perjantai 27. elokuuta 2010

PE 27.08.2010


Kourinjärvi

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, päivällä + 11 C

Tapahtumat

Kävelylenkillä ollessani pohdin käräjätuomari Jaakko Raittilan toimintaa. Maanantaina, kun soitin hänelle niin tuli vakuuttuneeksi siitä, ettei hän ollut perehtynyt asioihin eli oikeudenkäyntiväittämiini. Sama tilanne oli kaksi vuotta sitten Raahen käräjäoikeudessa tuomari Jyrki Määtän osalla. Minä sanoin maanantaina käräjätuomari Jaakko Raittilalle puhelinkeskustelussa, että minulla on mennyt asioiden selvittelyyn vuosia ja yksikään tuomari ei voi paneutua näihin asioihin yhden päivän aikana. Siksi en mennyt tiistaina oikeudenistuntoon. Katsoin, että oikeusturvani kannalta on parempi, kun en mene vapaaehtoisesti oikeudenistuntoon, jonka päätös on tehty etukäteen. Käräjätuomari Jaakko Raittila käynnisti vapauden riistoni, koska hänellä oli kiire tehdä oikeuden väärä päätös. Oikeudenistunnossa käräjätuomari Jaakko Raittila ei sallinut minun esittää oikeudenkäyntiväittämiäni. Hänellä oli selkeä ennakkoasenne asioihin. Jos olisin saanut esittää oikeudenkäyntiväittämäni, niin useamman päivän pidätykseni olisi joutunut outoon valoon. Nyt käräjätuomari Jaakko Raittila joutuu tekemään väärän päätöksen saadakseen näyttämään pidätykseni oikealta toimenpiteeltä. Käräjätuomari Jaakko Raittila esti minulta oikeusavustajan saamisen. Tämän voi paikalla ollut kuuntelemassa ollut henkilö todistaa. Lisäksi käräjätuomari kieltäytyi ottamasta minulta sellaista todistusaineistoa, mikä todistaa Mikko Kovalaisen lainvastaisen menettelyn. Oikeudenkäynti ei siis täyttänyt oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteita, kuten olin ennakoinutkin. Käräjätuomari Jaakko Raittila oli valmis tekemään päätöksensä asiassa heti maanantaina välittömästi oikeudenistunnon päättyessä. Mikko Kovalainen ei suostunut siihen, että päätös annetaan heti. Päätöksenteon kiireys osoittaa selkeästi sen, että käräjätuomari Jaakko Raittilalla oli kiire antaa päätös. Hän sanoikin, että Aholle pitää antaa valitusosoite asiassa. Tein asiasta kantelun oikeuskanslerille sekä rikostutkintapyynnön valtakunnansyyttäjävirastolle ja keskusrikospoliisille sekä selvityspyynnöt käräjäoikeuden laamanneille.
Miksi kukaan ei kuule avunhuutojani
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/miksi-kukaan-ei-kuule-avunhuutojani.html

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan. YLE Uutisten elokuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset saivat jälleen uuden ennätyslukemansa, 10,7 prosenttia. Suosituin puolue on edelleen kokoomus, jota kannatti 22,8 prosenttia vastaajista. Laskua heinäkuusta on 0,2 prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus pysyi lähes ennallaan ja oli elokuussa 20,4 prosenttia. Keskustalle mittaus näytti täysin samaa kuin heinäkuussakin eli 19,7 prosentin kannatusta. Vihreiden kannatus oli pienessä laskussa ja tulos oli 9,2 prosenttia. Myös vasemmistoliitolla suunta oli alaspäin ja kannatus 7,5 prosenttia. RKP:n kannatus sen sijaan on noussut 0,4 prosenttiyksikköä ja oli nyt 4,4 prosenttia. Kristillisdemokraateille mittaus näyttää saman verran miinusta ja 3,9 prosentin kannatuksen. Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten 2 900 ihmistä elokuun 3. - 26. päivänä. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Keskustan entinen puoluesihteeri vaatii keskustalta yli 200 000 euron korvausta ylitöistään neljän puoluesihteerivuoden ajalta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jarmo Korhosen ylityölaskusta kerrottiin eilen keskustan puoluehallitukselle.

Poliisin epäillään hukuttaneen avovaimonsa Itä-Suomessa heinäkuussa, kertoo Iltalehti. STT:n tietojen mukaan 48-vuotias vanhempi konstaapeli työskentelee Helsingissä keskustan poliisipiirissä.

Raskasta asfalttikonetta kuljettanut lavettirekka horjahteli nelostiellä kaistalta toiselle aamuyöllä, kun rekan umpihumalaisella kuljettajalla oli vaikeuksia päättää ajolinjoja. Poliisi sai etelään pyrkineen kuljettajan pysähtymään Heinolan ja Lahden välillä. Hän totteli poliisin näytettyä pysähtymismerkkiä. 48-vuotias suomalainen mies puhalsi alkometriin 2,33 promillea.

Virolainen diplomaatti Harry Lahtein joutui eroamaan alkuviikolla tehtävistään Valko-Venäjän-suurlähetystön asioidenhoitajana, kun virolainen uutissivusto Delfi kirjoitti saamastaan nimettömästä viestistä. Viestissä kerrottiin, että Lahtein on ahdistellut valkovenäläisiä naisia seksuaalisesti ja että Lahtein lupaili naisille viisumeita Schengen-alueelle ja töitä Viron Valko-Venäjän-lähetystössä. Viestin yhteydessä Delfi sai sarjan kuvia, joissa Lahtein istuu ravintolassa Valko-Venäjän Minskissä neljän nuoren naisen seurassa. Pöydät notkuvat viinaa, ja joissain kuvissa Lahtein kähmii naisia rinnoista. Viron ulkoministeriö vahvisti, että eräs kuvien naisista on saanut viisumin.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Nopeasti nopeaksi, Eduard Hämäläisen tyttö voitti naisten 200 metrin juoksun Suomen mestaruuden vuoden harjoittelulla.
Toinen lehtileike: Neljäsosa epäilee poliisia korruptiosta tai epäeettisyydestä. Talousrikostorjunnassa petrattavaa. Näin kertoo poliisibarometri.

Televisiosta katsottua

Katsoin Suomi-Ruotsi maaottelun ensimmäisen päivän kilpailuja.

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 171/100, lepopulssi 56. Kävely 10 km/ 339 km, uinti 1000m/33000m.

Loppukevennys

- Viimeinen sananne on siis Ei? – Kyllä.

- Sammuin eilen eteisen lattialle kotiin tullessani. – Mitä sitten tapahtui? – Vaimo haukkui minut pystyyn.

Ministeriö käyttää huoneistoa Brysselissä poikkeavien virkamiesten majoittamiseen.

Ensiavun tärkeimpiä taitoja on tietää, miten lasta tehdään.

Puheenjohtaja valintaa venytti se, ettei ollut yhtään selvää ehdokasta.

Tietyömaalla: - Mikäli ette työskentele ripeämmin, saatte katua! – En minä teitä pelkää!

Miten ennen pystyttiin pitämään maitoja viileinä?

- Lakkaisinko vai lopettaisinko? mietti maalari, kun kello lähestyi neljää.

- Tarjoilija, saanko yhden viskin? – Jäänkö kanssa? – Voit sä jäädäkin.

Arkkitehdille sattui vahinko: oli käytävä vessassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti