sunnuntai 15. elokuuta 2010

SU 15.08.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 17 C, päivällä + 20 C

Tapahtumat

Kävin tänään Kalajoki-näyttelyssä, jossa tapasin australialaisia vieraita. Kalajoki-näyttelyssä on käynyt nyt 7500 vierasta.
Näyttää siltä, että minulla on vielä mahdollisuus päästä perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi. Puolueen puoluehallitus sanoo ehdokasasettelussa viimeisen sanan. Tavoitteenani on kansanedustajuuden lisäksi poliisiministerin paikka, jos perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa. Luonnollisesti ministerin paikan saaminen edellyttää suurta äänimäärää. Tavoitteenani on 8 000 - 10 000 ääntä. Tämä taas edellyttää tehokasta vaaliorganisaatiota ja Kalajoen, koko Kalajokilaakson ja Pohjois-Suomen yhteistyötä yli puoluerajojen jotta voidaan varmistaa Kalajoelle sen kaikkien aikojen ensimmäinen ministerin paikka.

Kävin katsomassa IV-sarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – GBK II. Kokkolaiset tekivät ensimmäisellä puoliajalla kolme maalia. Näin GBK:n taitavat junoripelaajat voittivat ottelun 3-0.

Uutiset

Puheenjohtaja Timo Soini varoitti lauantain puheessaan selvin sanoin väkeään puolueen vastaisesta toiminnasta. Soinin mielestä muut puolueet eivät pysty perussuomalaisten vaalivoittoa patoamaan - uhka on perussuomalaisissa itsessään, jos he eivät osaa asioitaan hoitaa.
- Sanon sinulle puoluesisar ja -veli: puoluehallituksella on viimeinen sana ehdokasasettelussa. Emme tule hyväksymään puolueen kokonaisedun vastaista toimintaa. Ota tämä sana vakavasti. Elä ja toimi sen mukaan.

Puolue haluaa korottaa omaishoidon tukea ja tehdä tuesta samansuuruisen asuinpaikasta riippumatta. Lisäksi perussuomalaiset vaativat tasokorotusta työmarkkinatukeen sekä työttömän peruspäivärahaan. Myös työmarkkinatuen tarveharkinta pitäisi poistaa.

Suomi on voittanut naisten viestikultaa suunnistuksen MM-kisoissa Trondheimissa. Mestarijoukkueessa suunnistivat Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen ja Minna Kauppi. Voiton ratkaisi ankkuriosuudella Kauppi, joka kukisti loppumatkan taistossa Norjan joukkueen Marianne Andersenin.

Erikoinen tapaus paljastui Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen tapauskertomuksesta. Keskus sai jo vuonna 2001 ilmoituksia suomalaislääkäristä, jonka epäiltiin tehneen töitä juovuksissa.
Seuraavana vuonna lääkäri sai kirjallisen varoituksen ja hänet erotettiin. Hän pääsi töihin toisaalle, mutta ilmestyi jälleen työpaikalleen päihtyneenä. Lisäksi hän oli tehnyt puutteellisia kirjauksia potilasasiakirjoihin. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontakeskus Valvira antoi lääkärille huomautuksen vuonna 2003. Lääkäri ei kuitenkaan näyttänyt välittävän syytteistä. Vuonna 2004 hän puhallutti työpaikallaan 1,7 promillen lukemat. Seuraavana vuonna hän sai jälleen varoituksen ja vaihtoi työpaikkaa. Lääkäri irtisanottiin humalassa työskentelyn takia myös vuosina 2006 ja 2008.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka kertoi puolueneuvoston kokouksessa Porissa lauantain ja sunnuntain välisen yön kommelluksesta hotellissaan. Vistbacka kertoi huumorilla höystettynä tahattomasta viuhahduksesta puolueväelle, koska huhuja sattumuksesta oli liikkeellä. Perussuomalaisten Raimo Vistbacka erehtyi yöllä hotellihuoneessaan wc:n ovesta ja käytävän ovesta. Kuumassa hotellihuoneessa alasti nukkunut eduskuntaryhmän puheenjohtaja päätyi alasti käytävälle ja huoneen ovi ehti mennä lukkoon ennen kuin Vistbacka havahtui tilanteeseen. Huoneessa oli Vistbackan mukaan ollut 32 astetta lämmintä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Lähiruoan tuottajat pinnistelevät ahdingossa. Pienteurastamoiden kalliita tarkastusmaksuja ehdotetaan helpotettavaksi valtion tuella.
Toinen lehtileike: Patrialle jättipotti Ruotsista. Kauppaan kuuluu 113 ajoneuvoa. Lisäksi kauppaan sisältyy optio tilata vaunuja saman verran lisää.

Terveys ja liikunta

Paino 101,2 kg, verenpaine 163/108, lepopulssi 51. Pyöräily 28 km/2000 km.

Loppukevennys

Rosvo työntyy ovesta asuntoon ja huutaa: - Hands up! Oven aukaissut rouva miehelleen: - Herää Hans! Sinua kysytään.

Buenos dias. – Hyvät diakuvat.

- Tohtori, sanokaapa selvällä suomen kielellä, mikä minua vaivaa! – Selvällä suomen kielellä sanottuna te olette patalaiska. – Voisitteko kertoa saman vaimolleni latinaksi?

kamalaa! surkutteli ruotsalainen. Tulin eilen tavallista aikaisemmin kotiin ja yllätin vaimoni sängystä mustan miehen kanssa. – No, mitäs siihen sanoit? – En minä osannut sanoa mitään. Enhän minä osaa Afrikan kieltä.

Muuan suomalainen ministeri joutui pitämään puheensa ruotsiksi. Hän aloitti: - Suhteeni ruotsin kieleen on samanlainen kuin suhteeni vaimooni. Ymmärrän häntä, mutta en hallitse.

Kiinan-matkalla ollut suomalaisryhmä oli tupakoimassa, kun paikalle ilmestyi mies, joka tarjosi suomalaisille jotain lappuja. Ne olivat suhteellisen halpoja, joten suomalaiset ostivat. Hetken kuluttua mies tuli lappuineen uudelleen, ja jälleen suomalaiset ostivat. Kun sama oli toistunut kolmannen kerran, kääntyi yksi suomalainen tulkin puoleen ja kysyi, mitä papereita mies myi. – Hän sakottaa tupakointikiellon rikkomisesta, selitti tulkki. – Vai niin, ja me kun luulimme, että hän myi arpoja!

Isoäiti kertoo Liisalle, että kasvit kasvavat paremmin, jos niille juttelee. Liisa on kuitenkin epävarma: - Mutta kun minä en osaa puhua tomaattia.

- Mikä sinun nimesi on? – En tiedä. Minulla meni vetää korvaan ristiäisissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti