sunnuntai 29. elokuuta 2010

SU 29.08.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, sadekuuroja, päivällä + 13 C puolipilvistä.

Tapahtumat

Kävin katsomassa hirvenjuoksukisoja ja ratsastuskilpailuja. Tein tyytymättömyydenilmaisuni Ylivieskan-Raahen käräjäoikeuden tulevaan päätökseen. Se on samalla täydennys kanteluuni oikeuskanslerille ja tutkintapyynnön täydennys valtakunnansyyttäjävirastolle ja KRP:lle. Katso: Lehdistötiedote http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/lehdistotiedote.html

Uutiset

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) sanoo, että jätevesiasetusta ei avata ja viedä uuteen valmisteluun. ”Päätös ei ole virheellinen. ”Entinen ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.) sanoi keskiviikkona, että häntä huijattiin väärillä laskelmilla silloin, kun esitystä valmisteltiin. ”Vakuutuin siitä, että on olemassa halpoja ja toimivia ratkaisuja, mutta asia ei olekaan niin”, Enestam sanoo Åbo Underrättelser -lehdessä.
Lehtomäki myöntää, että luvut ovat olleet ”alakanttiin”. Hän ei kuitenkaan usko, että virkamies olisi tahallaan harhauttanut. ”Arviot ovat aina arvioita. Asetuksen ympäristönsuojelulliset tavoitteet ovat edelleen oikeat ja perustellut.” Lehtomäki toteaa, että jätevesien käsittelyä pitää parantaa viemäriverkon ulkopuolellakin. ”Hyvin paljon on tehty, jotta toimeenpano etenisi maalaisjärkeä käyttäen.” Hän huomauttaa, että pienituloiset saavat jätevesien puhdistamiseen korjausavustusta, korjaustöistä saa kotitalousvähennystä ja neuvontaa parannetaan koko ajan.
Erkin kommentti: Ympäristöministeri Paula Lehtomäki osoittaa kommenteillaan täydellistä asioihin perehtymättömyyttä ja tietämättömyyttä ongelman suuruudesta ja laadusta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Chilen kaivosmiehet kuntokuurille. 33 kaivosmiehestä 9 on liian lihavia mahtuakseen heille porattavan pelastuskuilun läpi.
Toinen lehtileike: Poniratsukoiden SM-kisat käyntiin Kalajolla. Kolmas lehtileike käsittelee Suomi-Ruotsi maaottelua.

Terveys ja liikunta

Paino 100,6 kg, verenpaine 150/97, lepopulssi 49. Pyöräily 28 km/2088 km, uinti 1000m / 35000m,

Loppukevennys

Yllättäkää vaimonne. Tehkää se matolla. Matti Oksalan Kutomo ky.

- Kumpi on parempaa kokemuksen perusteella oikea lanta vai apulanta? – Vaikea sanoa. Se taitaa olla ihan makuasia.

Nokkakolari oli väistämätön. Toiselta kuljettajalta murtui nenä.

Älkää tappako vaimoanne pyykinpesulla – antakaa Husqvarna-pesukoneemme tehdä se.

Suomenkielinen mainoskyltti rhodoslaisen jalokiviliikkeen ikkunassa: ” Älä mene muualle petettäväksi – tule meille!

Ylioppilas. Autonkuljettajien opintolinjalla on peruutuspaikkoja.

Suomi ei noudata kaikkia kidutuskomitean suosituksia.

Mennään Turkkuseen ja kaadetaan viinaa kurkkuseen.

Savolaisäiti oli teenkeittopuuhissa ja hänen poikansa katsoi televisiota. Hetken kuluttua äiti kysyi pojalta: - Kuajanko jo teeveen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti