perjantai 6. elokuuta 2010

PE 06.08.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, päivällä + 24 C, lämpötila illalla klo 19 oli +22 C

Tapahtumat

Punainen Mazda 323 vm. 1999 vietiin Kalajoentie 41 pihasta torstaina kello 8 ja kello 15 välillä.
Mazdan rekisteritunnus on JCS-379. Poliisille voi ilmoittaa havainnot autosta puh. 0718765470.

Perussuomalaisten Oulun piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen on vakaumukseltaan lestadiolainen. Olen arvostellut tiukasti, mutta asiallisesti lestadiolaisten virkamiesten toimintaa ja rikollisuutta. Katso:
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/08/lestadiolainen-varisuora.html

Onko tämä lestadiolaisten hengenheimolaisuus vaikuttanut mahdollisesti siihen, että minut jätettiin valitsematta Perussuomalaisten Oulun piirin kansanedustajaehdokkaaksi? Asia selvinnee tarkemmissa tutkimuksissa. Keskeinen rikoksista epäilty asioissani on lestadiolaisten saarnamiehenäkin tunnettu Ylivieskan poliisi Raimo Ollila.

Kävin katsomassa naisten III-sarjan jalkapallo-ottelua K-Pallo – HBK. Vieraat olivat parempia.

Uutiset

Keskusrikospoliisi selvittelee, ottiko kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja vastaan lahjuksia Rovaniemen kelkkatehtaaseen liittyvässä jupakassa. Poliisin tarkensi myöhemmin STT:lle, että Kataja ei kuitenkaan kuulu tässä vaiheessa epäiltyjen joukkoon. Keskusrikospoliisin mukaan tutkimukset ovat vielä kesken ja toistaiseksi selvitellään vasta lahjusten antajapuolta. Kataja sai Kehittyvien maakuntien Suomelta (KMS) 5000 euroa vaalitukea. KMS:n taustalla oli kiinteistöyhtiö Nova Group, joka rakennutti moottorikelkkatehtaan Rovaniemelle. Tehdashankkeen rahoitti Kuntien eläkevakuutus Keva, jonka hallituksen jäsen Kataja tuolloin oli.

Maanantaina selviää, haluaako kaupunginhallitus hyllyttää virkarikoksista syytteet saavan kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen (kok) ja kaupungin teknisen toimen johtajan Olavi Loukon. Päätös repii Espoon kaupunginhallituksen rivejä. Käräjäoikeus luovuttaa kaupunginhallitukselle maanantaina syytekirjelmän, joka koskee pian eläkkeelle jäävää Marketta Kokkosta ja Olavi Loukoa. Vihreiden ja perussuomalaisten arvellaan olevan virasta pidättämisen puolesta, kokoomuksen ja vasemmiston sitä vastaan. Demarit ovat jakaantuneet kahteen leiriin. Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Seppo Huhta pitää tilannetta omituisena.
– Kuntaliitosta saamani tiedon mukaan tämä on ensimmäinen Suomen kuntahistoriassa, kun jonkun kunnan kaksi ylintä virkamiestä ovat syytteessä suunnilleen samasta asiasta, Huhta päivittelee.

Ylinopeudesta epäiltyä kansanedustaja Petri Saloa (kok) syytetään myös yrityksestä lahjoa häntä sakottanutta poliisia, kertoo Ilkka. Lehden mukaan Salolle vaaditaan rangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja lahjuksen antamisesta. Salo jäi kiinni ylinopeudesta epäiltynä Ylihärmä–Vöyri-maantiellä toukokuussa. Poliisi mittasi hänen henkilöautonsa nopeudeksi 138 km/h alueella, jolla on kahdeksankympin nopeusrajoitus. Pohjanmaan Alahärmässä asuva Salo on ammatiltaan vanhempi konstaapeli. Eduskuntaan hän nousi 1999.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Raju ukkosrintama teki tuhojaan. Selostus trombin ja tornadon synnystä sekä rajuilman tuhoista. Toinen lehtileike: Ulkomaisten työmiesten heikko kohtelu huolettaa. Kolmas lehtileike: Maatilat vähenevät nopeasti.

Televisiosta katsottua

Katsoin Kalevan kisoja. Kuulantyönnössä Himangan Urheilijoiden Joni Mattila on kahdeksas.
M KUULA FINAALI
1.Robert Häggblom 18,91
2.Mikko Viitamaa 17,82
3.Seppo Kujala 17,58
4.Henri Pakisjärvi 17,44
5.Mika Lönnblad 17,21
6.Conny Karlsson 17,21
7.Reima Haapakoski 16,64
8.Joni Mattila 16,37

10-ottelussa Himagan Urheilijoiden Mauri Kaattari oli viides.
LOPPUTULOKSET
1. Lassi Raunio 7679
2. Sami Itani 7410
3. Antti Miihkinen 7225
4. Perttu Noponen 7159
5. Mauri Kaattari 6988
6. Juha Sola 6951
7. Aki Salminen 6827
8. Juho Mäkipää 6681
9. Tuure Hollo 6638
10. Miikka Kelo 6566
11. Jesse Jokinen 6460
12. Juuso Hassi 6278
13. Tuomas Helin 5449

Terveys ja liikunta

Paino 102,4 kg, verenpaine 165/99, lepopulssi 53. Kävely 9km/253 km, pyöräily 28 km/1682 km, uinti 1000m/27 500m

Loppukevennys

Kolme poikaa oli joutunut rehtorinkansliaan. – Mitä olet tehnyt? kysyi rehtori. – Heitin kiven kaivoon. – Eihän tuo mitään, sanoi rehtori ja kääntyi toisen pojan puoleen: - Minäkin heitin kiven veteen, ilmoitti tämä. – Oletkos sinäkin heittänyt kiven veteen? kysyi rehtori kolmannelta. – En. Minä olen Kari Kivi.

Meillä oli eilen kivaa. Kuuntelimme Tsaikovskia koko illan. – No mistä se Tsaikovski jutteli?

Presidentti Kekkonen ja ulkoministeri Virolainen olivat Moskovassa, kun joku isännistä ihmetteli kesken tervetuliaismaljojen, ulkoministeriä tarkoittaen: - Voiko olla raitis suomalainen? – Ei voi, vastasi Kekkonen, hän onkin Virolainen.

Mustalais-Manne oli ollut sairaalassa tohtori Viulun hoidossa ja kuollut. Seuraavana päivänä soi Viulun puhelin: - Hai Mandoliini! Se on vainajan veli, kun langalla pelaa.

Amerikkalainen tuli Suomeen ja kehui suomalaisserkulleen. – We have Bill Clinton, Bob Hope ja Johnny Cash. Suomalainen pohti hetken ja sanoi: - We have Paavo Lipponen, no hope and no cash.

Nuutisen Maija Laihialta otti avioeron miehestään Matista. – No minkä takia sinä sen Matin jätit, sehän on niin tarkkakii? uteli naapurin emäntä. – Niihän tuo on, mutta vähä liikaakin. Se näet vaati minua vaihtamaan nimeni Annamary Worcerchster-Peräkyläksi. – Minkä takia? – No kun se oli saanut vaasalaiselta kiviliikkeeltä ilmaiseksi vähän vioittuneen hautakiven, johon oli kirjoitettu tuo nimi.

Johtaja oli saanut uuden autokuskin ja kysyi häneltä: - Mikäs tiedän nimenne on? – Kalle, vastasi kuski. – Minulla ei ole tapana kutsua kuljettajia etunimeltä. Mikä onkaan sukunimenne? – Rakas. – Vai niin. No panehan auto liikkeelle, Kalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti