torstai 26. elokuuta 2010

TO 26.08.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 9 C

Tapahtumat

Viime viikonlopun aikana tehtiin Himangalla varkaus, jossa anastettiin kumivene ja siihen kuuluva perämoottori. Poliisi on selvittänyt rikoksen ja saanut anastetun omaisuuden takaisin. Asialla on ollut kaksi eteläsuomalaista miestä. Samassa yhteydessä on poliisin haltuun saatu Yamaha -merkkinen 5 hevosvoiman sekä Mercury -merkkinen 5 hevosvoiman perämoottorit, joiden alkuperä ei ole selvillä. Poliisi pyytääkin rannikon veneenomistajia, joilla on kyseisenlaiset moottorit, tarkistamaan omaisuutensa.

Kävin tänään kävelylenkillä pururadalla. Mieleeni tuli tietenkin oikeusasiat ja tekemäni youtube-videot, jotka olivat käräjätuomari Jaakko Raittilan käytettävissä jo ennen oikeudenkäyntiä samoin kuin tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon ja syyttäjä Esa Mustosen tiedossa ja Raahen oikeudenkäynnissä esteellisenä tutkinnanjohtajana toimi Raimo Ollila ja esteellisenä syyttäjänä Esa Mustonen. Tämä varmistaa sen, että Ylivieskan oikeudenkäynti ei varmasti täyttänyt oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteita, koska tutkinnanjohtaja ja syyttäjä olivat esteellisiä. Käräjätuomarin virhe oli se, ettei hän perehtynyt asioihin eikä myöskään antanut minun esittää oikeudenistunnossa oikeudenkäyntiväitteittäni. Näin ollen pidätykseni oli törkeä ihmisoikeusrikos ja Ylivieskan käräjäoikeuden istunto sen jatke.
Katso DVD-dokumentti youtubessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

Kävin katsomassa jääkiekon mieste ensimmäisen harjoitusottelun JHT- Vaasan Red Ducks. Kotijoukkue voitti numeroin 4-3.

Uutiset

Merisalo: Puolueet tiesivät kertomaansa enemmän vaalirahoista
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/08/merisalo_puolueet_tiesivat_kertomaansa_enemman_vaalirahoista_1930929.html

Entinen ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (r.) kertoo Hufvudstadsbladetissa tulleensa virkamiehen höynäyttämäksi, kun hän esitteli lain haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmien uudistamisesta vuonna 2004. Asetuksen mukaan jätevesijärjestelmä on laadittava sellaiseksi, että ympäristöön ei pääse tiettyä raja-arvoa enempää jäteveden lika-aineita. Enestam kertoo HBL:ssä ympäristöministeriön virkamiehen antaneen hänelle vääriä tietoja päätöksenteon tueksi. Laki haja-asutusalueiden viemäröinnistä tulee voimaan vuonna 2014, ja se koskee satojatuhansia talonomistajia. Viemäröintivaatimus on usein kallis ja hankala toteuttaa.

Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen joutuu sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten kuultavaksi. Ministeriö haluaa selvittää, rikkoiko Partinen ilmoitusvelvollisuutta ja levittikö hän väärää tietoa sikainfluenssarokotusten haitoista.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Sikainfluenssarokotukset keskeytettiin. Nyt selvitetään Pandemix-rokotteen ja lasten narkolepsiasairastumisen yhteys.
Toinen lehtileike: Kalajoen ja Pyhäjoen tuulivoimaloille YVA-menettely. Ympäristövaikutusten arvioinnissa tunnistetaan ja arvioidaan hankkeiden vaikutuksia muun muassa ihmisiin, luontoon, rakennettuun ympäristöön ja luonnonvaroihin.

Terveys ja liikunta

Paino 100,3 kg, verenpaine 158/103, lepopulssi 56. Kävely 10 km/329 km, uinti 1000m/32000m

Loppukevennys

M. A. Castren poikkesi tutkimusmatkallaan vienankarjalaisessa kylässä, jossa tunnettiin suurta kiinnostusta oppinutta miestä kohtaan. Kun Castren kertoi olevansa kielentutkija, käsitti väki sanan perin ahtaasti. Muuan eukko työnsi oitis kielensä pitkälle ulos ja selitti tietävästi: - Katso, terve teä minun kieli on ain ollun enkä ole kuullun et muijenkaan kiel oli märäntyn!

Kielentutkija teki havaintoja vanhan hämäläismiehen puheesta ja kysyi: - Sanotteko te täälläpäin ”minä kuolin” vai ”minä kualin”? – Täällä Hämeessä me pidämme turpamme kiinni sitten, kun me olemme kuolleet, selitti isäntä.

Lääkäri täytti savolaispotilaansa potilaskorttia ja kysyi? – Onko Tirronen nainut? – Oon mie pari kertoo törräyttänyt.

Krapulaisen näköinen mies tuli huoltoaseman baariin ja yritti saada selkoa ruokalistasta. Baarityttö huomasi tilanteen ja ehdotti: - Päivän pannu? – Ei, kun yön ryypänny, vastasi mies.

- Sinun ryyppäämisesi huolestuttaa minua. Eikö sinun olisi viisainta käydä lääkärissä? – Ei maksa vaivaa.

- Jouduimme viemään vanhan susikoiramme lopetettavaksi? – Tuliko se vihaiseksi? – No ei se siitä riemastunutkaan.

- Anteeksi, jokohan jää kestää? – Kestää. – Kiitos. – Ei kestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti