lauantai 28. elokuuta 2010

LA 28.08.2010


Kuva lenkkireitiltäni

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 11 C sadekuuroja

Tapahtumat

Kävelylenkillä jälleen mietin käräjätuomari Jaakko Raittilan toimintaa. Oikeudenkäynnin siirtoon hän ei suostunut. Valmisteluistuntoja ei järjestetty. Raittila oli asioihin erittäin huonosti perehtynyt. Hän itse kertoi perehtyvänsä asioihin maanantaina, kun tiistaina oli oikeudenkäynti. Raittila ei siis ollut perehtynyt oikeudenkäyntiväittämiini, joista keskeisin oli tutkinnanjohtajien ja syyttäjien esteellisyys. Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/esteelliset-tutkinnanjohtajat-ja.html

Kun näin voimakas väite esitetään oikeudelle, niin silloin olisi ehdottomasti pitänyt oikeudenkäyntiväittämät käsitellä asianmukaisesti. Siihen ei kuitenkaan ollut varaa, koska pidätykseni piti saada näyttämään oikeutetulta ja lain mukaiselta. Mikko Kovalaisen toimintatapa rikosasioissa on erikoinen koko Suomen oikeushistoriassa. Valitettavasti poliisin ammattitaito on niin heikko, ettei se ole oivaltanut näin nerokasta rikoksenteon toimintatapaa kuin Mikko Kovalaisella on. Paljastan huomenna tämän Suomen oikeushistorian erikoisimman rikossarjan tekotavan.

Tänään Kalajoella oli runsaasti tapahtumia venetsialaisten johdosta. Tänään oli poniratsastuksen SM-kisat ja hirvenjuoksun isot kilpailut monien muiden tapahtumien ohella. Molemmat kisat jatkuvat vielä huomenna.

Uutiset

Kalajoella 16-vuotias nuori mies autoili lauantain vastaisena yönä humalapäissään, eikä noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä vaan yritti paeta pelto- ja metsäautoteitä ajaen. kunnes vaarallinen ajo saatiin keskeytettyä Rautiossa. Nuorukaisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja liikennerikkomuksiin. Henkilöauton ajo-oikeuttakaan ei tuon ikäisellä ole.

Perjantaina alku-illasta poliisi tavoitti ylivieskalaisen miehen autoilemasta Kalajoella. Puhalluskoe osoitti 2.07 promillen lukemat. Verikokeen jälkeen mies päästettiin vapaaksi mutta aiempi kiinni joutuminen ei säikäyttänyt tätä vaan samainen mies tavattiin uudelleen auton ratista parin tunnin kuluttua ja ilmeisesti uusien ryyppyjen rohkaisemana ajamaan lähtenyt puhalsi 2.13 promillea. Kolmannen ajon mahdollisuuden poliisi esti ottamalla kortittakin ajelleen miehen putkaan. Molempia tapauksia tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kortitta ajamisena.

Autoilijoilla on vaikeuksia noudattaa tietyömaiden alennettuja nopeusrajoituksia. Poliisin tehovalvonnassa Hämeenlinnan väylällä sakotettavia kertyi niin paljon, että ratsia piti keskeyttää.

Pietarsaarelainen nainen kuoli perjantaina Kokkolan poliisivankilassa. Poliisi kertoi 49-vuotiaan naisen kuolemasta lauantaina. Nainen oli otettu kiinni perjantaina vähän ennen puoltapäivää poliisilain perusteella.
Mielestäni pidätysten aikaiset kuolemat olisi syytä tutkia tarkemmin. Minulla on kokemusta pidätyksistä ja puhun nyt asiasta kokemuksen kovalla äänellä. Poliisi ei ole enkeli.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Yrityksen identiteetti kaapattiin röyhkeästi. Transito pyöri Puolasta Venäjälle keskipohjalaisen firman nimissä yrittäjän tietämättä.
Toinen lehtileike: Jorma Tikkasen yleisönosastokirjoitus Pöytä on puhdistettava.

Televisiosta katsottua

Katsoin televisiosta Suomi-Ruotsi maaottelun toisen päivän kilpailuja.
Miehet FIN - SWE 214-195, pojat FIN - SWE 106- 88 , FIN - SWE 182-226, tytöt FIN - SWE 119- 82

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 170/99, lepopulssi 50. Kävely 10 km / 349 km, uinti 1000m/ 34000m

Loppukevennys

Opettaja moittivasti luokalleen: - Muistakaa, että täällä ei saa kiljua eikä sätkiä!

Muuan presidentti teki valtiovierailun Ruotsiin. Kun Kaarle Kustaa näki presidentin kävelevän, hän huudahti: - Voi jumalauta mies, sullahan on kuset housuissa! – Ja paskat, vastasi presidentti.

Seppä kehui tietävänsä kaikista metalliosista, mistä vehkeistä se on peräisin. Muuan naistoimittaja toi kuparisen ehkäisykierukan. Seppä katsoi sitä hetken ja sanoi: - Kyllä tämä tuttu kapine, mutta en nyt muista, missä vitussa olen tämän nähnyt.

Mitä gynekologi sanoi kahvitauolta palattuaan? – Mihin vittuun minä jäinkään.

Pallokentän tekonurmi vieraiden hampaissa. Ohikulkija kärytti pyromaanin. Polttohautaus ei sytytä suomalaisia. Hankaatkos vähän mun selkää, kun selkäpiitä niin karmii. Päättäkää päivänne Katriina-kahvilla! Toni Nieminen putosi olympiakoneesta. Tämä Amerikantädin hautajaiskutsu oli ensimmäinen elonmerkki häneltä 30 vuoteen.

Vesi on elämän peruspilari. Ja nyt ovat kyllä kalliit neuvot tarpeen. Dopingvalvonta ontuu altaassa. Tammerkosken vesi virtaa harakoille. Rotilla kissan päivät. Yhteistyö on vammaisurheilun tukijalka. Lääkäri tappio aikaa, vaikka hänellä olisi ollut potilaitakin. Susijahdista tuli hukkareissu. Hiiltynyt isäntä sytytti talonsa.

Opetelkaa tuntemaan kaikki myrkylliset sienet. Syökää vain tuntemianne sieniä.
Edestakainen matka Finnairin koneilla. Ohjaaja on mukana kaikilla lennoilla.
Ilmankin oli kuin morsian, lämpöä toistakymmentä astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti