perjantai 13. elokuuta 2010

PE 13.08.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11C, päivällä + 26 C

Tapahtumat

Kävin katsomassa kesäteatteriesityksen Myrskyluodon Maija. Loistava kesäteatteriesitys.

Uutiset

Metallityöväen liiton viestintäpäällikkönä pitkään toiminut Matti Putkonen on eronnut Sosialidemokraattisesta puolueesta. Hänen mukaansa puolue on unohtanut aiemman keskeisen arvopohjansa eli teollisuustyön ja teollisuuden puolesta puhumisen. Paavo Lipposen jälkeen SDP:n linja on Putkosen mukaan liukunut sellaiseen suuntaan, että hän tunsi itsensä siellä aika vieraaksi. Vihreyden lonkerot ovat Putkosen mukaan kuitenkin ottaneet niin kovan otteen, että hänen yrityksensä ovat valuneet kuin vesi hanhen selästä. Putkonen oli SDP:n jäsen yli 40 vuotta. 60-vuotias Putkonen jäi eläkkeelle heinäkuussa.
Entinen huippu-uimari Jani Sievinen ei asetukaan ehdolle eduskuntaan. Neljä lasta ja muut perhesyyt ja aikatauluongelmat ovat saaneet hänet kesän aikana luopumaan ajatuksesta.
Nämät ovat ajan merkkejä ja kehityksen suunta SDP:ssä.

Keskusrikospoliisi epäilee kansanedustaja Sampsa Katajaa (kok) rikoksesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Häntä kuullaan ensi viikolla epäiltynä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen vastaanottamisesta.
Espoossa 17 luottamushenkilöä, 12 valtuutettua ja viisi varavaltuutettua, vaatii, että kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen ja teknisen toimen johtajan Olavi Loukon saamat virkarikossyytteet on käsiteltävä uudestaan.

Suomen Keskusta on toimittanut oikeusministeriölle tilivuodesta 2009 talouspaperit, jotka eivät täytä puoluelain vaatimuksia. Puolueen taloudessa näyttää olevan nyt jotain pahasti solmussa.
Kyseessä on vain tuloslaskelma ja tase. Tilinpäätöstä ei ole tehty, ei myöskään tilintarkastuslausuntoa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Hiekkasärkillä hurja heinäkuu. Toinen lehtileike: Helle nakertaa jo Venäjän taloutta.

Terveys ja liikunta

Paino 100,5 kg, verenpaine 170/104, lepopulssi 52. Pyöräily 44/1922 km

Loppukevennys

Äidinkielen tunnilla käsiteltiin lauseenjäseniä. Opettaja kirjoitti taululle esimerkkilauseen. Muukalainen kuoli nälkään. – Missä on tämän lauseen subjekti? hän kysyi? – Hautausmaalla, Jussi vastasi.

Suomen kielessä sanajärjestys voi paljastaa jopa puhujan ammatin. Otetaan esimerkkinä vaikkapa astrologi ja gynekologi. Edellinen sanoo – Voi vittu mikä taivas! Jälkimmäinen sanoo: - Voi taivas mikä vittu!

- Miksi blondi hoki puhelimeen ”En tuu, en tuu, en tuu…” – Koska puhelimesta kuului ”tuut, tuut, tuut…”

Mitä vanha Tsetori sanoo, kun lähestytään tienhaaraa? – Tästäkö, tästäkö, tästäkö?

Turkulaismies katseli autokaupassa uutta Nissania. Myyjä esitteli auliisti malleja: - Ja tässä on Sunny. Tähän turkulaismies hölmistyneenä: - Jaa onk tää mun ny?

Raumalainen työmies ilmoitti pomolleen: - Mä käyn paskal. – Vai ni, vastasi pomo. Mun Mersu käy dieselil.

Tamperelainen söi baarissa lettuja ja kysyi tarjoilijalta: - Saapiko täällä hillua? – Menkää muualle hillumaan! tarjoilija vastasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti