tiistai 19. lokakuuta 2010

TI 19.10.2010
Nuorisoseura ja Osuuskauppa

Päivän sää + 6 C, päivällä +6 C

Tapahtumat

Keskustelin tänään ELY-keskuksen edustajan kanssa työkyky- ja työtaitoprojektista. Valitettavasti projektin vetäjä on tämän viikon lomalla joten asian selvittely ei todennäköisesti etene tämän viikon aikana. Keskustelin tänään Kalajoen kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajan Aila Siirilän kanssa ja sain häneltä hyviä vinkkejä ensi kesän Kalajoki-näyttelyä varten. Huomenna käyn tutustumassa Iida Isokäännän arkistoon Kalajoen kaupungintalolla. Olin tänään palaverissa Alnus ry:n puheenjohtajan kanssa ensi kesän Kalajoki-näyttelystä.

Uutiset

Entinen esimies antoi tukea ja ymmärrystä törkeästä kavalluksesta syytteessä olevalle alaiselleen. Sepen Tuki ry:n ex-puheenjohtaja Markku Koski olisi ollut valmis sovittelemaan, sillä yhdistyksen ex-toiminnanjohtaja joutui kiperään tilanteeseen häneen kohdistuneen kiristyksen takia. Oulun käräjäoikeus jatkoi tiistaina lääkäri- ja pelastushelikopteri Sepeen liittyvän törkeä kavallus -jutun käsittelyä todistajien kuulemisella. Törkeästä kavalluksesta on syytettynä Sepen Tuki ry:n entinen toiminnanjohtaja Jari Pääkkö. Sepen Tuki ry:n hallituksen puheenjohtajana toiminut, Sievin nykyinen kunnanjohtaja Markku Koski sai tietoonsa vuoden 2008 loppupuolella, että toiminnanjohtaja oli nostanut runsaasti palkkaennakoita. Hän otti yhteyden tilitoimiston ja Pääkköön.
- Halusin selvityksen ja tapasimme Sievissä vuoden 2009 maaliskuun lopulla. Pääkkö kertoi tuolloin, että oli joutunut kiristyksen kohteeksi ja hän näytti myös siihen liittyviä tekstiviestejä, Koski kertoi oikeudessa. Markku Kosken mukaan palkkaennakot ovat olleet normaalikäytäntö pelastushelikopterin tukiyhdistyksessä. Niitä on maksettu työntekijöille.
- Tarkkaa rajaa määrästä ei oltu määritelty. Kirjoittamaton periaate oli kuitenkin, ettei saa kertyä velkaa, Markku Koski selosti. Jari Pääkön työsuhde Sepen Tuki ry:n kanssa purettiin huhtikuussa 2009. Markku Koski erosi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan tehtävistä saman vuoden kesällä.

Rahapajan kolikkovarkaus on osoittautunut poliisitutkinnassa huomattavasti luultua suuremmaksi. Kahden vuoden aikana valtion omistaman Rahapaja Oy:n tiloista vietiin 150 000 - 200 000 euron arvosta yhden ja kahden euron kolikkoja. Jutussa on ollut vangittuna kaksi henkilöä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 19.10.2010 Sananvapaustuomioista eripuraa. Minissteri Braxin mukaan vika on lainkäytössä, KKO:n Koskelo hakee selitystä järjestelmästä. Keskipohjanmaa 19.10.2010 Bjarne Kalliksen kirjoitus Miksi hallitus ei kuuntele asiantuntijoita.

Televisiosta katsottua

Mennyttä etsimässä. Vankileirien Syväri.

Terveys ja liikunta

Paino 99,0 kg, verenpaine 169 /103, lepopulssi 56. Uinti 1000 m / 67 000 m.

Loppukevennys

Pyhäkoulun opettaja: - Mikähän mahtaa olla Raamatussa ensimmäinen käsky? Johannes viittasi: - Haukkaa tästä omenasta.

Reima pääsi vaarin hautajaisiin. Urkujen soidessa mustaan kaapuun ja viittaan sonnustautunut pappi tuli sakastista arkun ääreen. Reima huudahti innoissaan: - Kato äiti, Batman meinaa kaapata vaarin!

Tauno makasi illalla sängyssä ja supisi itsekseen. Äiti kysyi: - Mitä sinä itseksesi puhut? – En mä mitään erikoista, Tauno vastasi. Lasken vain luojia.

- Sano samperi, Jarkko yllytti Toinia. Toinen teki niin ja Jarkko ähätteli: - Nyt et sinäkään pääse taivaaseen.

- Sanoppas Matti montako käskyä on katekismuksessa? – Kokonaista yhdeksän. – Miten niin yhdeksän. – No kun äiti sano, että isä on rikkonut kymmenen käskyn.

Blondi vihaisena pankissa: - Tämä on jo neljäs kerta kun sanotte, ettei tililläni ole katetta! Kertokaa minulle, koska tähän pankkiin oikeastaan tulee rahaa?

Kaksi poliisia löysi ruumiin kirurgisen sairaalan edestä. – Tiedätkö, miten kirurginen kirjoitetaan? toinen kysyi toiselta. – En … - Tule, kannetaan ruumis postin eteen.

- Herra vääpeli, voisinko saada lomaa perheenlisäyksen vuoksi? tiedusteli alokas Juutinen sotilaallisesti. – No, eiköhän se järjesty, lupasi vääpeli isällisesti. – Kaksi päivää riittänee. – Kiitos, herra vääpeli. Parin päivän päästä vääpeli tapasi alokas Juutisen kasarmin käytävällä ja tiedusteli ystävälliseen sävyyn: No, tyttö vai poikako tuli? – En tiedä, herra vääpeli, ennen kuin yhdeksän kuukauden kuluttua!

Kaksi varasta jutteli. Toinen kysyi: - Miten selvisit kesän kuumuudesta? – Palkkasin yksityisetsivän varjostamaan minua.

- Anteeksi, mutta oletteko te poliisi? kysyi pikkupoika kohteliaasti univormupukuiselta mieheltä. – Olen, mutta en ole mikään tavallinen poliisi, mies sanoi ystävällisesti. – Katsos, minä olen salapoliisi. – Mutta miksi teillä on sitten univormu päällä? – Minä olen nyt kesälomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti