maanantai 16. elokuuta 2010

MA 16.08.2010


Päivän sää

Aamulla + 6 C, päivällä + 16 C

Tapahtumat

Olin tänään poimimassa punaviinimarjoja ja karviaismarjoja. Valmistauduin huomiseen oikeudenistuntoon, mutta minulle kävi selväksi käräjätuomari Jaakko Raittilan kanssa käymäni keskustelun perusteella, että tavoitteena on saada minulle lisää vääriä oikeudenpäätöksiä. Käräjätuomari Raittila ei ollut perehtynyt toimittamaani aineistoon. Käräjätuomari Jaakko Raittila ei suostunut oikeuskäsittelyn siirtoon perustellusta kirjallisesta pyynnöstäni huolimatta.

En voinut osallistua kaupunginhallituksen kokoukseen, koska jouduin valmistautumaan huomiseen oikeudenistuntoon. Erittäin tärkeää olisi ollut kuulla ja ennen kaikkea tiedustella tilintarkastajalta tiettyjä asioita.

Uutiset

Pakistanin tulvien takia apua tarvitsevien ihmisten määrä voi olla jo suurempi kuin missään lähihistorian kriisissä. "Voi olla, että kyseessä on ihmismäärän kannalta suurin avustusoperaatio sitten toisen maailmansodan", sanoo Pakistanissa parhaillaan oleva Pauli Immonen Suomen Punaisesta Rististä.

Kalajoen matkailuyrittäjien kesäkausi on ollut ennätysvilkas. Muun muassa Jukuparkissa tehtiin heinäkuun kävijämääräennätys. Myös majoitusliikkeissä yövyttiin edelliskesiä enemmän.
Viime vuosina matkailijamäärät ovat lisääntyneet Kalajoella tasaisesti, ja alueella myös viivytään aiempaa pitempään.

Poliisi epäilee myös Rovaniemen kaupunginjohtajaa Mauri Gardinia rikoksesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Poliisi epäilee Gardinin toimineen virassaan niin, että hankkeen saanut Nova Kiinteistökehitys oli muita vaihtoehtoja edullisemmassa asemassa. Gardinia epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kaikkiaan jutussa on seitsemän epäiltyä. Nova Kiinteistökehitys rakensi Rovaniemelle vuonna 2008 kelkkatehtaan. Myöhemmin tehdas päätyi rakennuttaja Okalle ja sittemmin Kuntien eläkevakuutus Kevalle.
Keskusrikospoliisi paljastaa uusia tietoja Rovaniemen kohuttuun kelkkatehdasjupakkaan liittyen.
Krp paljastaa, että Nova Group ja Nova Kiinteistökehitys antoivat Rovaniemen kaupunginhallituksen silloiselle puheenjohtajalle Ari Ruotsalaiselle (kesk.) rahaa 27 000 euroa vuonna 2007. Aiemmin julkisuudessa Krp on vahvistanut, että se epäilee lahjuksia annetun 15 000 euroa Ruotsalaiselle. Rahaa tulikin siis 80 prosenttia luultua enemmän.

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL kritisoi voimakkaasti miljoonien eurojen tukityöllistämisrahan viemistä poliisilta. Tällä hetkellä työttömiä poliiseja on vain noin 40, mutta määrä tullee kasvamaan kun työllistämisraha ensi vuonna loppuu. Määräaikaisten poliisien pestejä ei SMJK:n mukaan jatketa ja poliisikoulutuksesta siirrytään suoraan kortistoon.
– Poliitikot ja virkamiehet näyttävät vuosi vuoden jälkeen olevan voimattomia poliisitalouden aaltoliikkeen edessä. Farssi lienee oikea sana ilmaisemaan poliisin taloudenpitoa, SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen sanoo tiedotteessa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Soini kalastaa vasemmalta. Puoluehallitus päättää ehdokkaat. Toinen lehtileike: Wikileaks edellyttää täyttä avoimuutta. Kolmas lehtileike käsittelee suunnistuksen MM-kilpailuja ja beachvolleyn EM-kilpailuja.

Terveys ja liikunta

Paino 101,2 kg, verenpaine 173/106, lepopulssi 48.

Loppukevennys

- Ketkä ovat kolme Suomen vaarallisinta naista? – Miina, Ansa ja Paula.

Presidentti Ahtisaari harkitsee poikansa nimen vaihtamista, koska Suomi luopui vuonna 2002 Markoista.

Opettaja kertoi tunnilla Uno Cygnaeuksesta, Suomen kansakoululaitoksen perustajasta ja kysyi, minkä kunnianimen jälkipolvet ovat hänelle antaneet. Pikku Kalle vastasi: - Uuno.

Kiinalaiset Bu, Chu ja Fu muuttivat Amerikkaan. He amerikkalaistuivat ja päättivät muuttaa nimensäkin amerikkalaisiksi. Bun nimeksi tuli Buck, Chun nimeksi Chuck, mutta kolmas – Fu – päätti lähteä takaisin Kiinaan.

Kun Matti ja Teppo tappeli, tuli Jouko ja Kosti.

Toivossa on hyvä elää ja Uskossa on hyvä kuolla, sanoi lapamato.

- Kuinkas on Maija, oletko koskaan maistanut viiriäisen munia? – Olenko maistanut? Enhän minä tunne koko miestä.

Suomalainen eturivin veljessarja on Liuksen veljekset. Ismo Lius – jalkapalloilija, Petelius – näyttelijä, Sibelius – säveltäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti