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

KE 30.06.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla +11 C, päivällä + 24C, tuuli 3 m/s

Tapahtumat

Kalajoki-näyttelyssä on nyt ylitetty 4000 kävijän raja.
Kävin tänään katsastamassa auton. Nyt voi ajella taas vuoden verran.
Pyöräretkelläni huomasin Konikarvon satamassa luontoaseman. Häpeä tunnustaa, etten ollut sitä aikaisemmin huomannut.
Olin tänään kuuluttajana nuorten kansallisissa yleisurheilukilpailuissa.
Kävin katsomassa naisten III-sarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – FC United. Ottelu päättyi 2-3.

Uutiset

Paraguayn ja Japanin neljännesvälierää leimasi molempien osapuolien tarkka ja kurinalainen puolustuspeli, mutta Paraguay voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun 5-3 vieden MM-jalkapallon toiseksi viimeisen puolivälieräpaikan.

Ylivieskalainen tavarataloyritys J. Kärkkäinen pääsee yrityssaneeraukseen. Oulun käräjäoikeus on hyväksynyt saneerausohjelman. Yhtiön yt-neuvottelut päätyivät kahden työntekijän irtisanomiseen ja 14 osa-aikaistamiseen.
Saneerausohjelmaan hyväksytyistä 35 miljoonaa euron veloista yhtiö saa yli 17 prosenttia anteeksi. Julkisoikeudellisista velkojista verottaja vastusti saneerausohjelmaehdotusta. Kärkkäisellä on nyt kymmenen vuotta aikaa maksaa velat pois. Velkojia oli kaikkiaan noin 800.
Saneerausohjelmaan liittyen yhtiö irtisanoo kaksi työntekijää ja osa-aikaistaa 14 työntekijää. Kärkkäisellä on kaikkiaan 400 työntekijää.
J. Kärkkäinen Oy:n toimivan johdon näkemyksen mukaan yhtiön tulevaisuus näyttää hyvältä. Ennusteiden mukaan vuonna 2009 avattu Lahden myymälä ohittaa myynnissä Ylivieskan myymälän vuoden 2010 aikana.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee tuotteiden hintoja. Alkoholi maksaa suomalaisille toiseksi eniten maailmassa. Suomessa on euroalueen korkeimmat kuluttajahinnat. Hintavertailu perustuu tuotekoroeihin.

Televisiosta katsottua

Espanja kukisti neljännesvälieräottelussa Portugalin David Villan maalilla, ja eteni näin kahdeksan parhaan joukkoon Paraguayta vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 180/103, lepopulssi 59. Pyöräily 40 km/836 km.

Loppukevennys

Aviopari päätti säästää rahaa joulukinkkuun sopimalla, että laittavat joka yhdynnän jälkeen säästöpossuun markan. Kun possu viimein avattiin, siellä oli myös 50-pennisiä. Aviomies kysyi vaimoltaan, mitä ne siellä tekevät. – En minä viitsinyt ottaa talonmieheltä enempää.

Kaksi naista tapasi kadunkulmassa. – Tuleeko teille pukki tänä jouluna? – Ei tule. Mieheni on kotona koko joulun.

Nainen soittaa kirjakauppaan ja sanoo: - Asia koskee rintaliivejä, jotka ostin teiltä eilen. – Teillä on nyt varmaan väärä numero … - Kyllä, aivan oikein. Siksi soitinkin.

Kaikki organisaatiot muistuttavat likakaivoja: suurimmat paskat nousevat pinnalle.

Se oli hieno peli, katsoja sanoi erotuomarille. – Vahinko vain ettette nähnyt sitä.

Tamperelainen meni pizzeriaan, jossa mainostettiin: ”Kaikki pizzat 7 euroa” – Mitähän herralle saisi olla? kysyi tarjoilija. – Kaikki pizzat!

- Osaakkos sää lypsää ja ajaa raktoria? teiskolaisisäntä kysyi töitä kyselevältä Kallelta. – Kyllä mää sitä ajaa osaan, mutta en oo koskaan ees yrittäny lypsää sitä, Kalle ihmetteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti