maanantai 30. elokuuta 2010

MA 30.08.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, päivällä + 14 C

Tapahtumat

Aamulenkillä huomasin, että muuttolinnut ovat lähteneet ja lampaat ovat tulleet tilalle.

Tänään käräjätuomari Jaakko Raittila on yrittänyt tavoittaa minua puhelimella useampaan kertaan, kun minä lähetin aamulla Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tulevaan päätöksen tyytymättömyyden ilmaukseni. Tiedän, että tein sen viikkoa liian aikaisin, mutta halusin tällä tuoda esille totuuden. Raittila olisi halunnut keskustella ja antaa minulle ohjeita. Minä en halunnut soittaa Jaakko Raittilalle ennen oikeuden päätöstä, koska en halua vaikuttaa tuomarin päätöksentekoon. Kun en soittanut Raittilalle, niin Raittila oli yrittänyt tavoittaa minua uudelleen. Olin silloin poimimassa punaviinimarjoja. Hänen soittonsa oli ollut uhkauksen luontoinen, sillä hän oli vaatinut minua soittamaan tai asiat menevät vakaviksi. Koen tuon soiton uhkaukseksi ja katson, että turvallisuuteni kotonakaan ei ole taattu. Joudun harkitsemaan maanpakoon lähtemistä. Tuskin voin osallistua huomiseen valtuuston kokoukseen. Ymmärrän Raittilan huolen, sillä kysymys saattaa olla myös hänen tuomarin vakanssistaan. Katson kuitenkin, että tällainen uhkailu vie pohjan pois Raittilan toiminnalta toimia asiassa tuomarina 6.9.2010. annettavassa päätöksessä.

Olen saanut lisää materiaalia Mikko Kovalaisen toiminnasta.

Uutiset

Japanin keskuspankki pitää tänään maanantaina hätäkokouksen maan valuutan vahvistumisen vuoksi. Jenin voimistuminen suhteessa muihin valuuttoihin uhkaa hidastaa maan vientivetoisen talouden toipumista taantumasta. Poliittinen paine arvonnousun hillitsemiseksi on jatkuvasti kasvanut.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolue tavoittelee 15:tä kansanedustajan paikkaa ensi kevään eduskuntavaaleissa ja kahta ministerinpaikkaa hallituksessa. Soinin mukaan 15 edustajalla pitäisi päästä mukaan hallitusneuvotteluihin, ja hallituksessa perussuomalaisia kiinnostavat kauppa- ja teollisuusministeriön sekä sisäministeriön salkut.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Suomi-Ruotsi maaottelua ja maaottelussa saavutettuja tuloksia. Toinen lehtileike käsittelee Rannikon Ratsastajien ratsastuskilpailuja Kalajoella.

Terveys ja liikunta

Paino 100,5 kg, verenpaine 166/102, lepopulssi 49. Kävely 12 km/ 361 km, uinti 1000m / 36000m

Loppukevennys

Savolaismies heitettiin helsinkiläisestä rautakaupasta ulos, kun hän olisi välttämättä halunnut ostaa sieltä ”ketunraatoja”.

Savolaismies yritti kaapata lentokoneen. Finnair ei ostanut.

Maatilan puhelin soi ja puhelimessa joku kysyi: - Onko viljoo näkyny? - Joku Brysseliin palkattu eurobyrokraatti siellä kyselee satonäkymiä.

Korpiselällä neuvottiin kosijaa ennen vanhaan seuraavaan tapaan: - Kun halunnet akan ottuo, ka koittele luondo enzin. Kun lähettä morzeimen kera kävelyh, laita morzein eilläpäin ta itse astu jälellä. Kuze kintuille, takun kiändyy katsomah, syle silmille. A kun ei suuttune, ota akaks, suat hyvänluondozen.

Toivomme kaikille onnistunutta lentoa. Viroksi: Toivoma kaigil hubasa ilmastaroikkuma. WC:t ovat koneen takaosassa. Helbotuskobit on ilmalaeva händäpääs. Turvaohjeet on jokaisen istuimen alla. Abulabut on jogise persis ligi. Hyvää matkaa! Head reisi!

Torniolainen seisoi sillalla, jonka alla virtaavassa joessa räpisteli haaparantalainen mies henkensä edestä ja huusi: - Hjälpa! Jag kan inte simma! Torniolainen vastasi: - Jag kan inte svenska!

Kiekonheiton Euroopan mestari Pentti Kahma ihmetteli maaottelussa Ranskassa: - On tämä kumma paikka, kun sanon vain nöf, nöf, ne tuo mulle heti yhdeksän olutta. (yhdeksän on ranskaksi neuf, lausutaan nöf).

- Miksi Japanissa kutsutaan juoppoa? – Sakemanniksi. – Kuka on Japanin kuuluisin opettaja? – Lii Tu. – Kuka on Japanin surkein hiihtäjä? – Eisuksi Luista.

Intiaanit hoitivat viestintäyhteyksiään naapurikyliin antamalla huovan ja nuotion avulla savumerkkejä. Kerran intiaanikylän asukkaat näkivät naapurikylän suunnasta tulevan pitkän mustan savujuovan, jonka merkitystä kukaan ei ymmärtänyt. Vanha päällikkö kaivoi kätköistään savumerkkien sanakirjan ja lopulta löysi sieltä selityksen: - Vittu, viltti on tulessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti