tiistai 17. elokuuta 2010

TI 17.08.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2C, lämpötila päivällä + 21 C

Tapahtumat

En mennyt tänään Ylivieskan käräjäoikeudenistuntoon, vaan ilmoitin kantanani oikeudenkäyntiväittämäni,
1. tuomari Jaakko Raittilan olevan esteellinen,
2. syyttäjä Esa Mustonen esteellinen,
3. tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto esteellinen sekä
4. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus toimivallaton asiassa. Syyte oli erittäin epäselvä eli en tiennyt mistä minua syytetään. Käräjätuomari Jaakko Raittila ei ollut valmistautunut käräjäoikeudenistuntoon tarvittavalla huolella esim. oikeuden käyntiväittämieni suhteen. Valmisteluistuntoja ei pidetty lainkaan. Myöskään puhelintodistelut eivät olleet mahdollisia joten minun ei kannattanut lähteä oikeudenistuntoon ilman todistajia, vaikka kirjalliset todisteet ovat kiistattomat, jos minua syytetään siitä, että olen paljastanut Mikko Kovalaisen väärentäneen avoimia asianajovaltakirjoja. Syyttäjä Esa Mustosen toiminta on täysin käsittämätöntä ja kansalaisten oikeusturvan kannalta kestämätöntä toimintaa. Lähetin asioista kantelut oikeuskanslerille kiireellisenä sekä tiedotusvälineille informaatiota asioista

Kävelin tänään pururadalla ja luontopolulla yhteensä 20 kilometriä ja otin muutaman luontokuvan.
Olin illalla Ivanin synttäreillä ja nautin bulgarialaisesta vieraanvaraisuudesta bulgarialaisten kanssa.

Uutiset

Keskusrikospoliisi epäilee keskustataustaisen Nuorisosäätiön antaneen huomattavasti enemmän vaalitukea kuin aiemmin on kerrottu. Keskusrikospoliisin mukaan sääntöjen vastaista vaalitukea annettiin yli 100 000 euroa. Aiemmin julkisuudessa on puhuttu kymmeniätuhansia euroja pienemmistä summista. Tutkinnanjohtaja Veli Matti Räsäsen mukaan tuen saajia oli noin 30. Rahaa annettiin keskustalaisille poliitikoille ja puoluetta lähellä oleville tahoille.
Rikoksista epäillään säätiön vuosien 2002–2009 hallitusta. Yksi epäillyistä on kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk), jota epäillään lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Toinen epäilty on keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro. Kaikkiaan hallituksessa on ollut kymmenkunta jäsentä. Lisäksi Raha-automaattiyhdistyksen entistä puheenjohtajaa ja entistä keskustan kansanedustajaa Jukka Vihriälää epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Epäily liittyy Vihriälän vuosina 2002–2007 Nuorisosäätiöltä saamaan vaalitukeen ja ulkomaanmatkoihin.

Kokoomuksen ulkopoliittinen kärkikolmikko lyttää yksiselitteisesti Venäjän pyristelyt nousta jälleen todelliseksi suurvallaksi. Puolueen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Jyrki Kataisen, ulkoministeri Alexander Stubbin ja puolustusministeri Jyri Häkämiehen linja on se, että Venäjä pyrkii puhumaan maailmanpolitiikassa suuremmalla suulla kuin mihin sen rahkeet riittävät.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Perussuomalaiset vaatii politiikkaa arvopohjalle. Toinen lehtileike: Venäjä lopetti viljan viennin.

Terveys ja liikunta

Paino 101,6 kg, verenpaine 189/95, lepopulssi 61. Kävely 20 km/300km.

Loppukevennys

Koulussa opettaja pyysi Villeä mainitsemaan kolme kuuluisaa suomalaista, joiden nimet alkavat K:lla. – Koivu, Kurri ja Ketterer, luetteli Ville. – Etkö ole koskaan kuullut Kalliosta, Kekkosesta tai Koivistosta? kysyi opettaja. – En, vaihtopelaajat eivät kiinnosta.

Mies yritti päästä juttusille kauniin tytön kanssa. – Mikä olet ammatiltasi? hän kysyi. – Tilastotieteilijä. Olen juuri saanut valmiiksi tutkimuksen, jonka mukaan venäläisillä miehillä on pisin penis ja ruotsalaisilla paksuin. Mutta mikä olikaan nimesti? – Vladimir Svensson, vastasi mies empimättä.

Hemma bra, men Buda best.

- Miksi sanotaan varasta, joka pöllii autojen rekisterikilpiä? – Kilpikonnaksi.

Kipeä ukkeli. Kunnollinen tullimies. Päihtynyt Lassi – laihtunut pässi. Sumppi pihisee. Sokea Manta – makea sonta. Entinen Sylvi – syntinen Elvi. Pasi Kuikka. Kujalan Olli. Vappu Peltonen.

Loistoristeilijän omistaja kehaisi: - Minulla on rikkautta rannassa ja rakkautta rinnassa.

- Miksi ihmiset ostavat enemmän Uosukaisen kirjaa kuin Donnerin kirjoja? – Kansaa kiinnostaa enemmän puhemiehen panot kuin panomiehen puheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti