tiistai 5. lokakuuta 2010

TI 05.10.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, päivällä + 8 C

Tapahtumat

Autoin tänään ulkomaalaisia ystäviäni heidän ongelmissaan. Sain tänään Oulun hallinto-oikeudesta Kalajoen kaupungin vastineen vastaselityksen antamista varten Kalajoen kaupungin ja Westend Estate Oy:n vuokrasopimusta koskevassa valituksessa. Vastaselitys on annettava 16.10.2010 mennessä. Kysymys on Sun Arena-asiasta.

Uutiset

Taloussanomat: Miksi maksaa palkkaa, jos joku tekee työn ilmaiseksi. Näin ajatellaan monessa yrityksessä. Niillä on monia keinoja saada työvoimansa valtion kustantamaksi. Harjoittelijat ja työelämävalmennettavat ovat työnantajille täysin ilmaista työvoimaa, ja palkkatuellakin maksaa pienimmät palkat kokonaan. Kun yksi lähtee, niin tilalle otetaan uusi. Käyttävätkö yritykset väärin sinänsä hyvää järjestelmää ketjuttamalla harjoittelijoita? Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää nyt asiaa. Katso http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/10/05/turha-maksaa-palkkaa-kun-tyot-tehdaan-ilmaiseksi/201013749/137

Entinen huippuhiihtäjä ja nykyinen kokkolalaisen kiinteistövälityksen myyntineuvottelija Mika Myllylä on tänään tuomittu Kokkolan käräjäoikeudessa 80 päiväsakkoon. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaksi todistajapalkkiot. Tuomio tuli neljästä pahoinpitelystä, joista kaksi sattui kokkolalaisessa pizzeriassa ja sen edustalla tämän vuoden tammikuussa. Kaksi muuta tapahtuivat Kokkolan rautatieaseman edustalla maaliskuun lopussa. Syytteistä yksi hylättiin, koska se jäi toteen näyttämättä. Lieventävänä asianhaarana oikeus katsoi sen, että tilanteita on edeltänyt jonkinlainen provosointi. Kihlakunnansyyttäjä Tuija Forssa vaati Myllylälle ehdotonta vankeutta tai vaihtoehtoisesti yhdyskuntapalvelua.
Katso http://www.iltalehti.fi/nettitv/?14109283

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 04.10.2010 ”Mediaterrorijekkuisku” meni läpi. Kalajoelta kotoisin olevien kaverusten huijauksesta viikonlopun puheenaihe.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 04.10.2010 HU-Kalajoelle helpot pisteet. Kontiolahden Isku vaisu vastus sarja-avauksessa Himangalla.
Kolmas lehtileike: Kaleva 04.10.2010 Ydinralli alkaa Itämerellä. Venäjä siirsi kelluvien ydinvoimaloiden tuotannon Baltijskin telakalle Pietariin.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 153 / 95, lepopulssi 53. Kävely 12 km / 601 km.

Loppukevennys

- Mulla on tosi pidättyväiset vanhemmat, Jussi kertoi tarhassa. Ne ei polta eikä juo ja me ollaan siskon kanssa niiden ottolapsia.

Malakias tuli innoissaan tarhasta: - Äiti, nyt mä tiedän, mistä lapset tulee! – Vai niin, tuumi äiti hieman varovasti. – Joo, jos niillä on reput, ne tulevat koulusta, mutta jos niillä ei ole, ne tulevat tarhasta.

Taneli oli taas vallaton tarhassa, ja tarhatäti hermostui. – Etkö sinä koskaan kuuntele omantuntosi ääntä? hän kysyi. – En, vastasi Taneli. Miltä kanavalta se tulee?

Olisi se kaunis, jos olisi kaulaa myöten suossa ja ämpäri päässä.

Niin suuri suu, että on kaksi kertaa korvia siirretty.

On niin ruma, kuin olisi seitsemän kertaa apinaan vaihdettu ja aina kaupassa hävitty.

Mennään akka maata, että vieraat pääsee kotiin.

Viikkolehti Anna on päättänyt muuttaa lehden nimen, koska se on sävyltään käskevä. Uusi nimi on Salli.

Koripalloilija löysi kapakasta ihastuttavan naisen, joka lähti hänen mukaansa. Asunnolla koripalloilija riisui paitansa. Nainen kysyi, miksi hänen olkapäässään on Reebokin tatuointi. –Pelissä se näkyy, ja firma maksaa, selitti koripalloilija. Kun koripalloilija riisui farkkunsa, tuli esiin reiden tatuointi. Siinä luki Puma. Mutta alushousujen riisumisen jälkeen nainen kirkaisi: - En halua olla miehen kanssa, jolla on Aids! – Älä välitä, kohta siinä lukee Adidas.

Kipeä ukkeli. Sinistä pesään.

Käymme myymälässä – myymme käymälässä.

Päihtynyt Lassi – laihtunut pässi

Sokkelia kivitettiin, kun löytyi tuvan alta napsua.

Karvaton turkulainen on kuin turvaton karkulainen.

Oppitunnilla joukkueenjohtaja, arvoltaan vänrikki, kehotti Pekosta: - Mainitkaa lähimmät esimiehenne. – Ryhmänjohtaja, komppanian päällikkö ja pataljoonan komentaja … ja … komppanian vääpeli. – Entäs minun vähäpätöisyyteni? – Ja teidän vähäpätöisyytenne! kiljaisi Pekonen innoissaan.

- Kuka siellä? – Minähän olen vastannut kaksi kertaa! Ettekö tunne ohjesääntöä? – Kyllä. Minun tulee huutaa kolme kertaa ”kuka siellä” ja sitten ampua.

Muuan poliisi jätti esimiehelleen raportin eräässä puutarhassa tehdystä omenavarkaudesta, kirjoittaen mm: - aidassa olleen reiän suuruudesta saatan päätellä, että vain yksi henkilö on osallistunut rikokseen ….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti