sunnuntai 8. elokuuta 2010

SU 08.08.2010

Taitelija Markku Hakola ja Niilo Kustaa Malmbergin muotokuva Kalajoki-näyttelyssä. Näyttelyssä on nyt käynyt 7400 vierailijaa.Päivän sää

Lämpötila päivällä + 25 C, pilvistä ja ukkoskuuroja.

Tapahtumat

Keskustelin tänään erään lääketieteen tohtorin kanssa terveyskeskusten ongelmista. Hänen mukaansa ongelmien kartoitus on aloitettava johtavasta lääkäristä ja johtavasta sairaanhoitajasta sekä työilmapiiristä sekä töiden organisoinnista. Tohtori osasi analysoida erittäin tarkasti ongelmakohdat. Hänen mielestään Kalajoki on erinomainen paikka lääkäreille työympäristön ja paikkakunnan palvelutason osalta. Ylimääräistä palkkaa ei tarvitse maksaa jos perusasiat ovat kunnossa. Tohtori kritisoi erittäin voimakkaasti poliittisia päättäjiä, jotka eivät ymmärrä asioita. Tohtorin saarna vahvisti omia käsityksiäni siitä miten ongelmat Kalajoella on korjattava.

Olen käyttänyt tänään useita tunteja oikeudellisten asioiden selvittelyyn.

Uutiset

Saunomisen MM-finaalissa Heinolassa kuoli lauantai-iltana venäläinen mies. Suomalainen finalisti vietiin hoidettavaksi Lahden keskussairaalaan. Hänen tilastaan ei vielä lauantaiyönä ollut tietoa.

Moskovan savusumu ei osoita laantumisen merkkejä. Ympäristön metsä- ja turvepalot työntävät edelleen sankkaa savua kaupunkiin. Suomessa ilmakehän pienhiukkasten määrä on ollut yöstä lähtien kasvussa Uudenmaan alueella.

Suomessa noin 14 000 taloutta on vailla sähköä. Illan aikana Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja ympäri Pohjanmaata riehunut ukkosmyrsky on katkaissut sähköt tuhansilta. Myös Veera-myrskyn jäljiltä sähköttä on vielä noin 7 500 asiakasta.

Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys elokuussa on mitattu Lahdessa ja Heinolassa, missä elohopeamittari kohosi 33,7 asteeseen. Edellinen elokuun lämpöennätys mitattiin Etelä-Savossa, Sulkavalla vuonna 1912. Se oli tuolloin 33,2.

Vaalirahoihin liittyvien rikosten tutkinnat ja syyteharkinnat näyttävät valmistuvan lähellä ensi kevään eduskuntavaaleja. Etenkin keskusta toivoisi nopeaa käsittelyä vaalirahajutuille. Viranomaiset eivät aio käsitellä kansanedustajien rikosepäilyjä muita juttuja nopeammin.
Viime eduskuntavaalien jälkeen käynnistynyt vaalirahakohu on johtanut useisiin rikostutkintoihin. Istuvista kansanedustajista vaalirahajutuissa ovat rikoksesta epäiltyinä keskustan Antti Kaikkonen ja kokoomuksen Ilkka Kanerva. Kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuran rikosepäily on syyteharkinnassa.
Poliisi selvittelee myös kokoomuksen kansanedustajan Sampsa Katajan toimintaa lahjusrikostutkinnassa. Edellisen pääministerin Matti Vanhasen toimet ovat oikeuskanslerin tutkinnassa.

Katso NRA:n sivut. Sieltä löytyy mielenkiintoista tietoa: http://www.nra.fi/

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Maailmantalous painottuu kehitysmaihin. Toinen lehtileike: Yleisurheilun SM-kisojen tuloksia.

Televisiosta katsottua

Katsoin Kalevan kisoja Kajaanista television välityksellä.

Terveys ja liikunta

Paino 101,6 kg, verenpaine 180/110, lepopulssi 55, pyöräily 8 km/ 1746 km.

Loppukevennys

- Mitkä olivat ensimmäiset juustot paratiisissa? –Adam ja Edam.

Miten maailmalla huvitellaan. Yhdysvalloissa on Disney-show, Englannissa on Muppet-show ja Venäjällä Gorbat-show.

Mitä eroa on miespuolisella pianistilla ja huilistilla? Huilistilla on pilli kuonon alla, pianistilla on kulli pianon alla.

Mitä eroa on käellä ja satiaisella? Käki munii toisten pesiin, kun taas satiainen pesii toisten muniin.

Mitä eroa on suomalaisella ja ruotsalaisella miehellä? Suomalainen on votkan jäillä ja ruotsalainen ottaa jätkän voilla.

Kun Pallaksella vasta yritellään, niin Ylläksellä jo paritellaan.

Kun illalla pullo kallistuu, niin aamulla kallo pullistuu.

Onpa sitä nyt jäätelöt suissa ja suutelot jäissä.

Suomalainen karjuu yhteen ja yrjöö kahteen.

Pistä kassiin se kukkanen kallis.

Vippaas tutulle liikaa rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti