maanantai 2. elokuuta 2010

MA 02.08.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 16 C, päivällä + 22 C, tuuli 4m/s , sadekuuroja.

Tapahtumat

Olin tänään tukkilaisfilmijulisteiden näyttelyn avajaisissa Tapion Tuvalla. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/08/tukkilaisfilmijulistenayttely-28-592010.html

Näyttely on osa tukkilaisfilmifestivaalia. Katso http://kotisivukone.fi/files/vipustin.kotisivukone.com/Alnus_ry/Esitelmat/tukkilaisflmijuliste-nayttely/me_tulemme_taas_a4.pdf

Perjantaina 30.7.2010 Perussuomalaisten Oulun piirin 1. varapuheenjohtaja raahelainen Esko Sikkilä soitti ja varmisti suostumukseni asettua perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi. Hän ei itse aio asettua ehdokkaaksi, vaikka hänet on jo nimetty ehdokkaaksi. Hän aikoi esittää minua ehdokkaaksi ja ymmärsin, että hän on valmis työskentelemään ehdokkuuteni hyväksi jatkossakin. Oulun piirin sivuilta huomaan, että minua ei kuitenkaan ole asetettu kansanedustajaehdokkaaksi, vaan paikka on annettu sieviläiselle kokoomuksenlistan varavaltuutetulle Juha Liukkoselle. Kokouksessa puhetta on johtanut jo ehdokkaaksi hyväksytty perussuomalaisten Oulun piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen ja kokoukseen on osallistunut myös muita ehdokkaaksi nimettyjä henkilöitä. Nämä esteelliset henkilöt ovat halunneet varmistaa, ettei heille tule kilpailijaa, vaan ehdokkaaksi nimetään täyte-ehdokas, joka ei ole kilpailija. Minä en siis kelpaa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi. Olen varma siitä, että olisin ollut varma läpimenijä tällä puolueiden Oulun vaalipiirin ehdokasasettelulla. Näissä vaaleissa tarvitaan ehdokkaaksi tunnettua ja luotettua henkilöä. Nyt kansanedustajaehdokaspaikka halutaan likaisella pelillä järjestää toiselle henkilölle ja mahdollinen kansanedustajuus nimeltä mainitsemattomalle henkilölle. Katso http://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit2011/oulunvaalipiiri

Tämän mielestäni puolueen edun vastaisen toiminnan takana ovat piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen, muhoslainen piirisihteeri Paula Juka sekä tässä vaiheessa vielä nimeltä mainitsemattomat henkilöt.
Ehkä toimintaperiaatteeni avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja lainmukaisuus olisivat kelvanneet suurelle osalle äänestäjistä. Eduskuntavaalit ovat entistä enemmän henkilövaalit. Siksi edustajaehdokkaan tulee olla tunnettu ja hyväksi havaittu ehdokas.

Katso mitkä mahdollisuudet tuhotaan likaisella pelillä http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/06/puolueiden-kannatus-ja-eduskuntavaalit.html

Lähetin sähköpostia perussuomalaisen puolueen puoluehallituksen jäsenille. On aika erikoista, jos puolueen johto ei puutu tähän likaiseen peliin. Nyt nähdään, mikä Timo Soini on miehiään. Hyväksyykö hän likaisen pelin? Pistääkö hän päänsä pensaaseen ja välttelee vastuuta? Onko tämä Timo Soinin ja perussuomalaisen puolueen johdon linja?

Uutiset

Ulkomaiset luonnonmarjojen poimijat tekevät rajuja työpäiviä. Kemijärvellä Luusuan koululla olevat thaimaalaiset poimijat lähtivät metsään viideltä aamulla ja palasivat takaisin majoituskoululleen kahdeksalta illalla.

Venäjä voitti Barcelonan yleisurheilun EM-kisojen mitalitaulukon. Kärkisija varmistui, kun venäläisnaisten 4 x 400 metrin viestijoukkue juoksi ylivoimaiseen voittoon.

Suomen valtio myönsi seitsemän vuotta sitten korkotukiavustuksen 32 miljoonan euron lainalle, jolla Costa Rican kansaneläkelaitos osti sairaalavälineitä suomalaiselta Instrumentariumilta. Myöhemmin paljastui, että lainaprosessiin liittyi lahjontaa. Costa Ricassa maan entinen presidentti ja kaksi virkamiestä ovat saaneet lahjonnasta pitkät vankeustuomiot. Suomessa keskusrikospoliisi epäilee kolmea Instrumentariumin entistä työntekijää törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä avustuspetoksesta. Tapausta käsiteltiin viime viikonloppuna Saksan Stuttgartissa Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksessa. Liitto käytti Suomen Costa Ricalle antamaa apua esimerkkinä huonosti valvotusta kehitysapuhankkeesta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike on Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus: Sananvapaus voitti. Valtamediat ovat jättäneet varsin vähälle Liisa Mariaporin voiton EIT:ssä. Raahen käräjäoikeus aikanaan tuomitsi Mariaporin kirjan tuhottavaksi. EIT:n tuomio oli sananvapauden voitto.
Toinen lehtileike käsittelee Barcelonan tuloksia.

Terveys ja liikunta

Paino 101,5 kg, verenpaine 155/100, lepopulssi 55, pyöräily 28 km/1626 km, uinti 500 m/ 24500 m.

Loppukevennys

Olkka nii hyvä ja vassakuu, niistäkä nokka ja pyyhkikä suu.

Miksi sanotaan puheliasta virolaista? – Suubaltiksi.

Kuningas Kaarle Kustaa ja Ahti Karjalainen ovat metsästämässä fasaaneja kuninkaallisilla metsästysmailla. Kuningas on ampunut pitkälti kolmatta sataa fasaania, kun korkea-arvoisen metsästysvieraan näkökenttään lentää varis. Ahti huutaa: - Hei kuningas, mikä se tuo lintu on? – Va sa ni? huikkaa kuningas takaisin, ja siinä samassa Ahti täräyttää haulikon molemmat piiput ja pudottaa variksen.

Ulkoministeri Ahti Karjalainen kävi pitkiä ja sitkeitä neuvotteluja Tukholmassa pääministeri Olof Palmen kanssa. Herrat pääsivät lopulta yksimielisyyteen ja Palme kutsui Karjalaisen kotiinsa illalliselle, mikä oli ennenkuulumaton kunnianosoitus. Liikuttunut Karjalainen piti pienen kiitospuheen, jonka tulkki käänsi. Puhe päättyi finaaliin: - Olen syvästi liikuttunut tästä lämminhenkisestä maitamme yhdistävästä illasta, ja erityinen kiitos sen onnistumisesta lankeaa rouva Lisbet Palmelle. Ehtoisan emäntämme vieraanvaraisuus hakee vertaansa, ja hän on taikonut eteemme uskomattomia herkkuja. Ehdotankin maljaa rouva Palmelle ja kolminkertaista hurraa-huutoa hänelle. Tämän jälkeen Karjalainen luopui tulkin käytöstä, kääntyi rouva Palmen puoleen, nosti lasinsa ja huusi: - Hora, hora, hora!

Ahti Karjalainen kävi Tukholmassa kiivasta sananvaihtoa kollegansa Krister Wickmanin kanssa. Neuvottelujen päätyttyä pääministeri Olof Palme kysyi ulkoministeriltään, mistä herrat olivat keskustelleet päiväkaupalla. – Puhimme ainoastaan saaristokysymyksestä, vastasi Wickman. – Mistä helvetin saaristokysymyksestä, Palme ihmetteli. – Eihän meillä ole ollut Ahvenanmaastakaan mitään kinaa vuosikymmeniin. Sitä kertoi Wickman ihmetelleensä, mutta sanoi hän mitä vain, Karjalaisen suusta oli aina kuulunut: - Öö, öö, öö.

Turkulaiseen kananrehutehtaaseen etsittiin kaksikielistä sihteeriä. sopiva löytyi, ja johtaja päätti testata sihteerin kielitaitoa. Hän soitti toimistoon ja kuuli, miten sihteeri vastasi hennolla äänellä: - Turun Muna, Åbo kickel! Hyvää päivää!

Onko sinulla jo jojo? – Har du redan redanredan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti